X Factor

Mads Moldt skifter kunstnernavn

I 'X Factor' har seerne lært ham at kende som Mads Moldt. Men når hans vindersang udgives, skal man søge på et andet navn på streamingtjenesterne.

Meum Zel.

Det navn vil 16-årige Mads Moldt fremover kaldes, når 'X Factor'-vinderen optræder som artist.

- “Meum” er et ord, jeg altid er blevet kaldt – og har kaldt mig selv på sociale medier for sjov, fordi det ikke er så langt fra Mads. “Zel” kommer fra mit andet efternavn Hutzelsider, forklarer han.

Første gang, han bruger kunstnernavnet, er på sin vindersang 'Clingy', som blev udgivet fredag klokken 22.00 efter 'X Factor'-finalen.

Sangen har han selv skrevet og produceret, så for ham gav det mening at introducere sit nye navn nu.

- I ‘X Factor’ har det fungeret godt med mit eget navn, men jeg vil hellere udgive under Meum Zel, siger Mads Moldt.

Har du selv lyst til at være med i 'X Factor' 2023? Så kan du tilmelde dig precasting her.

Har haft idéen længe

Navnet Meum Zel har således været i Mads Moldts tanker allerede lang tid inden, at han stod foran 'X Factor'-dommerne første gang til audition.

Dengang virkede det dog mest naturligt at introducere sig selv som Mads, syntes han.

At han ville ende i finalen – og dermed udgive en original sang – virkede som en fjern drøm, hypotetisk og i hvert fald langt ude i fremtiden.

Når han ændrer sit kunstnernavn til Meum Zel, er det altså ikke et udtryk for, at han tager afstand fra 'X Factor' – eller at det er en helt ny kunstnerisk identitet.

- Folk må stadig godt kalde mig Mads. Det er jo ikke, fordi jeg hader det. Jeg har bare lyst til at hedde noget andet som artist, og jeg tror sagtens, at folk kan lære de nye bogstaver, siger Mads Moldt.

Han er meget stolt af alle de covernumre, han har optrådt med på 'X Factor'-scenen, understreger han. De har hver især vist en side af ham.

Men Meum Zel har hele tiden været i baghovedet, og umiddelbart efter finalen føles det som det rigtige tidspunkt at bruge det.

Andre har gjort det før ham

Kigger man tilbage på de foregående 14 sæsoner af 'X Factor', så er Mads Moldt heller ikke alene om at tage et kunstnernavn – eller skifte det efter 'X Factor'.

Martin Hedegaard, som vandt første sæson, er i dag kendt som Saveus. Gruppen Embrace, som vandt i 2016 og består af søstrene Anilde og Azilda Kaputu, skiftede efter 'X Factor' navn til deres efternavn Kaputu, og Andreas Kruse, som var en del af vindergruppen Place On Earth i 2018, kalder sig i dag Cruise som soloartist.

Mads Moldt vil dog være den deltager, som er skiftet hurtigst efter konkurrencen.

Hans dommer, Thomas Blachman, har flere gange udtalt, at den unge deltager er noget for sig selv. Og at Mads Moldt ofte vil gøre tingene på sin egen måde.

Der har da heller ikke været nogle indsigelser til navnet Meum Zel fra dommeren.

- Thomas Blachman synes jo bare, at det er noget, jeg selv bestemmer, og at det er cool, siger Mads Moldt.

Se eller gense 'X Factor'-finalen på TV 2 PLAY.