X Factor

Efter ‘X Factor’-exit fik deltager en besked, hun aldrig vil glemme

Mille Bergholtz ville gerne have været med i finalen, men tårerne skyldtes noget andet.

I mere end måned har hendes liv handlet om sangvalg, stemmetræning og tv-optrædener.

Mille Bergholtz har sunget sig igennem seks liveshows og modtaget ros fra dommerne hele vejen igennem. Den ene gang på trods af, at hun var syg med corona og måtte optræde fra en isolationscontainer udenfor studiet.

Men mandag skulle hun pludselig ingenting. Overhovedet.

Efter fredagens semifinale i 'X Factor' måtte Martin Jensens unge solist nemlig sige farvel til programmet lige inden finalen.

Det betyder, at hun for første gang siden februar selv kan bestemme, hvad hun laver hvornår.

TV 2 har talt med hende og spurgt, hvordan det er.

Hvad skete der fredag, efter kamerarene blev slukket?

- Jeg skulle lige tørre tårerne væk. Og så var jeg i byen med mit team og fejre, at Kári var videre til finalen. Det var hele Team Martin, der var med der.

Hvordan sagde du farvel til din dommer?

- Jeg har ikke sagt farvel til hverken Martin eller Kári eller nogle af de andre, for vi ses til finalen. Og jeg håber bestemt ikke, at det bliver sidste gang. Vi er jo virkelig blevet venner alle sammen.

Du blev meget rørt, da du sang din sidste sang på scenen. Nu er det lidt på afstand. Kan du forklare, hvad der skete?

- Det handlede om, at jeg stod der og vidste, at nu var en meget vigtig periode i mit liv slut. Det var sidste gang, jeg skulle stå på scenen, og jeg havde haft min sidste øver med de andre. Det var faktisk ikke det at miste finalepladsen, men derimod at det hele var slut. Det var nærmest som at stoppe på efterskole.

Nu er der gået et par dage. Hvordan har du det?

- Min kæreste fik lige arrangeret, at vi kunne tage helt alene i sommerhus og slappe af til på torsdag. Så jeg har udskudt det der med at skulle hjem til hverdagen og mange mennesker lidt endnu.

Hvad skulle du have lavet, hvis du ikke var røget ud?

- Jeg havde haft rigtig travlt med at øve til finalen.

Hvornår har det været sværest ikke at være en del af 'X Factor' længere?

- Da de andre skulle mødes hos Martin Jensen, uden at jeg var der. Jeg plejer jo at være med til det hele. Jeg så også, at de andre havde "øver" på scenen. Det er virkelig underligt at følge med udefra og vide, at det skal man ikke igen.

Hvad står din mandag så på?

- Jeg skal slappe af og se Harry Potter-maraton og spise spaghetti bolognese med min kæreste. Men selv om det selvfølgelig er rart ikke at skulle stresse, ville jeg hellere have været med i 'X Factor'.

Så du har ikke været hjemme på Falster endnu?

- Jeg var lige hjemme søndag, hvor mine veninder havde arrangeret surprise-brunch for mig. Jeg troede bare, jeg skulle spise brunch med min kæreste, men så satte han mig af hos mine veninder i stedet for på en cafe. Det var så dejligt, at de havde arrangeret det for mig.

Hvordan har folk ellers reageret?

- Lukas Grahams kone, Rillo Schwartz, lagde en video på Story på Instagram, hvor hun havde filmet mig, der sang 'Drunk In The Morning', og så havde hun også fanget Lukas Graham, der sang med imens. Bagefter skrev hun, at de synes, jeg var mega sej. Lukas Graham er måske den største musiker for mig, så det var kæmpestort.

Hvad skal du, når du kommer hjem fra sommerhus?

- Først er der finalen på fredag. Og så skal jeg hjem til hverdagen og være lærervikar på Falster. Men ikke for længe. Jeg vil gerne hurtigst muligt til København eller London og lave musik.