X Factor

Duetter med kendte danske musikere - det skal deltagerne synge til 'X Factor'-finalen

Der kommer både duetter, solooptrædener, covernumre og nye sange, når de tre finalister går på scenen for sidste gang i 'X Factor'.

Det er tid til finalen i årets 'X Factor'. Fredag aften skal de tre finalister på scenen, og vinderen skal findes.

Og der bliver ikke sparret på musikalske indslag i showet. Tina, Kári og Mads Moldt har hver forberedt tre sange til fredagens finale.

Først skal de hver især synge en sang, som deres dommer har valgt. Så skal de synge duet med en dansk musiker. Så er der pause, og første deltager bliver bliver sendt hjem baseret på seernes stemmer. Bagefter skal de to tilbageværende dyste mod hinanden med deres nyproducerede vindersingle. Og så bliver vinderen kåret.

Derudover gæster Brandon Beal og Lukas Graham 'X Factor'-scenen med en ny sang, og den australske sangskriver Dean Lewis kommer og synger sit nye nummer 'Hurtless'. Derudover er der også det klassiske indslag med deltagere fra hele sæsonen.

Her kan du se, hvem der skal synge hvad i fredagens 'X Factor'-finale - og hvem, de skal synge duet med

Kwamie Livs deltager

Tina: 'Love On Top' af Beyonce, duet med Søs Fenger og sin vindersang

Sidste fredag fik Tina stor ros af dommerne for både sin egen sang og for sin version af Lady Gagas 'I’ll Never Love Again' fra filmen 'A Star Is Born'.

Martin Jensen sagde, at hun gjorde Lady Gagas sang til sin egen, mens Thomas Blachman mente, at hun sang sig direkte i finalen. Han fik ret. Da stemmerne blev talt, blev Tina finalist.

Til finalen skal hun først optræde med Beyonces 'Love On Top', som dommer Kwamie Liv har valgt.

Så skal hun synge duet med Søs Fenger på sangene 'Du er' og 'Den jeg elsker, elsker jeg'. Hvis hun går videre, så skal hun synge sin vindersang 'Alting starter med en gnist', som hun selv har været med til at skrive, og som udkommer fredag efter showet.

Martin Jensens deltager

Kári: 'Happy' med Pharell Williams, duet med Jonah Blacksmith og sin vindersang

Til semifinalen var dommerne særligt vilde med Káris følsomme version af Robyns 'Dancing on my own'. Han var alene på scenen med sin guitar, og det vækkede begejstring.

Kwamie Liv sagde, at hun blev "taget tilbage" til hans audition, hvor hun var meget betaget af ham. Thomas Blachman sagde flere gange, at det var "skidegodt". Og seerne stemte ham altså videre til finalen.

Der skal han først synge Martins Jensens valg, som er faldet på 'Happy' med Pharrell Williams.

Så skal han synge duet med det danske folk-rock band Jonah Blacksmith på deres sange 'Daughter of Jonah' og 'House On Fire´. Går han videre efter pausen, skal han spille sin vindersingle 'Believer', som udkommer efter finalen, og som han selv har været med til at lave.

Blachmans deltager

Mads Moldt: 'See You Again' af Tyler, the Creator feat. Kali Uchis, duet med Andreas Odbjerg og sin vindersang.

Til semifinalen fik Mads Moldt endnu engang ros for sin optræden af alle dommere.

Og denne gang gik leverede hans egen dommer en kærlighedserklæring for åben skærm. Ikke nok med, at han kaldte Mads Moldt "enestående" og hans talent for "vanvittigt", sagde han også, at han var rørt efter den 16-årige deltagers optræden.

- Mads, du skal så meget i finalen, sagde dommeren.

Og det kom han også.

Der skal han synge 'See You Again' af Tyler, the Creator feat. Kali Uchis, som Thomas Blachman har udvalgt.

Bagefter skal han synge Andreas Odbjergs 'Føler mig selv 100' og 'Hjem fra Fabrikken' i duet med kunstneren selv. Og går han videre derfra, skal han synge sin vindersang 'Clingy', som han selv har skrevet og produceret, og som udkommer efter showet.

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.