I sine 14 år i 'X Factor' har Blachman aldrig oplevet dette særlige talent

Dette års 'X Factor' har været ekstremt uforudsigeligt - og det fik Thomas Blachman til at frygte for Mads Moldts finale-chancer.

Med fjorten sæsoner i dommerstolen i 'X Factor' skal der meget til, før noget i konkurrencen for alvor er "enestående" for Thomas Blachman.

Knap 200 håbefulde sangere har stået foran ham på live-scenen - alligevel er han i denne sæson blevet overrasket over en deltagers helt særlige talent.

Det gælder 16-årige Mads Moldt.

Den unge nordjyde kan efter fredagens program kalde sig finalist, men for dommeren var det en særlig anspændt aften, der ledte op til den afgørelse. Netop fordi dommeren ser noget helt unikt i ham.

- Det er første gang nogensinde, at jeg ikke har kunnet formulere mig. For det var meget vigtigt for mig, at det rigtige skete, siger Thomas Blachman til TV 2 om fredagens semifinale.

Et helstøbt talent - men med én ting for sig selv

Allerede under fredagens show brugte Thomas Blachman store ord om Mads Moldt.

- Du har leveret langt de fleste store ting i den her sæson uge efter uge, lød det begejstret fra dommeren, efter deltageren havde sunget Justin Timberlakes 'SexyBack'.

Han uddyber efterfølgende, hvad det er, der gør Mads Moldt så dygtig i 'X Factor':

- Han ejer scenen mere end nogen, nogensinde har gjort. På en helt særlig måde. Det er én af hans evner at være til stede, siger dommeren og tilføjer:

- Det hele er der bare. Det bliver man afhængig af at se.

Ekstremt meget på spil

Udover at Mads Moldt er Thomas Blachmans egen deltager, så ser dommeren ham også i et større perspektiv. For ham er 'X Factor' mere end et tv-program.

Igennem de mange sæsoner har han tydeligt proklameret, at det vigtigste for ham er, at "musikken og kunsten vinder".

Derfor oplevede han, at der var ekstremt meget på spil fredag aften, hvor det var seernes stemmer alene, der afgjorde finalisterne.

- Jeg var sindssygt nervøs faktisk. Det har været et meget uforudsigeligt år, for alle har været i farezonen, på nær Mads. Man ved aldrig, hvad der sker, siger han.

Det eneste, han var sikker på, var, at Mads Moldt med sin musikalitet fortjente en plads i finalen. For "det trænger programmet til", som han siger.

Et givende samarbejde

Thomas Blachman er derfor tilfreds og glad for, at Mads Moldt nu er sikret en plads i næste uges show. Og han ser frem til at fortsætte deres samarbejde, som han beskriver som "kreativt og sprudlende".

- Han er så gavmild på en scene. Vi går sindssygt meget op i koreografi, og det har været vildt sjovt. Og så er han en vanvittig sanger, og han lyder godt på både dansk og engelsk, siger dommeren.

På trods af sine bare 16 år har Mads Moldt også selv stærke holdninger til sin musik og koreografier. Derfor har han også mange musikalske diskussioner med sin 59-årige dommer.

De ender dog altid et godt sted, siger Mads Moldt:

- Det er ikke så tit, vi finder boksehandskerne frem. Vi har som mennesker forskellige holdninger, men vi finder altid kompromisser, som vi begge er helt oppe at køre over, siger han.

For Thomas Blachman har det været et givende samarbejde:

- Jeg er blevet beriget med at arbejde med en af de absolut største talenter i dette her program. Han er gjort af det materiale, hvor man tænker: "Det var lige godt satans", siger han.

Se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.