Toppen af poppen

Sidste deltagere i årets ‘Toppen af poppen’ offentliggjort

I sidste uge blev fem navne til den nye sæson af 'Toppen af poppen' offentliggjort. Nu er Martin Brygmann og Iris Gold føjet til listen.

Til efteråret skal syv danske musikere fortolke hinandens sange, når den nye sæson af 'Toppen af poppen' bliver sendt.

I sidste uge blev det offentliggjort, at Steen Jørgensen, Soleima, Nicklas Sahl, Maximillian og Kira Skov skal deltage i programmet. Og nu er Martin Brygmann og Iris Gold tilføjet til listen.

Programmet kommer til at løbe over syv afsnit, som kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY senere på året.

Martin Brygmann

I år vil seerne blandt andet møde 59-årige Martin Brygmann i 'Toppen af poppen'. Ud over at være sanger, musiker og komponist, er han også skuespiller og komiker.

Han begyndte sin karriere i 1980'erne, hvor han blandt andet var trommeslager for Loveshop og Lars H.U.G.

Derfra gik det hurtigt, og han har siden hittet som både sanger, komiker, komponist og skuespiller. I 1997 lavede han Lex & Klatten sammen med Peter Frödin, Hella Joof og Paprika Steen, og senere dannede han sammen med Peter Frödin og Hella Joof satiregruppen Det Brune Punktum.

Efterfølgende lavede han blandt andet musik til Hella Joofs film 'En kort en lang' og til julekalenderne 'Jesus & Josephine' og 'Jul i Valhal', som han også spillede med i.

Desuden har han produceret musik for kendte kunstnere som Søs Fenger, Bent Fabricius-Bjerre, Birthe Kjær og Alberte Winding. Og hans største hits tæller 'For kendt', 'Kom lad os gå' og 'Jeg vil i seng med de fleste'.

Nu skal han så være med i 'Toppen af poppen', hvilket han siger, at han har håbet på at få lov til i årevis.

- Jeg har forberedt mig ved at lave nogle, synes jeg selv, rigtige gode versioner af de andres sange, og så vil jeg gøre mit bedste for at lave nogle ikkesatiriske versioner af dem, siger han.

Iris Gold

Blandt deltagerne i årets 'Toppen af poppen' vil sanger og sangerskriver Iris Gold også være at finde. Hun er bedst kendt for sin rap- og soulfunderede lyd, og musikmagasinet Gaffa skriver, at hun både "ligner og lyder" som et internationalt fænomen.

Hun debuterede i 2015 med singlen 'Goldmine' og har varmet op for store navne som Blur, Taylor Swift og Robbie Williams.

Siden har hun spillet koncerter i hele Europa. I 2018 spillede hun til GAFFA-prisen, og i 2019 udkom hendes debutalbum 'Planet cool'.

Samme år opdagede den engelske musiker og producer Dave Stewart den unge musiker, og han tog kontakt til hende. I 2021 lavede de musik sammen i hans studie på Bahamas.

I 2021 optrådte hun under titlen 'Black voices – a tribute' sammen med Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa og Nabiha. Ideen var at sætte fokus på sorte kvinders musikhistorie gennem fortolkninger af musik.

Nu skal hun være med i 'Toppen af poppen', hvilket hun glæder sig til.

- Det er en sjov udfordring at møde en masse nye mennesker og give mine bud på deres sange. Det er en stor ære at være med og hylde musikken, siger hun.

'Toppen af poppen' sendes til efteråret på TV 2 og TV 2 PLAY.