Oscar

Se de bedst klædte på den røde løber

Flere stjerner havde fundet de store kjoler frem til årets Oscar-fest.

Den 94. Oscar-uddeling blev skudt i gang sent søndag aften i Hollywood - natten til mandag i Danmark.

Traditionen tro viste filmstjerner, instruktører og andre filmfolk sig frem på den røde løber.

Og efter to års pandemi med coronanedlukninger og affolkede prisuddelinger var festen tilbage i Hollywood.

- Moden er tilbage som den der glædesspreder, hvilket er fuldstændig fantastisk, og det har vi trængt til. Moden problematiserer ikke lige nu, den vil bare have, at vi holder en fest, siger livsstilsekspert Julie Lahme.

Sammen med modeekspert Uffe Buchard fulgte hun showet natten igennem og valgte de fire bedste outfits.

Bedst klædte: Jessica Chastain

- Jessica Chastains kjole var en favorit. Det der sindssyge fald fra den ene farve til den anden, to farver man faktisk aldrig ville sætte sammen. Den var virkelig udfordrende med de der ruffles forneden, men den fungerede, siger Uffe Buchard.

- Hendes kjole var fuldstændig vidunderlig. Den kombinerer forskellige trends: metallic, farver og så er toppen som en brynje, forklarer Julie Lahme.

Bedst klædte: Kodi Smit-McPhee

- Kodi Smit-McPhee var super-cool i sit turkise suit, der viser, at det monokrome er det nye. Han er et virkelig godt eksempel på, hvordan de unge trækker trenden ind på den røde løber, siger Uffe Buchard.

Bedst klædte: Zoe Kravitz og Nicole Kidman

- Zoë Kravitz’ og Nicole Kidmans kjoler var meget enkle og fine og lavet over samme princip med tubekjoler med talje, siger Julia Lahme.

Se de øvrige stjerner på den røde løber her.

Olivia Colmann var nomineret i kategorien 'Bedste kvindelige skuespiller' for sin rolle i 'The Lost Daughter'. Hun var iført Dior Haute Couture.

Tennissøstrene Venus og Serena Williams. Historien om deres vej til succes er blevet filmatiseret i 'King Richard', der var nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste film'.

Billie Eilish var blandt de nominerede i kategorien 'Bedste sang' for sangen 'No time to die'.

Penélope Cruz - iført Chanel Haute Couture - var nomineret i kategorien 'Bedste kvindelig skuespiller' for sin rolle i 'Parallel Mothers'.

Eva Elisabet von Bahr på den røde løber. Hun er en svensk makeupartist og hårstylist. Hun er nomineret for sin styling i filmen 'Dune', men tabte til 'The Eyes of Tammy Faye'.

Will Smith - der var nomineret i kategorien 'Bedste mandlige skuespiller' for rollen i 'King Richard - og hans kone Jada Pink Smith. Jada Pink Smith bar en stor mørkegrøn kjole fra Jean Paul Gaultier Couture, mens Will Smith havde Dolce & Gabbana på.

Skuespiller Zendaya på den røde løber. Hun medvirker blandt andet i 'Dune', der vandt fem Oscar-statuetter. Blandt andet for 'Bedste fotografering', 'Bedste lyd' og 'Bedste klipning'.

Diane Guerrero har lagt stemme til filmen 'Encanto', der vandt en Oscar for 'Bedste animerede film'.

Wesley Snipes på den røde løber iført Givenchy.

Skuespiller Timothée Chalamet. Han medvirker i 'Dune', der var en af årets helt store Oscar-vindere. Han havde bar mave i sit Louis Vuitton-sæt.

Skuespiller Lupita Nyongo på den røde løber. Hun var iført en kjole i metallic ligesom flere andre filmfolk på den røde løber.

Jamie Lee Curtis bar en mørkeblå kjole af Stella McCartney. Jamie Lee Curtis er aktuel i filmen 'Everything Everywhere All at Once'.

Skuespiller Jason Momoa havde taget et lommetørklæde i Ukraines farver med på den røde løber. Flere andre havde også sat sløjfer på tøjet for at vise deres støtte til Ukraine.

Skuespiller Lily James er i øjeblikket aktuel med serien 'Tommy & Pam'. Hun var med til at præsentere vinderen i kategorien 'Bedste animerede film', som gik til 'Encanto'.

Regina Hall var årets vært ved Oscar-uddelingen. Hun delte tjansen med Wanda Sykes og Amy Schumer. Regina Hall var iført en kjole af Vera Wang.

Den puertoricansk-amerikanske skuespiller Rita Moreno havde taget en fjer-hat på. På den røde løber forklarede hun, at hun gerne ville have en sjov accessorie på: "I just love the way I look."

Jessie Buckley (venstre) er nomineret i kategorien 'Bedste kvindelige birolle' for sin rolle i filmen 'The Lost Daughter'. Hun stod på den røde løber med skuespiller Maggie Gyllenhaal.

Skuespiller Maya Rudolph har blandt andet lagt stemme til en af karakterne i Disney-filmen 'Luca', der var nomineret i kategorien 'Bedste animerede film', men som tabte til 'Encanto'.

Se eller gense Oscar-showet på TV 2 PLAY