Toppen af poppen

Tre navne klar til ny sæson af 'Toppen af poppen'

Årets 'Toppen af poppen' kommer til at byde på musik fra Steen Jørgensen, Soleima og Nicklas Sahl.

Til efteråret skal syv danske musikere igen fortolke hinandens musik i en ny sæson af 'Toppen af poppen'.

Det sker som vanligt i syv programmer, som sendes på TV 2 og TV 2 PLAY. Og nu kan de første tre deltagere afsløres.

Steen Jørgensen

I år vil seerne blandt andet møde sanger og sangskriver Steen Jørgensen, der er bedst kendt som forsanger i rockbandet Sort Sol.

Bandet spillede sin første koncert i 1977 – dengang under navnet Sods. Siden er det blevet til ni albums, tre opsamlingsalbums, og Sort Sol er blevet hædret med en lang række priser ved Danish Music Awards.

Blandt andet vandt de i 1992 tre priser for albummet 'Flow my firetear'. I 1994 høstede de fire statuetter for opfølgeren 'Glamourpuss', som blev bandets mest solgte album og blandt andet tæller et af Sort Sols største hits, nemlig 'Let your fingers do the walking'.

I 2017 modtog Sort Sol også æresprisen ved Danish Music Awards. Her blev de betegnet som "et af de mest toneangivende og nyskabende bands de sidste 40 år".

Nu har den 63-årige Steen Jørgensen sagt ja til at deltage i 'Toppen af poppen', fordi han ser det som et "spændende musikalsk og socialt eksperiment".

- Fortolkningens kunst er stor, og det kan faktisk også overraske fortolkeren. Det glæder jeg mig til, siger han.

Ud over Steen Jørgensen er den 33-årige sanger og sangskriver Soleima også med på årets 'Toppen af poppen'-hold.

Soleima

Mange kender hendes vokal fra poppede r'n'b-sange som 'Chears for the Tears', 'Low life' og 'Roses' – og senest den dansksprogede single 'Livet begynder'.

Sangeren – med det borgerlige navn Sarah Mariegaard – startede i 2006 ud som en del af det aarhusianske hip hop-kollektiv Flødeklinikken, der står bag hits som 'Jeg vil se dig græde' og 'Piger med pistoler'.

I 2015 udkom hun for første gang med sin egen musik under kunstnernavnet Soleima, og to år senere vandt hun talentprisen ved P3 Guld.

Siden dengang har hun udgivet flere ep'er, og i 2020 udkom så hendes debutalbum 'Powerslide', mens hun også nåede på sin første turné i USA i begyndelsen af året.

Nu er hun spændt på – og efterhånden også lidt nervøs for – at skulle deltage i 'Toppen af poppen'.

- Jeg tror, det bliver vildt fedt, siger hun og tilføjer, at det også bliver en uge med følelserne uden på tøjet.

- Både fordi man skal være sammen med folk uafbrudt 24-7, og fordi man skal spille folks numre og gerne vil give dem den bedst mulige fortolkning af deres sang.

Hun og Steen Jørgensen får blandt andet selskab af en ung herre, hvis sange ganske hurtigt er strøget ind på hitlisterne.

Nicklas Sahl

25-årige Nicklas Sahl flyttede fra Hadsten til København i 2017 med en drøm om at slå igennem på den danske musikscene. Og der gik ikke lang tid, før den drøm gik i opfyldelse.

Siden 2018, hvor han debuterede med singlen 'Hero', har sangeren markeret sig med radiohits som 'Planets', 'New Eyes', 'Four Walls' og 'If I killed your knight'.

Det har allerede sikret ham over 30 millioner streams på Spotify, og i 2019 vandt han prisen som bedste danske kunstner ved MTV European Music Awards.

Nu gælder det 'Toppen af poppen', som Nicklas Sahl har drømt om at være med i siden programmets første sæson.

- Da jeg blev spurgt, kunne jeg mærke alle de rigtige følelser i maven, og da jeg så, hvem der ellers skulle med, var der ingen tvivl i verden. Det er et program, der tager musikken alvorligt, og hvor jeg glæder mig til at træde frem og vise, hvem jeg er, og hvad jeg duer til, siger han.

Den nye sæson af 'Toppen af poppen' sendes til efteråret på TV 2 og TV 2 PLAY. Resten af årets deltagere offentliggøres løbende.