X Factor

- Jeg ville gerne have vist mere af mig selv, siger deltager efter 'X Factor'-exit

Thomas Blachmans ældste solist gik ikke videre til næste uges semifinale. Hun har kun én stor ærgrelse.

Maria Ranum er ude af 'X Factor'.

Thomas Blachmans solist endte i farezonen med Martin Jensens yngste solist, Mille Bergholtz.

Men da det var op til dommer Kwamie Liv at træffe den endelige beslutning, var det altså Maria Ranum, der måtte forlade programmet.

Da afgørelsen var truffet udtrykte hendes dommer Thomas Blachman taknemlighed for, hvor "vild" en deltager, Maria Ranum havde været.

- Du er en vild sangerinde, du er en vild skolelærer. Det er det mest noble embede, man overhovedet kan have, sagde Thomas Blachman til sin deltager på scenen, og tilføjede:

- Vi går glip af en vild semifinale, men tusind tak.

Maria Ranum var selv tydeligt berørt over situationen og måtte tørre tårerne væk fra kinderne, men udtrykte taknemlighed for oplevelsen.

- Det var en vild oplevelse, og jeg er virkelig ked af, at den er slut nu.

Efter showet forklarer hun, at det ramte hende meget hårdt, at det er slut. Selvom hun faktisk forventede det, fortæller hun:

- Det handler om, at jeg har bundet mig så meget til de mennesker, som er en del af det her program. Thomas (Blachman, red.) har jeg tilbragt nærmest hver dag med de sidste seks uger.

- Men jeg havde regnet med, at det var min tur, siger hun.

Ville have vist anden side af sig selv

Under fredagens liveshow sang Maria Ranum 'The Middle' af det danske band Dizzy Mizz Lizzy.

Som fan af gruppen var det en stor oplevelse, men hun havde glædet sig til næste uges liveshow, hvor det var planlagt, at hun skulle vise endnu mere af sit stemmeregister.

Faktisk er det en stor ærgrelse for hende.

Hun skulle blandt andet have sunget en sang af den amerikanske sanger Christina Aguilera, som er kendt for sine teknisk svære sange.

- Det er en side af mig, som jeg ikke har fået vist endnu. På den måde ville jeg gerne have vist mere af mig selv.

Hun er dog glad og taknemmelig for alt det, hun har lært af at være med.

- Man skal ikke undervurdere, hvor meget man får ud af at være med. Jeg ved godt, at programmet har været udskældt for at man "ikke bliver til noget i virkeligheden", men jeg kan tage så meget viden og læring med, når jeg selv skriver sange i fremtiden. Det har jeg altid gjort, og det vil jeg blive ved med, siger hun.

Maria Ranum er til dagligt skolelærer, men hun fortsætter med at dyrke sang og musik.