Underholdning

Omdiskuteret 'Sex and the City'-opfølger vender tilbage med ny sæson

Serien skabte debat om både skuespillernes alder, og om hvorvidt den var blevet for woke.

Serien splittede anmelderne og startede debat, allerede inden at den fik premiere.

Og nu vender den tilbage. Opfølgeren til hitserien 'Sex and the City', der bærer titlen 'And just like that...' får endnu en sæson. Det meldte streamingtjenesten HBO Max ud tirsdag.

- Vi har glædet os over den kulturelle samtale, som disse karakterer og deres historier har genereret, og som finder sted i en verden, vi kender og elsker så meget, lyder det fra chef for originalt indhold hos HBO Max, Sarah Aubrey, i pressemeddelelsen.

Serien, der fik premiere 9. december 2021, satte hurtigt rekord som den mest streamede på streamingtjenesten HBO Max.

Ældre kvinder i woke indpakning

Før nogen havde set så meget som en trailer til 'And just like that...', havde serien formået at starte en stor debat.

For seriens hovedpersoner - der var i starten af trediverne, da den oprindelige serie fik premiere - var blevet tyve år ældre i mellemtiden.

Og ifølge Sarah Jessica Parker, der spiller seriens hovedperson Carrie Bradshaw, fik hun og de øvrige skuespillerinder meget negativ opmærksomhed for deres udseende og deres aldring.

- Jeg ved, hvordan jeg ser ud. Jeg har ikke noget valg. Hvad skal jeg gøre ved det? Stoppe med at ældes? Forsvinde? sagde skuespilleren i et interview med Vogue.

Serien fik desuden kritik for på kikset vis at forsøge at rette op på den originales series blinde vinkler ved at forsøge at gøre sine karakterer ekstra woke i 'And just like that...'.

Måden, det blev gjort på, fik anmelderne til at mene, at serien svigtede sine originale karakterer.

Voldtægtsanklaget skuespiller klippet ud

Kort efter 'And just like that...' fik premiere, skabte serien igen drama, da en af seriens helt store skuespillere blev anklaget for seksuelle overgreb og voldtægt af flere kvinder.

Nemlig den 67-årige skuespiller Chris Noth, der spillede rollen som Carries mand John James Preston, bedre kendt som Mr. Big, der døde i et overraskende plottwist i seriens første afsnit. Han medvirkede senere i en enkelt flash back-scene i serien, men blev klippet ud af seriens finaleafsnit, inden det blev sendt.

Chris Noth har benægtet alle anklager om seksuelle overgreb.

Der er endnu ingen information om, hvornår 'And just like that...' vender tilbage til skærmen.