Ung superstjerne stjæler overskrifterne i Hollywood, men hvem er hun?

19-årige Jenna Ortega bliver af flere medier spået en stor karriere.

Fra de store streamingtjenester til det store lærred.

Jenna Ortega er ikke til at misse i disse dage.

For med hvad der næsten kan beskrives som 'back-to-back'-udgivelser, er den 19-årige skuespiller alene i 2022's første måneder at opleve i hele fire film.

Der er ikke nogen grænser for, hvad hun kan blive til

Soundvenue marts 2022

'The Fallout' på streaminggiganten HBO Max, 'Scream', 'Studio 666' og 'X', der snart får premiere i de danske biografer.

Ikke nok med det er hun også snart aktuel og helt central i Tim Burtons allerførste serieprojekt 'Wednesday', som er et 'Addams Family'-spinoff, der bliver udgivet på Netflix.

The Hollywood Reporter spår hende til at være filmverdens næste big thing. Og hos Soundvenue vurderer man, at "der ikke er nogen grænser for, hvad hun kan blive til."

Men hvem er Jenna Ortega egentlig? Herunder kan du blive klogere på den unge kvinde, der er gået fra at være barneskuespiller til at være et af de varmeste navne i Hollywood.

Baggrunden

Jenna Ortega er fra californiske Coachella Valley, hvor hun sammen med sine fem søskende er vokset op i en gennemsnitlig familie med en far, der er forretningsmand og en mor, der er sygeplejerske.

Familien har rødder i både Mexico og Puerto Rico og den latinamerikanske afstamning er også noget, skuespillerinden identificerer sig med og lægger vægt på. Blandt andet i sit skuespil.

For eksempel har hun blandt andet sagt ja til at spille hovedrollen Wednesday i Tim Burtons kommende Netflix-serie om den uhyggelig familien Addams, fordi karakteren altid er blevet spillet af hvide skuespillere. Det fortæller hun i et interview med magasinet Empire:

- En stor del af grunden til, at jeg skrev under, er, fordi hun (karakteren Wednesday, red.) teknisk set er en 'latina'-karakter, og det er aldrig blevet vist eller repræsenteret før, siger hun.

Karrieren

Trods sine kun 19 år har den amerikanske skuespillerinde allerede været i gang med sin karriere i et årti.

Jenna Ortega fik sin debut i 2012 i et afsnit af den amerikanske sitcom 'Rob' med Rob Schneider i hovedrollen. Året efter fik hun sin filmdebut med en lille rolle i Marvel-filmen 'Iron Man 3', hvor hun spiller vicepræsidentens datter.

Hun fik dog for alvor etableret sig som barneskuespiller, da hun i den populære serie 'Jane The Virgin' indtog rollen som den unge Jane. Og derefter fik hun også rollen som Harley i Disney-serien 'Stuck in the Middle' og rollen som naboens datter Ellie i Netflix-serien 'You'

Og siden er rollerne vokset, og filmene blevet flere.

Film har altid været mit mål

Jenna Ortega til The Hollywood Reporter

Aktivismen

Uden for kameraets rækkevidde er Jenna Ortega også synlig, hvor hun udover at være ambassadør for FN-programmet UNAIDS også er stærk fortaler for LGBTQ-rettigheder, våbenkontrol og immigrationsrettigheder.

Hun udgav sidste år også sin første bog, som har titlen 'It's All Love: Reflections for Your Heart and Soul'. En bog, der sætter fokus på, hvordan der er at vokse op i USA som latinamerikaner.

Og i 2018 gjorde hun sig bemærket i debatten om immigration, da hun ved Radio Disney Music Awards sendte en direkte stikpille til Melania Trump.

For efter den daværende førstedame havde besøgt en række tilbageholdte børn ved grænsen mellem USA og Mexico iført en jakke med ordene "I Really Don't Care. Do You?", indtog Jenna Ortega kort tid efter den røde løber i en jakke med ordene "I Do Care And U Should Too."

Fremtiden

Hvad venter så det unge talent nu? En ting er sikker. Hun vil fortsætte med at markere sig på det store lærred.

- Film har altid været mit mål, fortæller hun i et interview med The Hollywood Reporter.

Hun fremhæver i samme ombæring, at det, hun ser mest frem til ved sin fremtidige karriere, er at bidrage til andre menneskers kreativitet og kunstnerskab. Derfor er hun særligt interesseret i at eksperimentere med indiefilm.

- Jeg kan godt lide at få folk til at føle ting, og jeg håber, at de projekter, jeg laver i fremtiden, gør det.