Susanne Bier modtager ærespris

I 2010 vandt Susanne Bier en Oscar. Nu kan den danske filminstruktør tilføje en Æres-Bodil til samlingen.

For sit virke i dansk film modtog instruktør Susanne Bier de Danske Filmkritikeres Æres-Bodil ved årets uddeling, som fandt sted i Folketeatret i København lørdag aften.

Sådan en hædersbevisning tildeles, når man kan se tilbage på en lang og glorværdig karriere. Men den 60-årige instruktør understreger, at hun slet ikke er færdig med at fortælle historier.

- Det er sådan en pris, man får i slutningen af sin karriere, siger Susanne Bier og fortsætter:

- Jeg er overhovedet ikke nær at være ked af det eller træt af det eller noget som helst - det kan være, jeg kan nå at få en til, lyder det fra hende.

Vandt en Oscar i 2011

Susanne Bier er den eneste kvindelige instruktør, der har vundet en Oscar, en Golden Globe, en Emmy og en European Film Award - og nu også en Æres-Bodil.

- Jeg er meget beæret, siger hun.

Da Susanne Bier modtog prisen, blev der vist et potpourri af klip fra hendes film - fra "Den eneste ene" og "Efter brylluppet" til "Den skaldede frisør" og ikke mindst "Hævnen", der indbragte hende en Oscar i 2011.

Efterfølgende fik Hollywood øjnene op for den danske instruktør, som har stået bag kameraet på den Emmy-vindende serie "The Night Manager", HBO-krimien "The Undoing" og Netflix-succesen "Bird Box".

Ganske snart flyver Susanne Bier til USA for at promovere sin nye storserie, "The First Lady", som handler om USA's førstedamer.

På den stjernespækkede rolleliste er Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Kiefer Sutherland og Gillian Anderson.