X Factor

Det skal deltagerne synge til årets andet 'X Factor'-liveshow

Der bliver sunget både dansk, engelsk, ballader og rock, når deltagerne skal synge sange fra tidligere 'X Factor'-sæsoner.

Fredagens 'X Factor' er ikke bare andet liveshow. Det er også program nummer 200 i dansk 'X Factor'-historie.

Derfor er aftenens tema Jubilæum. Det betyder, at deltagerne skal synge sange fra tidligere sæsonernes liveshow.

Dommerne har altså frit kunne vælge mellem de mere end 600 sange, der har været med i alle 14 sæsoner af 'X Factor'.

Derfor er fredagens sange også sammensat af alt fra ældre dansk musik til nyere amerikansk. Ligesom der er et miks mellem genrer og både vil være pop og jazz.

Her kan du se, hvem der skal synge hvad i andet liveshow.

Kwamie Livs deltagere

Tina: 'If I ain’t got you' af Alicia Keys

Sidste fredag viste Tina Mellemgaard, at man sagtens kan starte ud en med ballade, uden at det bliver kedeligt. Dommerne var nemlig vildt begejstrede for hendes fortolkning af 'Street lights' af Kanye West, som hun selv spillede klaver til.

Thomas Blachman sagde, at den 18-årige sangerinde "kan alt", mens Martin Jensen sagde, at hun gjorde det "perfekt".

I den her uge skal hun optræde med endnu en ballade, når hun går på scenen med 'If I ain’t got you' af Alicia Keys, som Laura sang i sæson 1.

Oliver Antonio: 'My body is a cage' af Arcade Fire

Oliver Antonio Giner gav den gas på scenen, da han sidste fredag optrådte med Harry Styles' megahit 'Watermelon sugar'. Sangvalget fik kritik af Martin Jensen og Thomas Blachman, der dog begge roste den 21-årige gymnasts vokal.

Seerne honorerede hans optræden ved at sende ham direkte videre til næste liveshow. Der skal han forsøge at imponere dommere og seere med 'My body is a cage' af Arcade Fire, som Nicoline Simone & Jean Michel sang i sæson 5.

Lorenzo & Charlo: 'Efter festen' af Sneakers

Sidste fredag overraskede Lorenzo & Charlo med deres version af 'Kig op fra gulvet' af Blæst. De gik direkte videre til næste liveshow og kunne gå af scenen med masser af ros.

Thomas Blachman sagde blandt andet, at han kunne lide deres stil, mens Martin Jensen sagde, at de gjorde det fint og var underholdende.

Denne gang skal brødrene Malik og Deniz Tanis, der udgør gruppen, forsøge at leve op til sidste uges præstation, når de skal synge Sneakers' 'Efter festen', som Mohamed sang i sæson 2.

Martin Jensens deltagere

Mille Bergholtz: 'Stay' af Rihanna feat. Mikky Ekko

21-årige Mille Bergholtz imponerede til første liveshow, hvor hun sang 'We don’t have to take our clothes off' af Ella Eyre. Seerne stemte hende direkte videre i programmet, og dommerne var begejstrede.

Kwamie Liv sagde, at hun havde et imponerende niveau, mens Thomas Blachman sagde, at hun sang "skide godt". Begge dommere sagde dog, at de håbede på et bedre sangvalg næste gang.

Måske de bliver tilfredse med valget, når Mille Bergholtz skal synge 'Stay' med Rihanna og Mikky Ekko, som Reem sang i sæson 9.

Kári: 'Let her go' af Passenger

Sidste fredag endte Kári M. Fossdalsá i farezonen sammen gruppen Oscar, der ligesom ham selv var blandt Martin Jensens deltagere. Martin Jensen valgte dog at beholde Kári M. Fossdalsá i programmet.

Dommerne roste hans præstation, selvom de satte spørgsmålstegn ved Martin Jensens valg omkring ham. Kwamie Liv sagde, han sang godt, at han gør det hver gang. Mens Thomas Blachman sagde, at han "leverede en virkelig fin vokal".

Til andet liveshow skal Kári M. Fossdalsá optræde med 'Let her go' af Passenger, som Chresten sang i sæson 6.

Thomas Blachmans deltagere

Mads Moldt: '1 thing' af Amerie

Endnu engang imponerede 16-årige Mads Moldt både seere og dommere. Kwamie Liv sagde, at hun var vild med ham, at han var dejlig, og at det hele fungerede. Martin Jensen sagde, at det var lykkedes ham at udfylde de store sko, som han selv havde formet med sin optræden til 6 Chair Challenge.

I andet liveshow vil den unge jyde forsøge at synge sig videre i konkurrencen med '1 thing' af Amerie, som Mohamed sang i sæson 2.

Maria Ranum: 'Waiting game' af BANKS

Den 31-årige skolelærer Maria Ranum fik stor ros med på vejen efter sin optræden med 'Oblivion' af Sia og Labrinth. Martin Jensen sagde, at hun sang fantastisk, og Kwamie Liv tilføjede, at det var flot sunget, men at hun ønskede at få Maria Ranum mere rent i centrum.

Om det lykkes, når hun til fredagens liveshow skal synge 'Waiting game' af Banks, som Chili sang i sæson 10, må tiden vise.

Wela & Garcia: 'Time to pretend' af MGMT

Wela & Garcia består af vennerne Mathias Westermann Laursen på 18 år og Rumle Strunge på 19 år. De sang sig videre til andet liveshow med 'Dancing in the dark' af Bruce Springsteen. Mens Kwamie Liv roste deres optræden, som hun kaldte konceptuel, var Martin Jensen mere skeptisk – specielt overfor sangvalget, som han kaldte ærgerligt.

Nu skal de se, om de kan synge sig videre til tredje liveshow med 'Time to pretend' af MGMT, som Anthony Jasmin sang i sæson 7.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.