X Factor

Uenighed hos bookmakerne – her er deres bud på 'X Factor'-vinderen 2022

Det har været en sværere opgave end normalt at rangere deltagernes vinderchancer, lyder det fra de danske bookmakere. Tre skiller sig dog ud.

Årets ni 'X Factor'-deltagere og -grupper har endnu ikke demonstreret deres evner på den store livescene.

Men hos én særlig faggruppe er de allerede blevet analyseret nøje: hos de danske bookmakere.

Deres eksperter har sat tal på hver enkelt deltagers vinderchancer, så fans kan spille på dem. Og spørger man bookmakerne, så bliver det et ekstremt spændende kapløb i år.

- Vores forventninger er, at det ender i et slag mellem de tre deltagere i den unge kategori, siger Mathias Reimer Larsen, som er oddssætter for Danske Spil.

De laveste odds, som indikerer en stor sandsynlighed for sejr, er nemlig at finde hos Tina Mellemgaard, Mads Moldt og Mille Bergholtz.

Oddssætteren synes, at det i år har været exceptionelt svært at pege på én deltager som den mest sandsynlige vinder. Og det afspejler sig også hos de øvrige bookmakere.

Se listen med odds her:

Forskellige deltagere i toppen

To ud af tre bookmakere tror, at 16-årige Mads Moldt tager sejren. I gennemsnit er det 18-årige Tina Mellemgaard, der samlet set har lavest odds.

Spiller man på en af dem og løber de med sejren, så får man sine penge cirka tre gange igen.

21-årige Mille Bergholtz ligger også lunt som nummer tre, og hos Unibet vurderes hun til at ligge helt i top.

- Oddssætterne påpeger, at det virker meget åbent i år. I hvert fald inden vi får set, hvordan deltagerne performer live, siger Per Marxen, der er pressechef hos Unibet.

De tre unge solister har ifølge ham skilt sig positivt ud på hver deres måde gennem audition, 6 Chair Challenge og bootcamp.

Men der er endnu kun et lille grundlag at vurdere dem på. Derfor er der ingen storfavorit i år, og feltet er generelt tættere, end det plejer. Det er Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil enig i:

- Mads Moldt er lidt en anderledes karakter end vi tidligere har set i 'X Factor'. Han har en god vokal, men kan også rappe. Tina har en bedre vokal, men det er ikke første gang, at vi har set store sangerinder i programmet, siger han.

Kwamie Liv har et stærkt felt

Når bookmakerne skal sætte deres odds, kigger de også på dommernes statistik.

Det er således smittet af på Thomas Blachmans deltagere, at han fire gange tidligere har kunnet kalde sig den vindende dommer. Martin Jensen og Kwamie Liv skal derimod føre deres deltagere gennem liveshows for henholdsvis anden og første gang.

- Vi har ofte set, at de nye dommere klarer sig dårligere i deres første sæson. Man kan eksempelvis allerede mærke, at Martin er blevet mere rutineret, siger Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil.

Men mod den indledende forventning har Kwamie Liv valgt en meget stærk gruppe af deltagere, så samlet set vurderes hendes chancer for sejr højere end Martin Jensens.

Alt kan ændre sig fredag

Hvert år sker der uventede ting i liveshows, så de første spæde odds vil kunne ændre sig betydeligt allerede fredag aften.

Når der bliver spillet på deltagerne får spiludbyderne også et indtryk af, hvem seerne tror på.

- Nu får vi se, hvordan de tager imod vores vurdering, og om der kommer til at være væsentlige udsving frem mod fredag, siger Per Marxen fra Unibet.

- I sidste ende handler det om, hvad der fanger hr. og fru Danmark. Så det er nærmest en umulig opgave så tidligt, siger Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil.

Hverken i 2020 eller 2021 ramte bookmakerne plet med deres allerførste vurderinger. Vinderne Alma Agger og Solveig Mølle Lindelof lå dog begge i toptre på bookmakernes lister, allerede da livesæsonen gik i gang.

Allerede fredag vil en deltager blive stemt ud og forsvinde fra listen med odds. Og så vil bookmakerne holde øje med, hvem der fanger danskernes opmærksomhed efter showet.

Se første 'X Factor'-liveshow fredag klokken 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.

Download ’X Factor’-appen og stem helt gratis. Link til iOS. Link til Android