X Factor

Her er årets livedeltagere - og hvem der er ude af 'X Factor' 2022

Thomas Blachman, Kwamie Liv og Martin Jensen har valgt deres stærkeste kort blandt årets deltagere.

Årets 'X Factor'-sæson adskiller sig betydeligt fra de tidligere 14. I år har dommerne nemlig skullet vælge deltagere fra hver af de tre kategorier; Èn solist under 23 år, én solist over 23 år og én gruppe.

Her kan du læse om de deltagere, Martin Jensen, Kwamie Liv og Thomas Blachman har sat deres lid til - og hvem der uge for uge forlader programmet.

Kwamie Livs deltagere

Tina

Fulde navn: Tina Mellemgaard

Alder: 18 år

Hvem er hun: Tina Mellemgaard kommer fra Hoyvik på Færøerne og tog allerede til sin audition dommerne med storm. Kwamie Liv kaldte hendes optræden "magisk" og "utrolig smuk".

Det husker du hende for: Til bootcamp sang Tina Mellemgaard sin egen sang om ikke at indrette sig efter, hvad andre tænker. Det rørte Kwamie Liv til tårer.

Tina er i finalen med Kári og Mads Moldt.

Oliver Antonio

Fulde navn: Oliver Antonio Giner

Alder: 23 år

Hvem er han? Oliver Antonio Giner er 23 år, kommer fra Birkerød, og til daglig studerer han idræt og underviser i gymnastik. Musikken har dog også været en interesse, som han har dyrket de sidste år.

Det husker du ham for: Til hans optræden under 6 Chair Challenge sad hans far på forreste række og blev rørt til tårer.

Oliver Antonio forlod konkurrencen i fjerde liveshow.

Lorenzo & Charlo - ude i tredje liveshow

Fulde navne: Malik Tanis (Lorenzo – til venstre i billedet) og Deniz Tanis (Charlo – til højre i billedet)

Aldre: 18 og 20 år

Hvem er de? Malik og Deniz Tanis er brødre og bor i Ikast. Ud over at synge sammen har de også fælles venner, samme interesse for boksning, og i en periode kunne man møde dem på deres fælles Tinder-profil under navnet 'Lorenzo og Charlo'.

Det husker du dem for: Lorenzo & Charlo var oprindeligt på Martin Jensens hold, men han sendte dem ud af konkurrencen efter 6 Chair Challenge. Efterfølgende kontaktede Kwamie Liv dem og inviterede dem med til bootcamp.

Lorenzo & Charlo forlod konkurrencen i tredje liveshow.

Thomas Blachmans deltagere

Mads Moldt

Fulde navn: Mads Moldt Hutzelsider

Alder: 16 år

Hvem er han? Mads Moldt kommer fra Frederikshavn, hvor han til daglig går i 9. klasse. Musik fylder en stor del af hans hverdag, da han både synger og spiller guitar, bas, ukulele og saxofon.

Det husker du ham for: Til 6 Chair Challenge overraskede han med både rap, sang og sit eget track. Derudover kunne Mads Moldt gå hjem med aftenens største kompliment fra Thomas Blachman, der sagde, at den unge deltager havde "reddet" både hans aften og hans sæson.

Mads Moldt er i finalen med Tina og Kári.

Maria Ranum

Fulde navn: Maria Ranum Isaksen

Alder: 31 år

Hvem er hun? Maria Ranum Isaksen bor i København og arbejder som musiklærer på Allerød Privatskole. Til sin audition fik hun ros for sin "90'er-vibe" og sine fraseringer.

Det husker du hende for: Hun er med i 'X Factor', fordi hun lavede en aftale med sin far: hvis han lovede, at han gik i behandling for sit alkoholmisbrug, gik hun med til at tage til den audition, han længe havde opfordret hende til.

Maria Ranum forlod konkurrencen i femte liveshow.

Wela og Garcia - ude i andet liveshow

Fulde navne: Mathias Westermann Laursen (Wela – til venstre i billedet) og Rumle Strunge (Garcia – til højre i billedet)

Alder: 18 og 19 år

Hvem er de? Mathias Westermann Laursen og Rumle Strunge Nielsen er venner fra folkeskolen. I dag går de sammen på Sankt Annæ Gymnasium i Valby, der er specialiseret i sang og musik.

Det husker du dem for: Til deres audition imponerede de med Xanders 'Over alle bjerge', hvilket Kwamie Liv kalde "et af de magiske øjeblikke". Ligesom det også blev fremhævet, at deres venskab var "meget rørende".

Wela og Garcia forlod konkurrencen i andet liveshow.

Martin Jensens deltagere

Mille Bergholtz

Fulde navn: Mille Bergholtz

Alder: 21 år

Hvem er hun? Mille Bergholtz kommer fra Falster. Til hendes audition sagde Martin Jensen, at han "forsvandt hen" i hendes sang. Thomas Blachman kaldte hende "halv proletar og halv adelig", inden hun blev sendt videre med tre ja'er.

Det husker du hende for: Til sin 6 Chair Challenge gjorde Mille Bergholtz det så godt, at Martin Jensen besluttede at give hende stol, selvom alle stole var optagede. Han sendte efterfølgende de to unge solister, der allerede sad på stolene, ud i dramatisk sing-off. Den skulle afgøre, hvem af dem der skulle med Mille Bergholtz til bootcamp.

Mille forlod 'X Factor' i semifinalen.

Kári

Fulde navn: Kári Fossdalsá

Alder: 25 år

Hvem er han? Kari M. Fossdalsá kommer fra Færøerne, men bor i Aalborg med sin kone og deres datter. De har undervejs heppet på ham under hans optrædener i 'X Factor'.

Det husker du ham for: Efter sin optræden til 6 Chair Challenge afslørede Kwamie Liv, at Kari M. Fossdalsá var en af dem, dommerne kæmpede om, da de skulle fordele deltagerne mellem sig. Og hun tilføjede, at det efter hans optræden den aften måtte stå klart for alle hvorfor.

Kári er i finalen med Tina og Mads Moldt.

Oscar - ude i første liveshow

Navne: Malthe Sejthen og Tobias Kølsen Herskind

Alder: 17 og 18 år

Hvem er de? Malthe Sejthen og Tobias Kølsen Herskind er venner og kommer fra Trige uden for Aarhus. Til audition smittede de dommerne med deres gode energi, og Kwamie Liv sagde, at de fik hende til at grine.

Det husker du dem for: De har hele vejen igennem konkurrencen fået at vide, at det ikke var deres sangtalent, de nåede videre på. I stedet har de charmeret sig ind hos dommerne med deres energi, charme og venskab.

Oscar forlod konkurrencen i første liveshow.

Se 'X Factor' liveshows fra fredag 25. februar klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.