Underholdning

Er det den nye ’Squid game’? Sydkoreansk serie indtager pladsen som den mest streamede

’All of us are dead’ har fået massiv opmærksomhed, siden den havde premiere 28. januar.

En kemilærer har eksperimenteret med en rotte i et laboratorie, og pludselig er et stort smitteudbrud i gang på en sydkoreansk highschool.

Det er plottet i den sydkoreanske serie ’All of us are dead’, der med raketfart har indtaget pladsen som den mest streamede serie på Netflix på verdensplan.

I USA ligger serien nummer et, mens den i Danmark indtager en femteplads – indtil videre.

For få måneder siden kunne en anden sydkoreansk serie, ’Squid game’, bryste sig af at være den mest sete Netflix-serie nogensinde med mere end 140 millioner seere. 95 procent af seerne kom fra lande uden for Sydkorea.

Og den nye series popularitet betyder, at Sydkorea endnu en gang har produceret en seerbasker.

Begejstrede anmeldere

Netflix’ nyeste sydkoreanske skud på stammen har dog endnu ikke nået ’Squid games’ højder, men er godt på vej.

Afstemning

Skal du se 'All Of Us Are Dead'?

Det er også hjulpet af, at anmelderne skriver begejstret om ’All of us are dead’. Soundvenue og Politiken har som de første danske medier anmeldt serien og givet den fire stjerner.

- Sydkorea er som tv-serie-nation stærkere end nogensinde, absolut i flotteste internationale liga, skriver Politikens anmelder Michael Bo.

Internationale anmeldere beskriver den som endnu en sydkoreansk Netflix-serie, ”der fejer benene væk under mig”, mens en anden skriver, at den er ”opfindsom” og har ”sublimt skuespil”.

Populært koreansk indhold

Den massive interesse for sydkoreanske titler, der tog fart med ’Squid game’, fik Netflix til at undersøge populariteten af sit koreanske indhold i 2021.

Mediegiganten fandt frem til, at den globale streamingtid for tjenestens koreanske produktioner var vokset til det seksdobbelte siden 2019. Et afgørende fund var også, at mange af seerne fortsatte med at udforske andet koreansk indhold.

- Vi er spændt på at fortsætte samarbejdet med koreanske historiefortællere og bringe K-bølgen til nye højder, sagde Don Kang, Netflix’ underdirektør for koreansk indhold, i en pressemeddelelse om Netflix' planer for sydkoreansk indhold.

Med to monsterpopulære serier kan Sydkorea også prale med at være det første ikke-engelsktalende land, der har haft to serier i Netflix’ topti i USA.

Hvad handler ’All of us are dead’ om?

’All of us are dead’ handler om en gruppe gymnasieelever, som bliver fanget på skolen under en zombieapokalypse.

Eleverne forskanser sig i grupper rundt om på skolen, mens gyselige zombier myldrer i korridorerne og på idrætsbanerne.

På grund af den farlige situation indfører generalstaben landets første undtagelsestilstand i over 40 år. Da militæret tager over, er der måske ikke langt til diktaturet.

Alt imens zombieapokalypsen er i gang, viser dynamikkerne mellem eleverne sig. De populære elever er samlet i en flok, mens en pige, der blev mobbet, gik op på skolens tag for at springe ud inden zombieudbruddet.

’All of us are dead’ er baseret på en webtoon – en form for en sydkoreansk mangalignende tegneserie, man kan læse online – med titlen ’Now at our school’ og er skrevet af Joo Dong-geun.