Oscar

Dansk film vækker opsigt i Hollywood med unik Oscar-præstation

Den danske film "Flugt" er tirsdag blevet nomineret i en hidtil uset kombination af Oscar-kategorier.

Det har fået flere amerikanske medier til tasterne, at den danske film "Flugt" tirsdag er blevet nomineret i tre forskellige Oscar-kategorier.

Flere aviser og netmedier på den anden side af Atlanten har således skrevet om filmens unikke tredobbelte nominering.

Det er første gang nogensinde, at samme film ved den prestigefyldte prisuddeling er nomineret i kategorierne Bedste Internationale Film, Bedste Dokumentarfilm og Bedste Animationsfilm.

- "Flugt" har gjort noget, som ingen film har gjort tidligere, lyder det i en artikel fra den amerikanske nyhedsside Slate.

"En besynderlig rekord"

"Flugt" er instrueret af Jonas Poher Rasmussen. Den handler om instruktørens egen gymnasieven, der i filmen for første gang fortæller om sin flugt fra Afghanistan til Danmark, da han var barn.

Også det amerikanske kulturmedie The Hollywood Reporter har tirsdag noteret sig det stykke oscarhistorie, som "Flugt" har skrevet.

Mediet kalder blandt andet filmen for en "intim historie".

Også kulturmediet Entertainment Weekly har skrevet om "Flugt". Her lyder det, at filmen "er løbet med en besynderlig rekord". Det er en henvisning til den unikke kombination af kategorier, som filmen er nomineret i.

Typisk vinder engelsksprogede animationsfilm

Også den amerikanske avis Los Angeles Times og kulturmediet Deadline har tirsdag bragt historier om Jonas Poher Rasmussens oscarpræstation.

Kategorien Bedste Animationsfilm blev introduceret i 2001. Kun én gang har en ikkeengelsksproget film fået prisen, skriver Slate.

Det var Hayao Miyazakis film "Chihiro og heksene", der tog prisen i 2002.

Oscarstatuetterne bliver uddelt den 27. marts i Los Angeles.