Mary 50 år

Børnene overraskede Mary med personlige videoer

Kronprinsessen grinede med i salen, mens videoerne rullede over skærmen.

Søndag aften blev kronprinsesse Mary fejret på TV 2 i anledning af sin 50-årsfødselsdag.

Det skete til et stort tv-show, hvor folk fra kronprinsessens over 30 protektorater var inviteret.

Kronprinsessen sad selv midt i salen og havde sin mand og parrets fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent med.

Hvis man siger noget om sig selv, siger hun altid: "Du er så skøn, som du er"

Prins Vincent

Men hvad kronprinsesse Mary ikke vidste var, at hendes børn havde forberedt tre små indslag til hende.

Indslag hvor de både fortæller om, hvad de beundrer og elsker deres mor for, men også hvad de driller hende med.

Og det fik kronprinsessen til at grine med i salen, mens videoerne rullede over skærmen.

Det skal være perfekt

Først og fremmest kan alle fire børn blive enige om, at deres mor er en arbejdshest og lidt af en perfektionist.

- Det (arbejdet, red.) betyder meget for hende, hun går ind på sit værelse og sidder med sin computer eller ude i stuen, mens tv’et kører derudad. Det skal altid være helt perfekt, fortæller 14-årige prinsesse Isabella i videoen.

Prins Christian beretter også om, at deres mor efter aftensmaden gerne tager computeren frem for lige at få repeteret en tale eller lignende igen.

Driller mor med australsk accent

Når kronprinsesse Mary øver ekstra på talerne, er det måske også for at få helt styr på ordene. I hvert fald har kronprinsessen stadigvæk sin australske accent, og netop det giver anledning til en del kærlige drillerier.

- Når hun skal sige "lille", siger hun ”lilla”. Så prøver hun at udtale det igen, men det hjælper ikke, selvom vi siger, hvordan hun skal udtale det. Hun kan heller ikke sige "æble", lyder det fra 11-årige prins Vincent.

På samme måde fortæller prins Christian, hvordan deres hund Grace ofte ligger i sin ”kvov” i stedet for sin kurv - når deres mor altså skal udtale det.

- Så driller vi hende i hele familien med, at hun ikke kan sige det ordentligt, hvor hun selv siger: ”Jo, jeg sagde det rigtigt nok”, tilføjer Isabella.

- Du er skøn, som du er

De fire børn fortæller også i videoerne, hvad de beundrer deres mor mest for. Her går det igen, at hun er en kærlig mor, der er god til at tale om problemer.

- Hvis man har svært ved noget, eller det har været en hård dag i skolen, så er hun god til at snakke ud, lyder det fra prinsesse Isabella.

Samtidig er hun god til at støtte dem, når de har det svært, tilføjer prins Vincent.

- Hvis man siger noget om sig selv, siger hun altid: "Det er lige meget, det skal du ikke tænke på. Du er så skøn, som du er."

De fire børn fortæller også i videoerne, hvad de beundrer deres mor mest for. Her går det igen, at hun er en kærlig mor, der er god til at tale om problemer.

Spiller luftguitar og trommer

Det viser sig også, at kronprinsessen har flere skjulte talenter, som de færreste nok kender til.

Prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent sætter nemlig også ord på, hvad de synes, deres mor er god til.

Her fremhæver prinsesse Isabella, at hendes mor er rigtig godt selskab. En person, som altid har noget at tale om.

- Hun er også meget god til at synge. Til fester er hun meget danseagtig, fortæller prinsesse Josephine.

- Hun er specielt glad for luftguitaren, når der bliver spillet rockmusik, tilføjer prins Christian.

Men der er også et andet - og mere virkelighedsnært - instrument, som kronprinsessen ynder at spille på, når hun får muligheden.

- Hun er god til at spille på trommer, hvis der lige ligger nogle trommer et eller andet sted, skal hun lige give dem lidt bank til musikken, røber prinsesse Isabella.

De ekstra guldklumper

De fire børn afslører også, at deres mor faktisk næsten har flere børn. Dog med fire ben.

Kronprinsesse Mary er nemlig en stor dyreelsker, og både hendes heste og familiens hunde fylder meget i kronprinsessens liv.

- Hun er ved dem (hestene, red.) hver dag, også hvis hun ikke skal ride dem. Så går hun op og kæler med dem. Hundehvalpene er hendes nummer to guldklumper, siger prinsesse Isabella.

De fire børn afslører også i en video, at deres mor faktisk næsten har flere børn. Dog med fire ben.

Som enhver anden familien med hund har kronprinsfamilien desuden de samme diskussioner om, hvem der går mest med hunden.

Kronprinsesse Mary brokker sig nemlig ofte over, at det altid er hende.

- Hun siger også: ”Det er kun mig, der går tur med Grace." Men det gør hun ikke. Jeg gør det også nogle gange, afslutter prins Vincent.

Du kan se eller gense hele showet 'Mary 50 år - vi fejrer Danmarks kronprinsesse' på TV 2 PLAY.