Vild med dans

'Vild med dans'-vært stopper

Ændringen giver anledning til at kaste brikkerne op i luften, lyder det fra underholdningsredaktør på TV 2.

Når 'Vild med dans' vender tilbage med en ny sæson, bliver det uden en ganske fasttømret del af programmet.

Nemlig en af de to værter, der de seneste fire år har ført dansere, dommere og seere gennem den ene fredag efter den anden.

Christiane Schaumburg-Müller har besluttet, at hun ikke skal byde velkommen til Danmarks modigste dansere dette efterår.

Det fortæller hun onsdag i flere interviews, der er lavet i anledningen af hendes 40-års-fødselsdag.

- Nogle gange har man perioder i sit liv og sin karriere, hvor man kaster alle bolde op i luften og gentænker, hvad man skal. Og jeg kan mærke, at det er tid til at ruske lidt rundt i det hele og udfordre mig selv med nogle nye eventyr, siger Christiane Schaumburg-Müller til TV 2.

Dog understreger hun, at hun selv ser det som en pause. Faktisk har hun det slet ikke godt med ordet farvel.

Og det er ikke første gang, værten på den måde har sluppet 'Vild med dans' for at føre nye projekter ud i livet.

Vil genopfinde sig selv

I alt har Christiane Schaumburg-Müller været vært på 'Vild med dans' gennem syv sæsoner.

De første tre omgange var fra 2010 til 2012, hvor hun havde Claus Elming ved sin side.

Herefter holdt tv-værten en fem år lang pause fra programmet. Blandt andet fordi hun gerne ville etablere sig selv og skabe sit eget ChriChri-univers, der i dag består af både et magasin, onlineunivers og et forlag.

Den her ændring giver anledning til, at vi kaster brikkerne op i luften

Thomas Strøbech, underholdningsredaktør på TV 2

I 2018 vendte hun så tilbage, og de seneste fire sæsoner har hun og kollegaen Sarah Grünewald udgjort det første kvindelige værtspart i programmets historie.

Christiane Schaumburg-Müller kalder det derfor både tilfældigt – og så måske alligevel ikke – at den næste pause kommer nu.

For første gang havde hun netop rundet de 30. Og nu vil skæbnen, at en rund fødselsdag igen er inde i billedet.

- Det gik først op mig, da jeg havde den her snak med mig selv om min karriere. At gud – sidst var det, da jeg blev 30. Det er et ret sjovt tilfælde, siger hun.

- Men jeg tror helt klart, at i takt med at blive 30 og 40 og 50, så stiller man bare sig selv nogle lidt dybere spørgsmål, fortsætter hun.

Og det har Christiane Schaumburg-Müller gjort, også i forbindelse med overgangen til et nyt år.

Stopper mens legen er god

Som hun siger, har hun aldrig tænkt, at hun skulle lave ’Vild med dans’, til hun fylder 70.

- Jeg ynder meget det med at stoppe, mens legen er god, frem for at lade ting dø ud. ’Vild med dans’ har været fantastisk og er fantastisk. Og jeg kan godt lide at have det gode minde inde i mig selv, siger Christiane Schaumburg-Müller.

Jeg forestiller mig godt, der kunne komme mere 'Vild med dans' i fremtiden. Men det bliver helt sikkert på en ny måde

Christiane Schaumburg-Müller

Dog beskriver hun også sig selv som en, der er meget driftig og altid er på vej videre mod det næste projekt.

- Og når man lige træder ud og ser sin karriere udefra, og nogle gange stopper med det, som var, så giver det en anledning til, at man genopfinder sig selv arbejdsmæssigt, siger hun.

En ny drøm

Beslutningen giver i første omgang Christiane Schaumburg-Müller mere tid til at passe andre projekter på iværksætter-cv’et.

Blandt andet er hun medejer af stentøjsfirmaet Raw, som udvider til udlandet i det kommende år. Samtidig har hun flere ambassadørskaber, blandt andet fra Max Factor.

- Det kommer til at kræve en masse arbejde fra min side, siger hun.

Men derudover er der også plads til noget helt nyt, som tv-værten endnu ikke ved, hvad er. I den sidste pause blev det til en bog, og så meget tid får hun trods alt nok ikke igen, indskyder hun med et grin.

Men drømmen er også en anden.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave noget tv, hvor jeg viser lidt mere af mit autentiske jeg. Hvad det skal være, ved jeg simpelthen ikke. Men jeg føler også en ro til at vente på det rigtige, siger Christiane Schaumburg-Müller.

Derudover udelukker hun heller ikke et comeback i ’Vild med dans’.

- Jeg forestiller mig godt, der kunne komme mere 'Vild med dans' i fremtiden. Men det bliver helt sikkert på en ny måde. Produktionen gentænker hele tiden sit koncept og tænker nye ting ind, så jeg kommer nok ikke tilbage i den samme rolle, lyder det fra Christiane Schaumburg-Müller.

Fra TV 2s underholdningsredaktør Thomas Strøbech lyder en kæmpe tak til Christiane Schaumburg-Müller, som han beskriver som en "fantastisk vært med masser af personlighed og begejstring", samt en god kollega.

Derudover løfter underholdningsredaktøren lidt af sløret for, hvad seerne kan forberede sig på, når 'Vild med dans' vender tilbage med en ny sæson.

Ny værtskonstellation venter

Planen er, at Sarah Grünewald fortsætter som vært på 'Vild med dans'.

Men der skal findes en ny værtskonstellation, og det arbejde begynder snart, lyder det fra Thomas Strøbech.

Da den forhenværende duo blev introduceret i 2018, beskrev han det netop som en sammensætning, der slog ”en ny tone an” for programmet.

Og Christiane Schaumburg-Müllers beslutning fører muligvis flere nye tiltag med sig.

- Nu kigger vi mod 19. sæson af 'Vild med dans', hvor den her ændring giver anledning til, at vi kaster brikkerne op i luften og kigger med nye og friske øjne på rammerne for programmet, siger Thomas Strøbech og fortsætter:

- Vi gør os altid umage for at komme med nye tiltag, og der er ingen tvivl om, at næste sæson af 'Vild med dans' bliver både ny og spændende og uden tvivl festlig.

Se de seneste to sæsoners 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.