X Factor

Det ægte drama backstage kom ikke med på tv

Seerne fik kun et minimalt indblik i, hvad der skete i minutterne inden, at ‘X Factor’-deltagerne Angela og Sofie sang direkte mod hinanden.

To unge sangere stod over for hinanden i en nervepirrende dyst i 'X Factor' fredag aften.

I programmets sidste minutter valgte dommer Martin Jensen nemlig, at 18-årige Sofie Thomsen fra Kolding og 18-årige Angela Rán Egilsdóttir fra Horsens skulle i sing-off.

For andet år i træk lod han således to deltagere gå på scenen igen – uden reel forberedelse – for at kæmpe om den sidste stol i 6 Chair Challenge. Vel at mærke den stol, som gav den sidste plads videre i konkurrencen.

- Det var for at få en genopfriskning af det hele. Du hører så mange forskellige sange, så jeg blev nødt til at tage en sing-off, siger Martin Jensen.

På skærmen kunne seerne følge udfordringen, som endte til Sofie Thomsens fordel. Men inden de overhovedet kom på scenen, udspillede der sig et drama backstage.

For i flere minutter var de ikke i stand til at komme tilbage og synge.

Brød sammen væk fra kameraerne

Både Sofie Thomsen og Angela Rán Egilsdóttir havde oprindeligt fået en stol, da 21-årige Mille Bergholtz imponerede Martin Jensen så meget, at de begge var på usikker grund.

- Jeg var ret sikker på, at jeg var videre, for jeg sad jo i stolen. Pludselig bliver man usikker og forvirret, siger Angela Rán Egilsdóttir efterfølgende til TV2.DK.

Hun havde gennemført sin første optræden med Dua Lipas 'Scared to Be Lonely' cool og selvsikkert, men reagerede stærkt, da det hele ændrede sig. En reaktion som også kom bag på hende selv.

- Jeg kom ud fra scenen, og så fik jeg totalt breakdown. Jeg begyndte bare at græde og kunne ikke trække vejret, fortæller hun.

Nerverne sad uden på tøjet, og uret tikkede, for at de kom ind foran publikum igen.

- Jeg kunne mærke, hvor meget det betød for mig. Så det er svært pludselig at stå i en situation, hvor man skal synge a-capella og helt uden forberedelse, siger Angela Rán Egilsdóttir.

Endte i choktilstand

Sofie Thomsen beskriver, at hun gik i en form for chok, da dommeren sagde ordet “sing-off”:

- Jeg tænkte bare fuck! Det sker bare ikke. Ikke for mig, beskriver hun.

Under sin første optræden med Adeles 'Easy On Me' havde hun været gennemsyret af nervøsitet, og hun vidste, at Martin Jensen ville lægge mærke til og bedømme hende på, om hun kunne bevare roen.

Så for hende var det ren overlevelse.

Inden hun fulgtes med Angela Rán Egilsdóttir om bag scenen, så hun ned blandt publikum og spottede sin kæreste mime til hende.

“Valerie” mundaflæste hun. Det var den sang af Amy Winehouse, hun skulle synge.

- Jeg tænkte med det samme: “Jeg tager den”, siger hun.

Hun tror, at det hurtige sangvalg gav hende ro og hjalp med at nedtone hendes reaktion.

Dommer anerkender, at det var brutalt

Angela Rán Egilsdóttir havde ikke valgt en ekstra sang, så midt i det følelsesladede øjeblik måtte hun samle tankerne og overveje sine muligheder.

- Det skulle være en sang, der viste min stemme, og som jeg havde sunget mange gange før, forklarer hun.

- Så jeg endte på ‘Riptide’ med Vance Joy.

Både vært Sofie Linde og Sofie Thomsen forsøgte at berolige hende.

Men hvad, man ikke ser på skærmen, er, at det tog mindst fem minutter, før de trådte tilbage ind på scenen.

- Det var bare at tørre tårerne væk, drikke noget vand og skjule, hvordan jeg havde det. Faktisk var jeg mega ked af det, men jeg kunne ikke komme grædende ud på scenen, siger Angela Rán Egilsdóttir.

Sofie Thomsens hjerte bankede voldsomt. Hun havde stor empati for sin meddeltager, men hun vidste også, at det var “nu eller aldrig” for hende selv.

- Hvis jeg skulle bevise noget, så var det nu, siger hun.

Hendes stemme var den første, som brød stilheden i salen. Angela Rán Egilsdóttir sang som nummer to for sin plads, inden Martin Jensen tog sit valg:

Sofie Thomsen var videre i 'X Factors' bootcamp.

Martin Jensen ved, at det var brutalt for deltagerne at blive sat i den situation, men han fortryder ikke, at han gjorde det.

- Jeg valgte at tage den sidste sing-off for at være 100 procent sikker i det valg, jeg godt ville tage. Og jeg blev bare bekræftet i, at det var det helt rigtige valg. Jeg er ekstremt tilfreds med mit hold, siger dommeren.

Så tæt på!

Det føltes mest af alt som en kæmpe skuffelse for Angela Rán Egilsdóttir.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg ikke fik en stol. Når det var så tæt på, er det endnu sværere. Men jeg vidste selvfølgelig godt, at det kunne ske, siger hun.

Hun er selv stolt af det, hun leverede, og hun føler især, at dommer Thomas Blachman gav hende stor ros for hendes sangtalent.

Enden på 'X Factor' er derfor langt fra enden på hendes drøm om en musikkarriere.

- Jeg stopper ikke her. Det her er stadig en god mulighed for at komme længere, og at flere lægger mærke til en. Så må man gøre det selv, siger hun.

Sofie Thomsen er lettet over udfaldet i 6 Chair Challenge.

- Jeg fik vist, at jeg godt kunne styre mine nerver. Men det var synd for Angela, som jeg har kæmpe respekt for, siger hun.

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.