Disney-sang storhitter - og bliver en del af eksklusiv klub

Sangen er blevet et hit på Tiktok, og det har gjort den endnu mere populær.

Det går rigtig godt for soundtracket fra Disney-filmen 'Encanto'.

Jeg tænkte ikke ”hold kæft en banger”, da jeg hørte den første gang

Roald Bergmann, formand for de danske Disney-entusiaster

Nummeret ’We Don’t Talk About Bruno’ topper hos musiktjenesterne Spotify og iTunes, ligger nummer fem på den eksklusive Billboard Hot 100 og er blevet delt flere hundredetusinde gange på det sociale medie Tiktok.

Dermed har den overhalet sange af Adele, Lil Nas X og Doja Cat. Og det er, selvom sangen ikke er en klassisk Disney-ballade om en prinsesse, der forelsker sig i en prins.

Det forklarer Roald Bergmann, formand for de danske Disney-entusiaster.

- Det er et ensemblenummer i Broadway-stil, og jeg tænkte ikke ”hold kæft en banger”, da jeg hørte den første gang. Men der er noget i den, der svinger, siger han.

I flere andre medier bliver ’We Don’t Talk About Bruno’ også beskrevet som en utraditionel popballade, der er mere plotdrevet, hvor forskellige historier og vokaler stempler ind undervejs.

I sangen synger familien Madrigal netop om Bruno, der er familiens sorte får, og som kan forudsige fremtiden.

Tiktok-snebolden

Mens sangen er krøbet op af hitlisterne, har den også fået sit eget liv på det Tiktok.

Her deles videoer, der har ’We Don’t Talk About Bruno’ som soundtrack, og hvor folk klæder sig ud, mimer og danser som figurerne fra filmen.

Det har været med til at sætte skub til sangens popularitet, forklarer Thomas Bigum, der er foredragsholder og ekspert i sociale medier.

- Tiktok er det helt store monster, når der skal skabes trends. Her gælder det om at kopiere hinanden, og hvis et nummer først vinder frem, når det helt vildt bredt ud, siger han.

Afstemning

Hvad synes du om ’We Don’t Talk About Bruno’?

Om det er rent held, at ’We Don’t Talk About Bruno’ er blevet et hit på Tiktok, eller om Disney har brugt store Tiktok-personligheder til at markedsføre den, ved Thomas Bigum ikke.

- Men når Tiktok-kendte går i gange med at lave lipsync eller danse, så gør deres følgere det samme, og så ruller snebolden, forklarer han.

En eksklusiv klub

Med sit indtog på hitlisterne er ’We Don't Talk About Bruno’ kommet med i en eksklusiv klub.

Kun tre andre sange har tidligere været top-fem på hitlisterne: ’Can You Feel the Love Tonight’ fra ’Løvernes Konge’, ’Colors of the Wind’ fra ’Pocahontas’ og ’Let it go’ fra ’Frozen’.

For sammenligningens skyld er ’We Don't Talk About Bruno’ faktisk kun overgået af megahittet ’A Whole New World’ fra ’Aladdin’.

- Her skiller ’We Don't Talk About Bruno’ sig helt klart ud fra de andre klassiske ballader. Det latinamerikanske islæt er vi ikke vant til at høre fra Disney, forklarer Roald Bergmann.

Samtidig løfter sangen tematikker om familie, konflikter og fordomme.

- Bruno er familiens sorte får, der er kommet på kant med de andre medlemmer af familien Madrigal. Det forholder sangen sig meget til, og på den måde har den skabt resonans hos lytterne, siger Roald Bergmann.

Ifølge Billboard's statistics er ‘We Don't Talk About Bruno’ stadig på vej mod mere popularitet. Den blev streamet 29 millioner gange sidste uge - det er femten procent flere lyttere end ugen inden.