X Factor

I aften sker det for første gang nogensinde i 'X Factor' – her er de 12 deltagere

Martin Jensen har valgt de fire solister under 23 år, solister over 23 år og grupper, som skal kæmpe om en stol.

Audition er slut, og det er blevet tid til årets første 6 Chair Challenge, der bliver sendt på TV 2 fredag aften klokken 20.00.

I år er 'X Factor'-formatet blevet ændret for første gang i historien, så hver dommer går til liveshows med én ung solist, én solist over 23 år og én gruppe. Det betyder, at 5 Chair Challenge er blevet til 6 Chair Challenge. Her skal hver dommer finde to fra hver kategori, som de tager med videre til bootcamp.

Martin Jensen lægger ud med at skulle fravælge seks deltagere i den måske mest dramatiske stoleleg i 'X Factor's historie.

Her kommer listen over de deltagere, der skal dyste om de eftertragtede stole i fredagens program.

Solister under 23

Sofie Thomsen

Sofie Thomsen på 18 år kommer fra Kolding. Hun imponerede dommerne til audition med sin fortolkning af Grethe og Jørgen Ingemanns 'Dansevise' fra 1963.

Egentlig var det Sofie Thomsens kæreste, der meldte hende til 'X Factor', fordi han synes, at hun havde et kæmpe talent. Nu er hun nået helt til 6 Chair Challenge.

Mille Bergholtz

Mille Bergholtz på 21 år fra Falster tog dommerne – og specielt Martin Jensen – med storm til sin audition.

Han sagde, at han "forsvandt hen" i hendes sang. Thomas Blachman kaldte hende "halv proletar og halv adelig", inden hun blev sendt videre med tre ja'er.

Caroline Natcha Friis Clausen

Kwamie Liv kaldte 17-årige Caroline Natcha Friis Clausen fra Næstved "totalt engleagtig", efter at hun havde sunget for dommerne.

Bagefter sagde dommeren, at det var "virkelig virkelig smukt", hvilket blev bakket op af de to andre dommere. Hun gik videre med "store" og "klare" ja'er.

Angela Rán Egilsdóttir

18-årige Angela Rán Egilsdóttir kommer fra Island, men bor i Rask Mølle i Østjylland.

Til sin audition imponerede hun dommerne, som kvitterede med tre ja'er. Martin Jensen sagde desuden, at hun havde givet ham gåsehud med sin sang.

Solister over 23

Kári M. Fossdalsá

Mens Kari M. Fossdalsá på 25 år optrådte foran dommerne, heppede hans datter og kone med fra baglokalet.

Han kommer fra Færøerne og imponerede med sin udgave af Bonnie Raitts 'I Can't Make You Love Me'. Ud over at give tre ja'er, sagde dommerne, at han var "skide god" og "sig selv".

Jonas Henriksen

Jonas Henriksen er 26 år og kommer fra Greve.

Til sin audition optrådte han med en rap, han selv har skrevet, og som handler om at arbejde som trappevasker. Martin Jensen sagde, at han spredte godt humør med den personlige tekst.

Lotte Røntved Knudsen

Selvom dommerne først grinede lidt, da Lotte på 26 år fortalte, at hun er journalist på "et af de kulørte blade", slog hun benene væk under dem med sin sang.

Thomas Blachman sagde, at hendes stemme var "fuldstændig vanvittig", og Martin Jensen sagde, at det var "fantastisk".

Kristian Siqueira

Kristian Siqueira på 38 år fra Frederiksberg havde godt med udstyr med til sin audition. Guitar, bas, stortromme, highhat og tamburin var med inde foran dommerne.

Heldigvis kunne han også synge og gik videre med tre ja'er fra dommerne.

Grupper

Lorenzo og Charlo

18-årige Malik og 20-årige Deniz Tanis er brødre og bor i Ikast.

De fik dommerne til at grine og gik videre med tre ja'er. Ud over at synge sammen har de også fælles venner, samme interesse for boksning, og i en periode kunne man også møde dem på deres fælles Tinder-profil under navnet 'Lorenzo og Charlo', som også er navnet på deres gruppe. Det fortalte de om under deres audition.

Oscar

Gruppen, der kalder sig 'Oscar', består af vennerne Malthe Sejthen på 17 år og Tobias Kølsen Herskind på 18 år fra Trige uden for Aarhus.

Til deres audition smittede de dommerne med deres gode energi. Kwamie Liv sagde, at de fik hende til at grine. Blandt andet over deres navn, som de har fundet på, i det tilfælde, at de ender i liveshows. Da vil deres telefonkode nemlig være "OS".

RoxorLoops & Jasmin

Gruppen 'RoxorLoops og Jasmin' består af Jasmin Rose Patel på 34 år og Senjka Danhieux på 37 år.

De er kærester og har lavet musik sammen, siden de mødtes i 2015. I 2020 deltog de i Dansk Melodi Grand Prix, og de har spillet sammen på scener over hele verden. Derudover har Senjka Danhieux, der kommer fra Belgien, også fået andenpladsen i verdensmesterskabet i beatboxing.

Glue

Gruppen Glue består af 23-årige Lise Bruun fra København, 18-årige Melanie Sejersen fra Vipperød og 15-årige Marie Sarp fra Holbæk.

De overbeviste dommerne med deres version af Abbas 'Gimme! Gimme! Gimme!'. Og sangvalget affødte begejstring hos vært Sofie Linde, der takkede dem efter deres optræden.

Se 'X Factor' fredag aften klokken 20 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.