X Factor

Derfor ombestemte søskende sig – der skete noget i bilen på vej hjem

Efter nøje overvejelser stod søskendeparret Emma og Philip Lillelund frem som gruppe. Her fortæller de, hvordan de nåede frem til beslutningen.

I fredagens ‘X Factor’ lyste dommerne op, da to velkendte ansigter trådte ind foran dem.

- Vi har fået fint besøg, sagde vært Sofie Linde, da 25-årige Emma Lillelund og hendes 29-årige bror Philip Lillelund kom ind sammen.

Emma Lillelund, som egentlig stillede op som solist, havde dagen forinden fået tre ja’er af dommerne - men hun fik også et forslag fra dommer Martin Jensen: Stil op som gruppe med din bror, lød det.

Philip Lillelund nåede helt til 'X Factors' bootcamp for solister over 23 år sidste år. Som gruppe ville søskendeparret fra København være et stærkt kort.

Egentlig sagde de “nej tak” til forslaget. Så hvorfor skiftede de mening og kom igen?

Det fortæller gruppen, som blev sendt videre med ros og tre ja’er, her.

Et uventet spørgsmål - og hurtigt valg

Adrenalinen fra den vellykkede audition buldrede stadig i Emma Lillelunds årer, da Martin Jensen kom med sit forslag. Det gjorde det svært at tage et velovervejet valg on the spot, syntes hun.

- Det hele skete så hurtigt, og vi havde kun cirka tre minutter til at beslutte det. Vi ville ikke risikere at fortryde, så jeg holdt mig til den originale plan, siger Emma Lillelund.

Philip Lillelund, som var med i studiet for at støtte sin søster, havde heller ikke regnet med at blive involveret. For ham var 'X Factor' et overstået kapitel. Skulle han åbne det igen?

- Jeg synes jo, at Emma har så meget at tilbyde selv, og jeg ville ikke tage den oplevelse, jeg allerede har haft, fra hende, siger han, og forklarer, at han heller ikke ville tage en forhastet beslutning.

Først i bilen på vej hjem fra audition kom søskendeparret til at tale om, at der faktisk var rigtig mange fordele ved at være sammen om 'X Factor'.

Stærkt makkerskab

Væk fra kameraerne og følelsen af, at et ur tikkede, var der ro til at mærke efter og tale om, hvad Emma og Philip Lillelund helst ville.

- Vi sad i bilen og talte om, hvordan vi kunne gøre det sammen, hvis det skulle ske, siger Emma Lillelund.

- Vi talte om, hvordan vi kunne samarbejde på en klog måde, og hvilke sange, vi skulle synge, da vi hver for sig nok ville vælge nogle forskellige genrer.

Samtalen drejede sig hurtigt hen på, at de samarbejder ekstremt godt.

Siden de var helt små har de sunget og spillet musik sammen. Også i dag ses de flere gange ugentlig, hvor de blandt andet skriver sange sammen. De peger begge på, at Emma Lillelunds force er hendes sangstemme, mens Philip Lillelund nørder teknikken - både som sanger og guitarist.

Det var altså i den samtale, at Emma Lillelund blev sikker på sit endelige valg.

- Jeg kunne mærke, at jeg faktisk ville være mere glad for at have Philip som makker i 'X Factor'. Vi er så tætte og har altid sunget og spillet sammen, så jeg tænkte, at det kunne være en mega fed oplevelse, siger hun.

Ville gerne igen

Philip Lillelund havde det på samme måde. Hvis han skulle tilbage i 'X Factor', så skulle det være med sin søster.

- Vi har det altid mega sjovt sammen og har haft mange eventyr sammen. Det her var et mere, siger han.

Han synes selv, at tiden i 'X Factor' var fed, så han var klar på at prøve igen i en ny konstellation.

Alligevel bad han flere gange sin søster forsikre: “Er du nu helt sikker på, at du ikke hellere vil køre det alene?” Det var Emma Lillelund sikker på.

Derfor tog de den efterfølgende auditiondag tilbage sammen - nu som gruppe.

Det er den audition, der blev vist i 'X Factor' fredag aften, hvor de synger Philip Lillelunds sang ‘Wars and Holies’, som også har Emma Lillelund med på Spotify.

Ikke skuffet over at gå fra solist til gruppe

Siden gruppen gik videre fra audition er Emma Lillelund udelukkende blevet bekræftet i, at hun tog det rette valg.

Hun har på intet tidspunkt følt, at der blev “taget noget fra hende” ved, at hun nu er i en gruppe i stedet for solist.

Med egne ord tog hun dommer Martin Jensens forslag som “et godt råd”. Og det vigtigste for hende var, at hun samtidig gjorde det godt på egen hånd.

- Fordi jeg selv fik tre ja’er, følte jeg ikke, at der var noget at være skuffet over. Jeg var glad og tilfreds, siger Emma Lillelund.

Dommerne anerkendte også, at valget ikke var nemt for søskendeparret.

- Dejligt, du kom tilbage, sagde Kwamie Liv til Emma Lillelund.

- Jeg forstår virkelig godt, hvordan du havde det sidst. For det har krævet noget af jer. Det er sejt, sluttede hun.

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.