Underholdning

Han blev kendt som alles tv-far: - Han gjorde mig til en bedre forælder

Bob Saget spillede familiefaren Danny Tanner i tv-serien 'Hænderne Fulde'.

Bob Saget blev kendt som alles tv-far.

I tv-serien ’Hænderne Fulde’ spillede han den enlige forsørger Danny Tanner, der boede i San Francisco med sine tre døtre.

Han var den kærlige og omsorgsfulde forælder med rengøringsvanvid, der mindede sine piger om, at de er okay, som de er, og at det er i orden at vise sin skøre side. Han viste, at omsorgen er mandig, og at fædre er lige så gode forældre som mødre.

Og det har gjort stort indtryk i mange danske stuer. Hjemme hos Allan Kjeldgaard i Viborg gik Danny Tanners kærlige facon rent ind.

- Han gjorde mig til en bedre forælder. Hans børn fik lov til alt muligt og blev taget steder hen, og det gjorde, at jeg også fik lyst til at gøre noget ekstra for mine egne børn, siger 52-årige Allan Kjeldgaard.

Han begyndte at se ’Hænderne Fulde’ som teenager og fortsatte med at se det, da han selv som 25-årig blev far til en datter.

- ’Hænderne Fulde’ var bare sådan noget, man skulle se. Og Danny Tanner var helt klart min yndlingskarakter, siger han.

Søndag døde den 65-årige skuespiller bag karakteren, og det har fået Allan Kjeldgaard og flere andre fans til at tænke tilbage på tv-faren fra deres teenagetid. En mand, som i kraft af sin rolle blev et 90'er-ikon.

En god og kærlig far

Også 41-årige Janne Filtenborg fra Silkeborg var stor fan af ’Hænderne Fulde’, da hun var ung.

- Jeg elskede at se den serie, det var simpelthen ugens højdepunkt, siger hun.

Og hun husker især Bob Sagets populære karakter som en god og omsorgsfuld far. At han var hyggelig og gjorde alt for at holde sammen på det hele.

- Dét med at han altid var klar til at snakke med sine piger, og at man kunne snakke om alting. Det er noget, jeg altid har haft i baghovedet i forhold til, når jeg fik børn. Så skulle jeg også det, siger Janne Filtenborg, der har en datter på 15 år.

Hvad handler 'Hænderne Fulde' om?

'Hænderne Fulde' handler om Danny Tanner (Bob Saget), der er blevet alene med sine tre døtre, efter hans hustru er omkommet i en bilulykke. For at hjælpe Danny med at passe børnene flytter hans svoger Jesse og vennen Joey ind i huset.

I Aalborg bliver Bob Sagets populære karakter også husket som omsorgsfuld.

- Han var min yndlingskarakter. Han var nede på jorden, og hans humor var, som den skulle være, siger Mads Dahl Christensen, der bor alene i Aalborg og begyndte at se 'Hænderne Fulde' som teenager.

Mindes på sociale medier

På sociale medier har tusindvis af folk også skrevet mindeord om den populære familiefar.

- Han vil altid være Danny Tanner, lyder det fra én, mens en anden skriver:

- Bob Sagets død føles, som om en del af min barndom er død. Jeg voksede op med ’Hænderne Fulde’ og ’Americas Funniest Home Videos’.

Også Allan Kjeldgaard, Janne Filtenborg og Mads Dahl Christensen forbinder særligt ’Hænderne Fulde’ og Bob Saget med deres ungdomsår.

- Han er sådan én, man er vokset med, siger Allan Kjeldgaard.

Derfor synes de også, at det er trist, at han er død.

- Jeg bliver berørt af det. Det er lidt min historie om igen, fordi min egen far døde, da han var 55 år, siger Janne Filtenborg.

- Jeg har også altid tænkt, at jeg tror, han var, ligesom min far ville have været, hvis han havde levet videre, siger hun.