X Factor

Kærestepar overraskede i 'X Factor' – her har du set dem før

Gruppen RoxorLoops og Jasmin, som også danner par privat, har i flere år optrådt sammen. Også til et af Danmarks største musikevents.

Wow, sindssygt, crazy, vildt.

I fredagens 'X Factor' var der overflod af overraskede udråb fra dommerne, efter RoxorLoops og Jasmin havde optrådt.

For hvor andre i programmet har et såkaldt backing track med, stod RoxorLoops selv for det hele. Den 37-årige belgier, som kun sjældent bruger sit borgerlige navn, Senjka Danhieux, beatboxede sig gennem deres audition, mens 34-årige Jasmin Rose Patel sang.

Dén musikalske kombination havde dommerne ikke hørt før.

Men faktisk er det under to år siden, at gruppen stod på en anden stor national scene i tv. I 2020 deltog de nemlig i Dansk Melodi Grand Prix sammen.

Her fortæller de om deres vej til de to store tv-shows – som dog langtfra er de eneste, RoxorLoops har været med i.

En af verdens bedste beatboxere

De to gruppemedlemmer har dannet par både musikalsk og privat siden 2015. Og det er helt bogstaveligt, når de siger, at musikken har bragt dem sammen.

RoxorLoops har beatboxet, fra han var helt ung, og i 2007 fik han papir på, at han havde et helt særligt talent: Han fik andenpladsen ved verdensmesterskabet i beatboxing.

Siden er det blevet til mange shows rundt om i verden.

Blandt andet var han i 2006 i finalen i det belgiske melodigrandprix med gruppen Beatoxic. I 2011 vandt han finalen og repræsenterede dermed Belgien i Eurovision Song Contest med gruppen Witloof Bays og sangen 'With Love Baby'. Og så har han medvirket i talentshowet ‘Must Be the Music’ i Polen og ‘Belgium’s Got Talent’.

Derfor var han et af hovednavnene på plakaten til selvsamme musikfestival i Aarhus, som Jasmin Rose Patel optrådte med sin a cappella-gruppe på i 2015.

- Jeg havde både mødt ham og set ham optræde før, så selvfølgelig syntes jeg, at han var sej, siger Jasmin Rose Patel, som under festivalen var for genert til at gøre noget ved sin fascination.

Instrumenterne passer sammen

Hvad hun ikke vidste var, at beatboxeren også havde lagt mærke til hende. Så da de til aftenens fest endelig kom til at danse sammen, så han sit snit til at vise sin interesse.

- Jeg havde en T-shirt på, hvor der stod “Shut up and kiss me”, fortæller Jasmin Rose Patel.

- Så han spurgte, om han måtte gøre det, som stod.

Siden har de været sammen.

Blev kontaktet af anerkendt sangskriver

De seneste år har de begge boet i Aalborg, hvor de nu er uddannede solister fra Det Jyske Musikkonservatorium.

De har fundet ud af, at deres talenter og niveauer passer sammen som fod i hose.

- Vi er heldige, at vores “instrumenter” matcher, siger Jasmin Rose Patel.

RoxorLoops stemmer i:

- Det er det bedste i verden at beatboxe og synge. Tidligere spillede jeg solo eller med en gruppe. Nu gør jeg det med min kæreste, bedste ven og kollega.

Parret endte i Melodi Grand Prix 2020, da Jasmin Rose Patel blev kontaktet af den anerkendte Grand Prix-sangskriver Lise Cabble. Sangskriveren havde hørt hendes vokal, og da hun fandt ud af, at Jasmin Rose Patel var kæreste med en verdenskendt beatboxer, opstod ideen om, at de skulle være en gruppe.

Hvem må deltage i X Factor?

Reglerne for, hvem der må melde sig til 'X Factors' precasting, tæller, at du ikke i forvejen har en aftale med et pladeselskab, en manager eller en booker.

Derudover skal du være fyldt 15 år inden 1. januar 2022.

Se reglerne her.

Første store optræden sammen

Deres sang ‘Human’ blev udvalgt som en af de ti finalister til det store show i Royal Arena i København i 2020.

Ligesom i 'X Factor' kombinerede de deres individuelle talenter på scenen. Og selvom de ikke fik en plads i superfinalen med toptre, var det en stor oplevelse for dem begge.

- Det er sjovt at være med. Ligesom dengang jeg vandt i Belgien, blev jeg virkelig opslugt af det, siger RoxorLoops.

- Det er vores første tv-optræden sammen, siger Jasmin Rose Patel.

Vil blive ved med at overraske

Med deres optræden i 'X Factor' er der nu tilføjet endnu en optræden til listen.

Efter dommerne gav dem tre gange "ja" til en plads videre i konkurrencen, kan de måske se frem til én mere på nationalt tv.

- Vi vil gerne skabe musikalske momenter, siger Jasmin Rose Patel om deres mission.

De håber derfor ikke, det bliver sidste gang, at dommerne eller seerne bliver overraskede over, hvad de kan.

- Jeg ser ofte en transformation hos publikum, når vi optræder. Når jeg kommer ind, er de fleste klar til at dømme, men det vender altid til, at de synes, det er cool, siger RoxorLoops.

Se 'X Factor’' hver fredag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.