Underholdning

I dag vender 'Sex and the City' tilbage – i ny indpakning

Forfatter og debattør glæder sig over, at der endelig kommer en serie med fokus på ældre kvinder.

De udødeliggjorde cosmopolitans, cupcakes og kaninvibratorer. Og nu er de tilbage – i ny indpakning.

Torsdag får 'Sex and the City'-opfølgeren med titlen 'And Just Like That' premiere på HBO Max. Veninderne Carrie, Miranda og Charlotte er tilbage i vante omgivelser i New York City – dog uden Samantha, som ikke medvirker i den nye serie.

Og ifølge forfatter og debattør Julia Lahme er der særligt én ting, der gør serien yderst interessant.

- Det er lidt en sensation i popkulturen, at vi får lov til at se kvinder ældes og får lov til at se den del af kvindelivet, der ligger efter moderskabet, siger hun.

Alder er helt centralt

Lige fra 'And Just Like That' blev annonceret, har meget af debatten om serien handlet om det faktum, at de tre hovedroller er blevet godt ti år ældre, siden vi så dem sidst i 'Sex and the City 2' fra 2010.

Det er lidt en sensation i popkulturen, at vi får lov til at se kvinder ældes

Julia Lahme, forfatter og debattør

Sarah Jessica Parker, der spiller Carrie, er 56 år gammel, Cynthia Nixon (Miranda) er 55, og Kristin Davis (Charlotte) er 56.

En af skaberne af 'And Just Like That' Michael Patrick King sagde tidligere på måneden til New York Times, at en serie om kvinder i halvtredserne aldrig havde fået det grønne lys uden "sikring for, at folk vil se med".

Ifølge Julia Lahme har man generelt haft et vidt forskelligt blik på mænd og kvinder, når det kommer til aldring.

- Vi har i generationer dømt kvinder i den alder ude, mens mændene kun er blevet mere interessante med alderen, siger hun.

Nyt syn på kvinder midt i livet

Ifølge Michael Patrick King, der både har skrevet og instrueret 'And Just Like That', er meget ved det gamle i det nye reboot.

Men der er lavet mindre justeringer af seriens "tematik, æstetik og struktur", og serien fokuserer mere ligeligt på de tre hovedpersoner – og altså mindre på Carrie Bradshaw.

Hvor 'Sex and the City' i høj grad var fortalt af Carrie gennem voiceover, er det samme altså ikke tilfældet i 'And Just Like That', har serieskaberen sagt til New York Times.

Derudover er der skrevet fire nye ikkehvide kvinder ind i fortællingen spillet af Sarita Choudhury, Karen Pittman, Sara Ramirez og Nicole Ari Parker.

Men ligesom den oprindelige serie centrerer den nye sig også om kvindelivet.

Og ligesom 'Sex and the City' gav et nyt perspektiv på livet som singlekvinde, håber Julia Lahme på, at 'And Just Like That' ændrer perspektivet på, hvordan vi som samfund ser på midaldrende kvinder.

- Tiden er helt sikkert moden til at vise publikum den del af kvindelivet, og hvad den alder har af muligheder, siger Julia Lahme.

Jeg forventer, at vi får lov at se både sex, mode og karriere

Julia Lahme, forfatter og debattør

Ifølge hende har midaldrende kvinder traditionelt ikke haft nogen fortællinger at spejle sig i. Og derfor håber hun på, at 'And Just Like That' vil vise flere aspekter af livet over 50 år.

- Jeg forventer, at vi får lov at se både sex, mode og karriere – og at livet faktisk går videre, siger hun.

Kan aflive myter

Netop fordi serien som en af de første store mainstreamserier tager udgangspunkt i fire modne kvinders liv, mener Julia Lahme, at den har et stort potentiale for at afmystificere livet på den anden side af de 50.

- Serien har potentialet til at ændre en fastgroet fortælling om, at livet efter den fødedygtige alder kun er fladt, kedeligt og usexet, siger hun.

Jeg er en kvinde over 50, så jeg ved jo, at livet ikke slutter der

Kristin Davis, skuespiller

Til New York Times har Kristin Davis, der spiller Charlotte, sagt, at 'And Just Like That' helt bestemt gør op med forestillingen om, at midaldrende kvinder ikke er værd at fortælle historier om.

- Jeg er en kvinde over 50, så jeg ved jo, at livet ikke slutter der – hvad end du finder en mand eller kone, eller om du får børn eller ej. Vi kan bevidne, at det ikke slutter, og at det ikke er kedeligt, siger hun til avisen.

Serien udkommer ugentligt og består af 10 afsnit af 40 minutter.