Kometernes jul

Virker han bekendt? Her har du set Johannes før

Oscar Dietz er en erfaren skuespiller, der allerede som barn var vant til at blive genkendt på gaden.

I ’Kometernes Jul’ bliver 12-årige Johannes teleporteret til den fjerne Planet 9, hvor der sker noget forunderligt, der efterlader ham syv år ældre.

Du er ikke galt på den, hvis karakteren virker bekendt.

21-årige Oscar Dietz, der er skuespilleren bag Johannes, har nemlig en længere karriere bag sig.

Som 12-årig havde han sin første rolle foran kameraet, da han i 2013 spillede titelkarakteren i den danske superheltefilm ’Antboy’.

Filmen blev så populær, at den fik to efterfølgere, også med Oscar Dietz i hovedrollen. Den seneste udkom i 2016.

Samme instruktør

Og det er måske ikke helt tilfældigt, at Oscar Dietz er at finde på rollelisten for ’Kometernes Jul’.

Ask Hasselbalch, der har instrueret julekalenderen, står nemlig også bag de tre 'Antboy'-film. Og ifølge Oscar Dietz har de to holdt kontakten, efter optagelserne til trilogien sluttede.

Det var også Ask Hasselbalch, der foreslog Oscar Dietz til rollen som Johannes i julekalenderen. Men instruktøren understreger, at skuespilleren blev castet på lige vilkår med de andre medvirkende.

- Det gode ved Oscar er, at han stadigvæk har den naive og barnlige kvalitet, der gør, at han kan spille en dreng på 12 år, selvom han er 21, siger Ask Hasselbalch og refererer til, at selvom Johannes i julekalenderen bliver syv år ældre, er karakteren stadig 12 år mentalt.

Oscar Dietz er også begejstret for at arbejde sammen med instruktøren igen. Han fortæller, at mange af de ansatte på produktionen bag julekalenderen, også arbejdede på 'Antboy'-filmene, og det har været ”sindssygt sjovt” at arbejde sammen med dem alle igen.

- Det føltes helt naturligt at lave noget med Ask igen. Og det har været sjovt at være lidt mere voksen og have fået lidt flere erfaringer og måske være blevet lidt dygtigere, siger Oscar Dietz.

Halvandet års pause

Det er nogle år siden, at Oscar Dietz sidst har været at finde på danskernes skærme. Faktisk har han ikke stået foran kameraet, siden den sidste 'Antboy'-film udkom i 2016.

I mellemtiden har han medvirket i flere teaterforestillinger, blandt andet ’Djævlens Lærling’, der er baseret på fantasiromanen af samme navn.

Han tog dog også en kort pause på omkring halvandet år, hvor han hverken optrådte foran kameraet eller på scenen.

Oscar Dietz begyndte sin karriere allerede som syvårig, hvor han tog del i sin første produktion på Det Ny Teater. Han fortæller, at han i starten bare så det som en sjov fritidsinteresse, men jo ældre han blev, jo mere begyndte skuespil at ligne en karrieremulighed for ham. Og det var derfor, han valgte at tage en pause.

- Jeg havde brug for at mærke efter, om skuespil var noget, jeg gerne ville, eller om det var noget, jeg troede, at jeg gerne ville, siger Oscar Dietz.

Han fortæller, at folk omkring ham forventede, at han skulle fortsætte som skuespiller, og det gjorde det svært for ham at afkode, om det også var hans drøm. Derfor tog han en pause fra skuespillet for at finde ud af, om han ville komme til at savne det.

- Og det gjorde jeg. Så blev det pludselig meget tydeligt, at skuespil var det rigtige for mig. Det var noget, der virkelig drev mig, siger Oscar Dietz.

Aldrig for gammel til julekalender

Efter at have brugt de sidste par år på scenen er Oscar Dietz nu tilbage på skærmen.

Men det er stadig en helt ny oplevelse for den ellers erfarne skuespiller.

Han har nemlig aldrig medvirket i en serie før. Og det er anderledes end at lave film, fortæller Oscar Dietz.

- Det fede ved at være med i en julekalender er, at det er så omfattende en historie. Der er faktisk ret mange minutters serie, der skal laves. Det åbner muligheden for at nå lidt mere igennem, end på en film, siger han.

Han finder det også virkelig spændende at skulle lave et projekt, der skal være interessant for både børn og voksne. Børn skal finde julekalenderen sjov, men samtidig skal deres forældre også kunne holde ud at se den, fortæller skuespilleren.

- Man bliver jo aldrig for gammel til julekalender, siger Oscar Dietz.

Genkendt på gaden

Selvom det er ved at være nogle år siden, at han medvirkede i 'Antboy'-filmene, kan han stadig huske, hvordan det føltes at blive stoppet på gaden af fremmede, der havde set hans film. Og det sker også stadig en gang imellem, at folk genkender ham.

- Folk er så søde. Jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse med det. Det har altid kun været søde folk, der bare ville sige hej. Og det vil jeg også gerne, så det er rigtig fint, siger Oscar Dietz.

Derfor opfordrer han også alle, der ser julekalenderen, til at komme hen til ham, hvis de ser ham ude i offentligheden.

- Man skal endelig bare sige hej. Det har altid været en rimelig god icebreaker, hvis folk kommer hen. Og så lærer man jo nogle nye mennesker at kende. Det er rigtig sjovt, siger Oscar Dietz.

Du kan se Oscar Dietz som Johannes i 'Kometernes jul' på TV 2 hver aften klokken 20 og se snigpremiere på næste dags afsnit lige bagefter på TV 2 PLAY.