Hvem holder masken?

Hemmelig dansker afsløret: Måtte stoppe optagelser flere gange

Spoiler alert: I den her artikel står der, hvem bliver afsløret i ugens 'Hvem holder masken?'.

Endnu en deltager er stemt ud af 'Hvem holder masken?´.

Det blev personen i søstjernekostume, der efter to optrædener i lørdagens program havde fået færrest stemmer og derfor skulle vise sit ansigt. Da masken røg, viste det sig at være skuespiller Nicolaj Kopernikus, der gemte sig under kostumet.

- Det var skide sjovt at være med, og jeg havde en Elvis-sang, jeg godt ville have sunget, så det er ærgerligt at ryge ud, siger han.

Men samtidig er han også lettet. For der var udfordringer forbundet med at stå på scenen.

- Jeg var virkelig udfordret, fordi søstjernen var så varm. Altså det var meget meget meget varmt at stå på scenen, og der var flere episoder, hvor det kunne være gået galt, siger han.

Tæt på at besvime

'Hvem holder masken?' stammer fra Sydkorea og er indtil videre bredt ud til 46 lande. Det er blevet kaldt verdens mest hemmelige underholdningsshow, og det havde premiere i Danmark i starten af november.

Konceptet er enkelt: Lørdag efter lørdag skal forklædte kendte danskere på scenen og forsøge at synge sig videre i programmet. Det er publikum, der bestemmer, hvem der går videre.

Den deltager, der får færrest stemmer, skal tage masken af, vise sit ansigt og forlade programmet.

Og den her gang blev det altså Nicolaj Kopernikus.

Han siger, at det var sørgmodigt at sige farvel til søstjernen, som han var begyndt at holde af, men at det varme kostume var tæt på at knække ham.

- Jeg var ved at besvime, hver gang jeg gik på scenen, og jeg måtte stoppe optagelserne i hvert show for at komme ud bagved og blive blæst igennem af en blæser, siger han.

- På en eller måde var det kostumet, der var det hårdeste ved at deltage i programmet.

Gættet af mange

Han havde ellers forventet, at det sværeste ville blive at holde sin deltagelse hemmelig for sine nærmeste.

- Men det var faktisk ikke så svært. Jeg fik mig snoet udenom uden de helt store problemer, siger han.

Ud over at være en sangkonkurrence fungerer programmet også som en gætteleg. Den føres an af et panel med fire kendte danskere, der udgør programmets detektiver. Efter hver optræden skal de give deres bud på, hvem der lige har optrådt i forklædning.

Detektiverne består af skuespiller og komiker Sofie Jo Kaufmanas, skuespiller og sanger Peter Frödin, skuespiller Mille Dinesen og satiriker og klarinettist Frederik Cilius.

I lørdagens program gættede Frederik Cilius, at Nicolaj Kopernikus var inde i søstjernen, og hans navn har også været oppe at vende flere gange i de tidligere programmer.

- Jeg tror måske også, jeg selv ville have gættet mig på grund af ledetrådene, siger Nicolaj Kopernikus.

Undervejs i programmerne blev det eksempelvis afsløret, hvilket år han blev født i.

Snød sin datter

Han fortæller, at han de seneste uger har modtaget flere beskeder og opkald fra venner og familie, der har spurgt, om han var inde i søstjernen.

- Men jeg tror, jeg fik talt dem fra det, siger.

Ikke engang hans børn ved, at han har deltaget, men efter sidste optræden ringede hans datter og spurgte, om det var ham.

- Jeg spillede dum og sagde, at jeg slet ikke havde hørt om programmet og ikke anede, hvad hun talte om. Jeg tror, hun hoppede på den.

Se 'Hvem holder masken?' lørdag klokken 20.40 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.