Kometernes jul

Hendes papfar er kendt af alle landets børn - nu går hun i hans fodspor

Shireen Rasool er gået i sin kendte papfars fodspor og har indtaget danskernes tv-skærme. Og hvis det står til hende, er det langt fra sidste gang.

I 'Kometernes jul' har Noors far lavet en julekalender til hende. Den minder hende om at træne dagligt, så hun kan opnå sin drøm om at blive professionel basketballspiller.

I den virkelige verden har skuespilleren også fået hjælp af sin familie til at bane vejen for sin karriere.

15-årige Shireen Rasools papfar er nemlig Mikkel Lomborg, bedre kendt som Hr. Skæg fra tv-kanalen Ramasjang.

I over et årti har han underholdt danske børn med programmer som ’Skæg med tal’ på DR og som en del af Cirkus Summarum.

Han blev i 2013 gift med Shireens mor, Neeni Rasool, og der gik ikke lang tid, før at Mikkel Lomborg introducerede sin papdatter til teatrets verden.

Da Shireen Rasool var fem år, blev hun med hjælp fra sin papfar en del af Cirkus Summarum. Og siden da har hun nydt rampelyset.

- Han åbnede virkelig døren for mig. Det var også på grund af ham, at jeg kom med i min første spillefilm, og så er det jo bare gået fremad derefter, fortæller Shireen Rasool.

Genkendt på gaden

Mikkel Lomborg er vant til at blive stoppet på gaden af børn, selv når han ikke bærer det helt lange signaturskæg. Og når Shireen Rasool i størstedelen af december kan findes på danskernes tv-skærme, skal hun måske til at vænne sig til det samme.

Derfor har Mikkel Lomborg heller ikke holdt sig tilbage fra at dele ud af sin erfaring med papdatteren. Shireen Rasool fortæller, at han blandt andet har rådet hende til, hvordan man bedst taler med pressen, og han har forsøgt at forberede hende på at blive genkendt af fremmede mennesker på gaden.

- Jeg er jo vant til, når jeg går sammen med ham, at han hele tiden bliver stoppet. Så jeg har jo set, hvordan det kan se ud, men jeg har ikke prøvet, at det er mig, som folk vil tage billeder af, siger Shireen Rasool.

Det skræmmer hende dog ikke. I stedet ser hun frem til at hilse på de mange forskellige mennesker, der har set hende optræde i julekalenderen.

Samtidig er hende og hendes papfar også spændt på, hvem der mon bliver stoppet mest på gaden i fremtiden.

- Vi har joket lidt med, at han måske bliver lidt usynlig, når vi går på gaden sammen. Det frygter jeg lidt, men det bliver også sjovt, siger Shireen Rasool.

I dag går hun i 9. klasse, men hvis det står til Shireen Rasool, er 24. december langt fra sidste gang, at danskerne kan se hende på deres skærme. Shireen Rasool har nemlig forelsket sig i skuespil og især i tv- og filmverdenen.

- Jeg føler virkelig, at jeg først lige er begyndt, fortæller hun.

Fanget i det ydre rum

Shireen Rasool får i rollen som Noor selskab af tre andre børn, nemlig Mie, hendes storebror Elias og drengen Johannes.

Alle fire børn skal tilbringe de første uger af december på en AstroCamp, men ved et uheld bliver Johannes og Mie kvanteteleporteret op til den fjerne Planet 9.

Og nu gælder det for Noor og Mies storebror Elias om at få dem hjem til Jorden igen, før det er for sent.

13-årige Elias bliver spillet af Bertil Karlshøj Smith. Han er kvik, men doven og god til at optimere processer, så det kræver mindst mulig energi.

Mie er eventyrlysten, optimistisk og ikke særlig autoritetstro. I starten er Mie 12 år, men i forbindelse med hendes rejse til Planet 9 bliver hun syv år ældre. 19-årige Mie bliver spillet af Alice Finn Caspersen.

Johannes bliver også fanget på Planet 9, og derfor møder vi også ham både som 12-årig og 19-årig. Johannes er forsigtig, tilbageholden og bange for at fejle. 19-årige Johannes bliver spillet af Oscar Dietz.

Du kan se 'Kometernes jul' på TV 2 hver aften klokken 20 og se snigpremiere på næste dags afsnit lige bagefter på TV 2 PLAY.