Hun var en af de største i Hollywood, og så forsvandt hun - nu forklarer hun hvorfor

Hun var den højest betalte kvindelige skuespiller i Hollywood, men trak stikket i tre år. I et nyt interview forklarer hun hvorfor.

Jennifer Lawrences Hollywood-karriere startede nærmest på toppen.

Hun blev nomineret til en Oscar som blot 19-årig for en af hendes første hovedroller overhovedet.

Kort efter blev hun castet til hovedrollen i det stort anlagte 'Hunger games'-franchise. Hun var fast inventar på listen over nominerede til verdens største skuespilpriser og stod øverst på rollelisten i alt, hvad hun medvirkede i.

Men så forsvandt hun fra rampelyset.

Jennifer Lawrence har ikke medvirket i noget, siden 'X-Men: Dark pheonix' fra 2019. Ikke før nu, hvor hun gør comeback i Netflix-filmen 'Don't look up'.

Jeg tror bare, at alle var blevet trætte af mig

Jennifer Lawrence

Og i et nyt interview med magasinet Vanity Fair fortæller skuespilleren for første gang, hvorfor hun valgte at sætte sin karriere på pause.

- Jeg tror bare, at alle var blevet trætte af mig. Jeg var blevet træt af mig selv. Det var nået til et punkt, hvor jeg ikke længere kunne gøre noget rigtigt, siger skuespilleren til magasinet.

Blå bog: Jennifer Lawrence

Født 15. august 1990 i Louisville, Kentucky i USA (31 år).

Havde et par småroller i en håndfuld film og tv-serier, inden hun fik sit store gennembrud i filmen 'Winter's bone' fra 2010, som hun blev Oscar-nomineret for.

Har været Oscar-nomineret i alt fire gange og vundet én gang, nemlig i 2013 for sin hovedrolle i 'Silver linings playbook'.

Blev i august 2015 udråbt som den kvindelige skuespiller i Hollywood, der havde tjent mest i det forgangne år. Ifølge magasinet Forbes havde hun en indtjening på 52 millioner dollars.

Har tidligere dannet par med skuespiller Nicholas Hoult, Coldplay-frontmanden Chris Martin og instruktør Darren Aronofsky. 

Blev i 2019 gift med gallerist Cooke Maroney, som hun venter sit første barn med. 

Havde ikke noget liv

I interviewet forklarer skuespilleren også, at hun på grund af sin globale stjernestatus ikke længere havde noget egentligt liv. Hun var konstant i paparazziernes søgelys, og det eneste sted, hun følte sig tryg, var på et filmset.

- Opmærksomheden på mig var så ekstrem, at filmsettet på en bizar måde var blevet en flugt. Et sted, hvor alle behandler dig normalt, siger skuespilleren til Vanity Fair.

- Men man bliver udbrændt. Til sidst måtte jeg spørge mig selv "siger jeg ja, bare fordi jeg gerne vil på arbejde? Eller gør jeg det, fordi jeg rent faktisk gerne vil lave filmen?".

Derfor valgte hun altså at tage en pause fra det hele.

I mellemtiden er hun blevet gift og er i dag gravid med sit første barn. Og nu er hun klar til et comeback i den absurde komedie 'Don't look up', der får premiere på Netflix 10. december.

Et eksplosivt gennembrud

Jennifer Lawrence blev katapulteret til toppen af Hollywood med sin opsigtsvækkende gennembrudsrolle som Ree i indiefilmen 'Winters bone'.

Den relativt uprøvede 19-årige skuespiller fik en Oscar-nominering for rollen, som også blev hendes adgangsbillet til at spille med i lukrative franchises som 'Hunger games' og 'X-Men'.

Ifølge filmredaktør på Soundvenue Jacob Ludvigsen er Jennifer Lawrences tidlige karriere noget helt særligt. Hun var nemlig centrum for den perfekte storm, da hun først brød igennem.

- Det var en eksplosion af et gennembrud, som hun fik meget tidligt i sin karriere. Og det usædvanlige var, at hun både formåede at lave blockbuster-franchises og kvalitetsfilm, siger Jacob Ludvigsen.

Jennifer Lawrence spillede efter sit gennembrud med i ren række film fra instruktør David O. Russell, deriblandt 'Silver linings playbook', som sikrede Jennifer Lawrence hendes første Oscar-statuette i 2013.

Her gjorde hun sig særligt bemærket ved at falde i sin store Dior-kjole på vej op til podiet.

Ifølge Jacob Ludvigsen var hendes snublen ved Oscar-ceremonien kendetegnende for noget andet, der gjorde Jennifer Lawrence til noget helt særligt.

- Hun charmerede rent ud sagt røven ud af bukserne på alle. Hun har en humor og en klodsethed, der var interessant i kombination med hendes klassiske Hollywood-skønhed, siger Jacob Ludvigsen.

Blev for meget

Som Jennifer Lawrence også selv udtalte i Vanity Fair-interviewet, blev hendes styrke imidlertid hurtigt en form for svaghed for skuespilleren.

Ifølge Jacob Ludvigsen begyndte kritikere at se skævt til Jennifer Lawrences særlige væremåde.

- Der begyndte at komme lidt af et backlash mod hende, da mange syntes, at hendes facon begyndte at virke indstuderet, og fortællingen om hende som den klodsede, naturlige pige begyndte at blive lidt ensformig, siger Jacob Ludvigsen.

Ifølge ham begyndte det også at gå en anelse ned ad bakke for Jennifer Lawrence en håndfuld år inde i hendes karriere.

- På en måde er det jo naturligt, for hvor skal man gå hen efter sådan en gigantisk bølge af succes? siger han.

I interviewet med Vanity Fair nævner Jennifer Lawrence, at hendes sidste fire film inden hendes pause fra rampelyset, 'Passengers', 'Mother!', 'Red sparrow' og 'X-Men: Dark pheonix', ikke var udtryk for "den kvalitet, jeg burde have".

Hun kan blive en dronning af Hollywood

Men nu er Jennifer Lawrence altså klar til at gøre sit comeback i Netflix-filmen 'Don't look up', hvor hun spiller overfor blandt andre Leonardo DiCaprio, Meryl Streep og Timothée Chalamet.

Filmen handler om to astronomer, som forsøger at advare omverdenen mod en komet, der har kurs mod jorden.

Man må ikke tage fejl af, at hun er en ekstremt dygtig skuespiller

Jacob Ludvigsen, Soundvenue

Jacob Ludvigsen mener, at Jennifer Lawrence har gjort klogt i at holde pause, da hun gjorde. Og på trods af sine fejlskud mener filmredaktøren godt, at hun kan komme tilbage i Hollywoods absolutte top igen.

- Det er klart, at hun ikke længere er det purunge supertalent. Men man må ikke tage fejl af, at hun er en ekstremt dygtig skuespiller, så jeg tror på sigt, at hun kan blive en dronning af Hollywood på linje med Meryl Streep, siger Jacob Ludvigsen.