Nu gælder det medicinstudiet og bryllup – det skal de professionelle efter 'Vild med dans'

Når rampelyset slukkes, er der ikke kun danseskoler og sceneshows i kalenderen. Én skal udvide virksomhed, mens en anden jagter nyt job.

Fredag efter fredag er de 12 professionelle dansere gået på gulvet i 'Vild med dans'.

Ved deres side har de hver især haft en kendt nydanser på udebane, som de har brugt timer og dage på at lære de rette dansetrin.

Nu har den 18. sæson af 'Vild med dans' nået sin afslutning, og rampelyset slukkes. Men hvilke planer har danserne for fremtiden, når dagene ikke længere skal bruges i en dansekælder?

Mille Funk ser frem til jul med venner og familie

30-årige Mille Funk har siden sit exit i 'Vild med dans' passet sit arbejde hos Aller. Her arbejder hun fuldtid som brand manager i firmaets marketingsafdeling.

Der har også været tid til en weekendtur til London med kæresten Mathias Käki, som hun dansede med i 'Vild med dans' i 2016.

- Det har været virkelig skønt. Jeg havde aldrig været i London før. Vi så musicalen Løvernes Konge, der var helt fantastisk, siger Mille Funk.

Nu ser hun frem til jul, hvor hun sammen med sin kæreste – traditionen tro – inviterer en masse venner over til julestue. Det kommer også flere kollegaer og venner fra 'Vild med dans'.

- Og så bliver det skønt at se familien i juledagene.

Thomas Evers Poulsen vil gerne tilbage foran publikum

Han har pendlet mellem dansesale i Kolding og København under 'Vild med dans', hvilket ikke har efterladt meget tid til andre ting. Det er dog lykkedes 43-årige Thomas Evers Poulsen at presse lidt danseundervisning ind – også på sin online dansekanal.

Danseren håber nu, at han kan vende tilbage til det normale liv, som både corona og 'Vild med dans' har sat på pause. Her er han gerne ude at holde foredrag og spille musik til diverse arrangementer.

Men lige nu glæder han sig særligt meget til at nyde julen.

- Jeg elsker julen, og der skal hygges ekstra meget i år. Da 'Vild med dans' sidste år først sluttede 19. december, nåede jeg det simpelthen ikke, siger han.

Mads Vad kører danseskoler

Mens 37-årige Mads Vad har tilbragt meget tid i København i forbindelse med 'Vild med dans', har hans danseskoler i Randers, Horsens, Aarhus og Skanderborg kørt videre. De er i forvejen efterhånden ret selvkørende med medarbejdere og en direktør.

- Når man har været væk i tre måneder, så er alt, der ikke er alarmerende eller presserende, udskudt, så der er en masse hængepartier, siger han.

Men hans primære fokus er et helt andet sted, som indebærer svømmehalsture, farmor og farfar, og alt hvad sønnen Xander på to et halvt år elsker.

- Han forstår ikke, hvorfor far har været væk, så han har været glad for, at jeg har været hjemme de sidste par uger, siger Mads Vad.

Derudover ser danseren frem til at være konferencier på flere nytårskoncerter med Aarhus Symfoniorkester i begyndelsen af det kommende år. Men først skal han holde helt fri i juleferien.

- Jeg skal lukke helt ned to uger, hvor jeg kan tillade mig at koble fra. Jeg skal bare være sammen med min familie og ikke have for mange planer eller deadlines.

Morten Kjeldgaard skal optræde på Det Kongelige Teater

Ved siden af 'Vild med dans' har han haft travlt som onlinecoach på sin platform. Her hjælper 36-årige Morten Kjeldgaard klienter med at opnå vægttab eller få flere muskler via styrketræningsprogrammer og sunde kostplaner.

Det fortsætter han med på den anden side af 'Vild med dans', men der er også noget nyt på tapetet.

Han skal nemlig i gang med prøverne til 'Matilda the Musical' på Det Kongelige Teater.

Begge dele kommer til at fylde meget den kommende tid, men danseren har også planlagt lidt afslapning.

- Jeg glæder mig til jul og hygge med min familie og venner, som jeg ikke har set længe.

Hvis du tænder for radioen, kan du høre Claudia Rex

Når hun ikke har lavet 'Vild med dans', har 35-årige Claudia Rex været optaget af sit job på Radio Nova. Hun er nemlig radiovært og har sit eget show hver aften fra 18-21. Derudover bruger hun sin tid på at lave Instagram-kampagner.

- Og så selvfølgelig det vigtigste job af alle – at være mor, siger hun.

​I den kommende tid skal hun i gang med at udvide sit firma 'Det Danske Bryllupskompagni', hvor hun er medejer. Og så glæder hun sig til at vise sin lille søn, hvor magisk julen er:

- Han er jo to år nu og forstår lidt mere, end hvad han hidtil har gjort, lyder det fra radioværten.

Jenna Bagge jagter nyt job

Da 'Vild med dans'-sæsonen startede, var hun lærer på en efterskole. Men nu er 33-årige Jenna Bagge på jagt efter et nyt job.

Og når der igen er tid i kalenderen, glæder hun sig særligt meget til at bruge tid med alle dem, der er vigtige for hende. Blandt andet hendes kæreste skuespiller Albert Rosin Harson, som hun dansede med i sidste års 'Vild med dans'.

- Jeg skal bruge noget mere tid med min søde kæreste, min familie og mine venner. Jeg skal på ferie med min kæreste, og det glæder jeg mig helt vildt meget til, siger Jenna Bagge.

Og så elsker hun julen og glæder sig til at have tid til at julehygge.

Martin Parnov Reichhardt kombinerer dans og konsulentarbejde

38-årige Martin Parnov Reichhardt arbejder hos Boston Consulting Group, hvor han beskæftiger sig med kunstig intelligens i medicinalindustrien. Det er også det, han skal i tiden op til jul.

Julen glæder han sig særligt meget til:

- Jeg er et kæmpe julemenneske, så glæder mig til hygge med familien, venner og en enkelt nisse eller to, siger han.

På den anden side af julen har han flere spændende danseprojekter. Det gælder blandt andet en nytårskoncert med andre dansere fra 'Vild med dans' og Danmarks Underholdningsorkester.

Camilla Dalsgaard fører gammel drøm ud i livet

31-årige Camilla Dalsgaard har haft mange bolde i luften, siden hun måtte forlade programmet efter sin første sæson i 'Vild med dans'.

- Med et blev man jo slået tilbage til virkeligheden, så jeg har indhentet en masse arbejde, undervist på danseskolen og haft en masse kvalitetstid med familien, siger hun.

I begyndelsen af det nye år skal Camilla Dalsgaard åbne en underafdeling til sin mors danseskole i Hørsholm, som hun ser meget frem til.

- Det har været en drøm for både min mor og mig længe, og endelig sker det.

- Jeg har sat det op sammen med min personlige træner Lotte, og mens jeg underviser børnene, tager Lotte sig af forældrene. På den måde kan børnene danse og forældrene træne.

Derudover skal Camilla Dalsgaard på fitnesscamp med nogle af 'Vild med dans'-kollegaerne, og hun håber også, at de ses til næste sæson af programmet.

- Jeg håber selvfølgelig på, at de igen kan bruge mig i 'Vild med dans' til næste år, og måske man også kunne få lov til at medvirke i andre programmer i løbet af året – det kunne også være sjovt, siger hun.

Malene Østergaard har kjoler i kalenderen

33-årige Malene Østergaard arbejder som selvstændig kostumedesigner med meget fleksibilitet, så det har givet god plads til 'Vild med dans'.

- I den kommende tid skal jeg fokusere på nye designs og kreationer. Jeg har flere kunder, som forventer at få kjoler til starten af det nye år, siger hun.

Malene Østergaard har nydt at have tid til sin mand og to drenge, og hun glæder sig særligt meget til julen med dem.

- Julen er bare magisk, især når man har små børn. Det er så fantastisk, siger hun.

Karina Frimodt kommer på udebane

43-årige Karina Frimodt har ved siden af 'Vild med dans' drevet sin danseskole i Holte.

- Det er en dejlig kombination af de to arbejdspladser, som jeg holder meget af, og det er ret hyggeligt at høre elever og forældre, der følger med og hepper om fredagen, siger hun.

Dansesæsonen fortsætter helt til juni, og Karina Frimodt ser frem til at få lov til at undervise og danse videre, selvom 'Vild med dans' slutter.

- Jeg elsker tiden i 'Vild med dans' og giver gerne min højre arm for at lave det igen og snart ende med det trofæ. Men tiden efter er også fyldt med masser af glæde, for så er der mere tid til familien, og julen står også for døren.

Efteråret har været en hård tid for Karina Frimodts mor, der blev ramt af brystkræft i sommer, så hende vil danseren hygge ekstra meget om.

Til februar er hun med i programmet 'Stjerner i trøjen' på Discovery+, hvor hun med egne ord kom på "udebane" og fik et indblik i, hvordan det er at være i militæret.

- Det var en stor oplevelse, og jeg glæder mig til at opleve det hele igen på skærmen, siger hun.

Silas Holst skal på tour og planlægge bryllup

38-årige Silas Holst har ved siden af 'Vild med dans' beskæftiget sig med sit kommende projekt 'The Boyband Tour' – en koncert med de største boyband-hits fra 90'erne. Her afprøver Silas Holst helt nye sider af sig selv:

- Det er første gang, jeg også selv producerer en forestilling. Så der er meget nyt, der skal læres, siger han.

​Efter finalen skal han på en ferie med sin kæreste og børn, inden han 20. december starter prøver til 'Kinky Boots' på Det Ny Teater.

Og i den kommende tid er det børnene, der kommer til at fylde mest:

- Jeg har tre uger fri inden næste projekt, og de skal bruges med mine unger, siger han. ​

Og så glæder han sig til sommer, hvor han skal giftes med sin kæreste Nicolai Schwartz, som han netop er blevet forlovet med.

- Det bliver et sommerbryllup i 2022, så det skal så småt i gang med at arrangeres. Det bliver enormt hyggeligt.

Asta Björk starter på medicinstudiet

Årets 'Vild med dans'-vinder skal starte på medicinstudiet til februar på Københavns Universitet. Det er en drøm, hun har ventet på i mange år, og som hun glæder sig meget til.

- Jeg er på mit femte sabbatår, og det var jo meningen, jeg skulle starte lige efter gymnasiet, men så kom der 'Vild med dans' og alt muligt andet, siger hun.

Faktisk skulle den 23-årige danser være startet på studiet i september. Men det lykkedes hende at få udskudt studiestarten fra sommer til vinter, så hun ikke skulle jonglere med både 'Vild med dans' og medicinstudiet på samme tid.

Derudover har hun i den kommende tid planer om en tur til Island for at hygge med familien, og så har hun udsigt til kvalitetstid med sin mor.

- Jeg skal ud at rejse med min mor. Vi har snakket om Bali eller sådan noget, siger hun.

Se eller gense alle aftener i årets 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.