Da den unge kvinde kom hen, vidste landmand, at han havde gjort en forskel

Allan Jensen gør status over dette års 'Landmand søger kærlighed'. Programmet har nemlig givet ham noget helt andet, end han forventede.

De seneste måneder har 45-årige Allan Jensen fået den ene overraskelse efter en anden.

Som den første homoseksuelle landmand i ‘Landmand søger kærlighed’ vidste han godt, at han ville skille sig ud i det populære datingprogram. Men modsat hans frygt, så har han fået en helt overvældende støtte fra seerne.

Det fortæller han efter sæsonens afslutning denne uge.

- Alt den tvivl, jeg havde. da jeg sagde ja til at medvirke, den er væk. Faktisk er det vemodigt. at det er slut, siger han til TV 2.

Landmanden håbede, at han kunne være med til at nedbryde fordomme – og alt tyder på, at han er lykkedes med sin mission.

Er du landmand, der leder efter kærligheden? Meld dig til næste års ‘Landmand søger kærlighed’ her:

En uventet besked

Især én oplevelse står meget tydeligt i Allan Jensens hukommelse.

Han holdt i sin bil ved en tankstation og talte i telefon, da en ung kvinde pludselig bankede på hans rude.

- Der er simpelthen noget, jeg er nødt til at sige til dig, sagde hun, da han rullede ned.

Hun var skolelærer, og efter hendes elever havde set ham i ‘Landmand søger kærlighed’, fik de en god snak i klassen om at være til det samme køn.

Og faktisk havde det givet en af eleverne modet til at springe ud over for sine forældre, fortalte hun.

Allan Jensen, som stadig havde sin ven i røret, var helt paf.

- Jeg fik slet ikke spurgt hende, hvor hun var fra eller sagt tak. Det er jeg øv over, siger han.

Flere hundrede fremmede har skrevet

Det giver både glæde og stolthed for Allan Jensen, at hans medvirken kan have den effekt.

Landmanden husker selv, hvor svært det var at springe ud for 20 år siden – en historie, han også har fortalt til TV2.DK.

Han håber, at han har vist, at også homoseksualitet ikke er én identitet. For ham har det netop været vigtigt at vise, at stereotyper ikke har gang på jord.

- Vi er jo alle mennesker. Jeg er bare Allan, og så er det underordnet, hvem jeg sover med. I programmet er det heller ikke det, at jeg er til fyre, der har fyldt, siger han.

I stedet har han bare været sig selv – og reaktionerne tyder på, at han dermed har givet nogle en at spejle sig i.

Da han åbnede sin Facebook-profil, efter artiklen på TV2.DK var kommet ud i september, var der i hvert fald svimlende 285 beskedanmodninger.

Handlede om personlighed – ikke seksualitet

Med andre ord havde 285 fremmede mennesker skrevet til ham. Og da han læste dem igennem, viste det sig, at hver og en var positiv.

- Jeg har svaret på dem allesammen, fortæller han, og uddyber, at der også har været en jævn strøm af søde beskeder siden.

Det gennemgående tema var ikke hans seksualitet, men at seerne og læserne synes, at han virkede som et rart menneske.

Nogle spurgte ham også til råds om, hvordan de bedst tog snakken om homoseksualitet med deres børn eller nærmeste. For skal man bare spørge, hvis man har en idé om, at ens teenagedreng er til fyre?

- Det viser jo bare, at det stadig kan være svært at tale om. Jeg kan ikke give et råd, der virker for alle, men jeg tror, det vigtigste er, at man er accepterende og åben, når man spørger ind, siger Allan Jensen.

En ny ro

Allan Jensen har aldrig selv har været en, der fortalte åbent om, at han ledte efter en mandlig kæreste. Han har nu opdaget, at det faktisk giver ham ro, at alle ved det.

- Der er ikke nogle misforståelser mere. Og jeg synes også, det er megarart, at jeg har fortalt åbent om mine overvejelser, dengang jeg sprang ud. Det har jeg aldrig rigtig talt med nogen om, siger han.

Selvom han ikke fandt en kæreste i 'Landmand søger kærlighed', så har han fået et godt venskab i bejleren Morten Elkjær Mikkelsen – og også holdet, som producerer programmet.

Han har fået mere mod og fundet ud af, at han kan mere, end han troede.

2. november stod han foran omkring 1000 publikummer, da han sammen med Morten Elkjær Mikkelsen præsenterede en pris til Danish Rainbow Awards.

- Den slags har jeg aldrig gjort. Jeg kan have helt ondt i maven over bare at skulle præsentere middagen i vores forsamlingshuset for 30 personer, siger han.

Se eller gense 'Landmand søger kærlighed' på TV 2 PLAY.