Hvem holder masken?

Her er svarene på de mest centrale spørgsmål om Danmarks nye tv-show

Får man at vide, hvem der gemmer sig under alle maskerne? Kan seerne stemme? Få svar på det meste her.

Fredag begynder anden sæson af underholdningsprogrammet ’Hvem holder masken?’ på TV 2.

Det er blevet kaldt verdens mest hemmelige underholdningsshow, og det ligner ikke noget andet man har set før i Danmark, siger redaktør Thomas Richardt Strøbech fra TV 2.

Men det betyder ikke, at programmet skal være hverken svært at forstå eller at følge med i.

Derfor har vi samlet svar på nogle af de mest centrale spørgsmål herunder.

Sådan fungerer 'Hvem holder masken?´

Hvad er reglerne?

12 kendte danskere optræder foran et publikum hver fredag i farvestrålende forklædninger. Her skal de forsøge at synge sig videre til næste program.

Deltagernes identitet er hemmelige men bliver afsløret i takt med, at de stemmes ud af programmet.

Deltagernes stemmer er forvrængede, når de taler, men når de synger, kan man høre deres rigtige stemmer.

Inden hver optræden får seere, publikum og holdet af detektiver ledetråde, der fortæller noget om den person, der gemmer sig bag masken.

Efter hver optræden skal detektiverne komme med deres bud på, hvem der synger. Men det er publikum, der bestemmer, hvem der går videre.

Hvordan stemmes man ud?

Det er publikum, der bestemmer, hvem der ryger ud i konkurrencen. Det foregår sådan, at de efter hvert program stemmer på den figur, de synes, skal gå videre. Den figur, der får færrest stemmer, skal smide masken og ryger ud af programmet. Altså kan seerne ikke stemme, men alligevel skal man endelig gætte med fra stuerne.

Får vi at vide, hvem der er inde i alle figurerne?

Ja. I takt med at figurerne stemmes ud, får man at vide, hvem der er inde i dem. Hver uge ryger en ny person ud af programmet, og når vi når finalen, er der tre tilbage, som alle sammen afsløres i sidste udsendelse.

Hvor mange ved, hvem der gemmer sig under maskerne?

Ingen. Eller i hvert fald meget få. Ud over produktionen er det kun enkelte TV 2-ansatte, der ved, hvem der er inde i figurerne. Ikke engang deltagernes egne børn ved, at de er med i programmet. Heller ikke showets vært, Ibi Støving, ved, hvem hun præsenterer på scenen.

Hvor finder man ledetråde?

I hvert program vises ledetråde om alle de figurer, der optræder. Men der bliver også frigivet ledetråde mellem programmerne. På TV2.DK bliver alle ledetrådene løbende samlet sammen, i en artikel du finder her.

Hvad får vinderen ud af det?

I 'Hvem holder masken?' er der ikke en præmie på højkant. Men det betyder ikke, at der ikke er både vindere og tabere. Den helt store vinder er selvfølgelig den deltager, der formår at holde sin identitet skjult længst tid. Men det er også meningen, at seere og publikum skal deltage i gættelegen.

Hvordan er programmets struktur afsnit for afsnit?

Strukturen i programmet ændrer sig fra gang til gang.

Det er i de to første programmer, at seerne præsenteres for programmets 12 deltagere. De første seks i program 1. De næste i program 2.

I hvert program skal seks figurer dyste mod hinanden i tre dueller. Tre deltagere går direkte videre fra duellerne også den med flest stemmer blandt taberne af duellerne.

De to deltagere, der har fået færrest stemmer fra publikum, skal ud i en afgørende face off. Taberen af den duel må forlade programmet og får samtidig afsløret sin identitet.

I program 3 er det anderledes. Her dyster de fem tilbageværende figurer fra program 1 mod hinanden, hvor de skal synge diskohits. En afstemning blandt publikum afgør, hvem der må forlade programmet.

Program 4 fungerer på samme måde, men her er det de resterende figurer fra program 2, der skal dyste mod hinanden, hvor de skal optræde med filmhits.

I program 5 og 6 bliver deltagerne blandet. I hvert program dyster fire deltagere i face offs, hvor vinderen går i semifinalen, og taberen forlader programmet. Det vil altså sige, at der i begge programmer bliver afsløret to identiteter.

Program 7 er semifinalen. Her er der fire deltagere tilbage, der dyster i to dueller, og til sidst er der en face off, hvor taberen forlader programmet.

I program 8 er der finale. Her dyster de resterende tre deltagere om vindertrofæet. To deltagere går videre til en sidste og afgørende face off. Alle tre identiteter bliver afsløret i løbet af programmet.

Se 'Hvem holder masken?' Fredag klokken 20:00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.