Produktionsselskab vil lave en dansk udgave af 'The Office'
Poduktionsselskabet STV har købt rettighederne til serien i Danmark.
Briterne har David Brent, amerikanerne har Michael Scott.
Og nu får Danmark måske også snart sin egen helt egen dysfunktionelle, akavede regionschef at grine af.
Det danske produktionsselskab STV Productions har landet en såkaldt optionsaftale med BBC Studios, bekræfter Jan Salling, leder af BBC Studios Nordic til TV 2.
En optionsaftale betyder, at STV Productions har købt den eksklusive ret til at repræsentere 'The Office' i Danmark. Hvis det lykkes produktionsselskabet at sælge formatet herhjemme, vil en dansk 'The Office' kunne sættes i produktion herhjemme i samarbejde med BBC Studios.
- 'The Office' er en ikonisk titel, som vi gerne vil se genopfundet i Danmark, siger Jan Salling til TV 2.
Må ændre frit
Ifølge ham har det danske produktionsselskab ret vide rammer for, hvor meget, de kan ændre på det oprindelige format. Produktionsselskabet kan tage udgangspunkt i de originale britiske manuskripter, men har i princippet ret til at foretage mange ændringer.
Eksempelvis nævner Jan Salling, at serien ikke behøver at foregå i en lokalafdeling af et middelstort papirvareselskab, som både den britiske og amerikanske version gør.
- Der skal klart findes en tone og en stil, der passer til Danmark, og som vil resonere med det danske publikum, siger Jan Salling.
Serien rullede første gang over skærmen på britiske BBC for 20 år siden, og har siden fået kultstatus og har inspireret talrige remakes verden over, blandet andet i Canada, Frankrig, Israel, Finland og Sverige.
Mest berømt er dog det amerikanske remake af serien, der har Steve Carrell i hovedrollen som den amerikanske pendant til David Brent: Michael Scott.
Den amerikanske 'The Office' har vundet flere Emmys og løb over ni sæsoner, mens den originale britiske version kun har to sæsoner og en julespecial.
Genopfandt genren
Ifølge Keld Reinicke, der er tidligere programchef på TV 2 og serieekspert, har 'The Office' stadig relevans, fordi den var så nytænkende genrebrydende, da den udkom.
Med 'The Office' slog mockumentary-genren nemlig for første gang rigtigt igennem. Mockumentary betyder en komedie, der er filmet som en dokumentar.
- Serien var helt vildt original, da den kom, fordi den foregik det kedeligste sted, man kan forestille sig, og var helt uden dåselatter og de ekstreme situationer, som hidtil havde kendetegnet komedieserier, siger Keld Reinicke.
Ifølge ham var serien også en af de første serier, som lykkedes med at lave komik på højt plan ud af hverdagslivet:
- 'The Office's genialitet var, at lave grin med noget, der var genkendeligt for rigtig mange mennesker. Nemlig den kedelige hverdag, hvor man bruger det meste af dagen på et gråt kontor, siger Keld Reinicke.
Ifølge ham afhænger potentialet for en dansk 'The Office' særligt af én ting: den rigtige hovedrolle. Ifølge ham er seriens succes både i Storbritannien og USA nemlig meget båret af henholdsvis Ricky Gervais og Steve Carrell.
- Selvom konceptet jo her 20 år efter ikke længere kan betegnes som originalt, er der stadig genialitet i 'The Office', og det er da spændende, om serien kan lykkes herhjemme, siger han.