Underholdning

Carole Baskin sagsøger Netflix forud for 'Tiger King 2'

Der er sket meget, siden første sæson af den populære Netflix-serie udkom i 2020.

Traileren til 'Tiger King 2' byder på et gensyn med alle hovedpersonerne fra den første del af den spektakulære Netflix-dokumentar: Joe Exotic, Jeff Lowe og ikke mindst Carole Baskin.

Men der er bare et problem.

Carole Baskin har aldrig sagt ja til at være med i andet end den første dokumentar.

Derfor har hun og hendes mand, Howard Baskin, nu lagt sag an mod Netflix og produktionsselskabet bag dokumentaren, Royal Goode Productions, skriver Variety.

Parret mener, deres kontrakt er blevet brudt og vil derfor have slettet alle optagelser af dem selv fra 'Tiger King 2', der er sat til at udkomme 17. november. Materialet med parret, der optræder i 'Tiger King 2', stammer fra optagelserne til den første sæson af serien.

Sagsanlægget fra en af seriens hovedpersoner er kun én af flere dramatiske ting, der er sket i 'Tiger King'-universet, siden serien fik premiere i marts 2020.

TV 2 giver her et overblik over, hvad der er sket med kattedyrs-excentrikerne.

Carole Baskin tog afstand - og tager nu til genmæle

Dokumentarserien om de amerikanske kattedyrsentusiasters rivalisering tog seere over hele verden med storm, da serien landede på Netflix i foråret 2020, hvor meget af verden var i corona-lockdown.

Med sit bizarre karaktergalleri og en fortælling rig på plottwists, der konstant eskalerede, slog 'Tiger King' flere rekorder på platformen. Serien fik intens mediedækning og inspirerede memes i stribevis.

Men kort efter premieren tog Carole Baskin afstand til dokumentaren, som, hun mente, begik et "komplet karaktermord" på hende, blandt andet fordi serien insinuerer, at hun skulle have noget at gøre med sin første mands forsvinden i 1997.

Carole Baskin har nu valgt at tage til genmæle med sin egen serie på Discovery+, der har fået titlen 'Carole Baskins Cagefight'. Serien får premiere 13. november - fire dage før 'Tiger King 2'.

Her kommer hun med sin egen version af historien, der fortælles i 'Tiger King'.

Joe Exotic får ny strafudmåling

Ved afslutningen af 'Tiger King' var hovedpersonen Joe Exotic – hvis rigtige navn er Joseph Maldonado-Passage – blevet idømt 22 års fængsel for flere forbrydelser, herunder for forsøg på at bestille et lejemord på Carole Baskin og overtrædelser af dyrevelfærdsloven.

Joe Exotic sidder stadig fængslet på trods af et ihærdigt forsøg på at få tidligere præsident Donald Trump til at benåde ham - som det også fremgår af traileren til 'Tiger King 2'.

Men i juli 2021 blev det besluttet ved en appelretssag, at Joe Exotic - der stadig nægter sig skyldig - skal have nedsat sin straf. Han venter dog fortsat på en ny strafudmåling, skriver USA Today.

En TV-serie droppet - en anden lever stadig

I september 2020 blev det annonceret, at Hollywood-skuespiller Nicolas Cage skulle spille rollen som Joe Exotic i en dramaserie fra Amazon Studios.

Det kommer dog ikke til at ske. I juli 2021 kom det frem, at Amazon havde droppet serien.

Men en anden serie er dog på vej, nemlig netværket NBC's true crime-inspirerede serie 'Joe Exotic' med skuespiller Kate McKinnon i hovedrollen som Carole Baskin.