Vild med dans

Hun holdt sin døende veninde i hånden med særlig ring

Mascha Vang dedikerede sin dans i 'Vild med dans - Knæk Cancer' til sin veninde. Her fortæller hun om den særlige ring, hun dansede med.

Fredag aften i ‘Vild med dans - Knæk Cancer’ dansede Mascha Vang ikke kun for publikum på Det Kongelige Teater eller seerne derhjemme.

Hendes moderne dans var dedikeret til hendes veninde, den danske fitnessekspert og forfatter Anne Bech, som efter et længere kræftforløb mistede livet i februar i år.

Men dansen var ikke det eneste, der samlede influencerens tanker om sin veninde, lød det under programmet.

- Hver gang jeg danser, så har altid en ring på fra hende, sagde Mascha Vang, hvis stemme knækkede en smule, fordi det var så følelsesladet.

Ringen med den store røgkvarts-sten på Mascha Vangs højre hånd har nemlig en helt særlig betydning for de to kvinders forhold.

Det uddybede influenceren efter det store indsamlingsshow, som skaffede 24 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Havde ringen med på hospitalet

Mascha Vang lærte Anne Bech at kende for over 12 år siden, og influenceren beskriver, at de var der for hinanden i tykt og tyndt.

- Vi har delt så mange fantastiske oplevelser, og blandt andet skrevet to bøger sammen, siger Mascha Vang.

Det var derfor en kæmpe sorg, da den kun 40-årige Anne Bech fik konstateret kræft i binyrerne med metastaser til hjernen i 2019.

- Jeg var sammen med hende til det aller-allersidste, siger Mascha Vang til TV 2.

De to veninder holdt sammen, men da Mascha Vang besøgte sin veninde på hospitalet i starten af 2021, vidste de begge, hvilken vej det gik. At at de var der, hvor de skulle til at tage afsked.

Og det var her, at Mascha Vang havde den særlige ring på.

- Jeg tog den på for første gang, da jeg skulle ud og sige farvel til Anne. Jeg holdt hende i hånden i fire timer, hvor jeg kiggede på hende og knugede den, siger hun.

Betyder kærlighed, ikke sorg

I dag kalder Mascha Vang de sidste samtaler med Anne Bech for sit "livs vigtigste". For selvom de var ekstremt svære, så rummer de også kærlighed.

- Det kan lyde forkert, men faktisk grinte vi rigtig meget, da vi sad der, siger Mascha Vang og fortsætter:

- Når noget er så voldsomt, at man ikke kan græde mere, og man ved: "Nu er det slut", så nød vi tiden sammen. Vi grinte, selvom det var så svært.

De huskede på de mange gode oplevelser, de har delt sammen - og det er netop dem, Mascha Vang tænker på i dag, når hun kigger på ringen på fingeren.

Den minder hende om, at hendes veninde altid er med hende.

På samme måde virkede hendes og Thomas Evers Poulsens dans i aftenens ‘Vild med dans’.

Man mister ikke

Mascha Vang fortæller, at hun flere gange under dansen på Det Kongelige Teater var bange for at komme til at græde.

- Lige siden jeg kom med i 'Vild med dans', har det været min store drøm at stå herinde og ære min veninde, siger hun.

Anne Bech var selv tidligere professionel danser, så Mascha Vang er ikke i tvivl om, hvad veninden havde synes om det.

- Jeg ved, at hun ville elske det og være så stolt. Jeg synes, det var en fantastisk oplevelse, og så rørende at få lov danse for hende. Og med hende, føler jeg, siger Mascha Vang.

Hun håber, at hendes dedikation også kan minde andre om, at de, man mister, ikke forsvinder.

- Måske er hun der ikke fysisk, men hun har efterladt nogle fodspor, og dem husker jeg på at mindes, siger Mascha Vang og tilføjer:

- Jeg håber, at andre, som har mistet, kan genkende følelsen af at de stadig er her. For man kan jo desværre ikke lave det om.

Se 'Vild med dans - Knæk Cancer' på TV 2 PLAY.