Knæk Cancer

Mød de tre helt særlige danskere, der skal på gulvet i 'Vild med dans - Knæk Cancer'

De har haft kræft helt inde på livet, og nu skal de danse på Det Kongelige Teater med en professionel dansepartner.

Fredag bliver en anderledes aften i 'Vild med dans'.

I anledningen af 'Knæk Cancer'-ugen på TV 2 skal tre helt almindelige danskere nemlig på gulvet, når det sædvanlige tv-studie skiftes ud med gamle scene på Det Kongelige Teater.

De har alle tre selv har haft kræft inde på livet og skal danse med hver sin professionelle danser for at samle penge ind til lørdagens 'Knæk Cancer Live'.

Udover de tre par, skal de tilbageværende seks 'Vild med dans'-par også på gulvet. Dog forlader ingen programmet. I stedet tager parrene både dommerkarakterer og seerstemmer med videre til næste uge.

Herunder kan du møde fredagens tre helt særlige dansere:

Nikoline Holm og Michael Olesen

Nikoline Holm er 26 år. Hun blev syg med leukæmi, da hun var 16 - og det var starten på to og et halvt års kemobehandling. Der gik kun få uger, før hun sad i kørestol, fik sondemad og næsten boede på sygehuset.

Nikoline var meget isoleret og levede et liv langt fra sine venner, der havde et typisk teenageliv med ture i byen og venindeaftener.

Mens livet fortsatte udenfor sygehusets mure, kunne Nikoline følge med på de sociale medier fra sygesengen, hvor alt stod stille.

Efter at have været syg af kræft, traf hun en beslutning om, at livet skulle leves, og i dag elsker hun at springe ud i noget nyt.

Som barn gik hun til dans i fem år, og hun er i dag meget fascineret af sportsdans. Når hun er i byen, er hun altid at finde på dansegulvet.

Da Nikoline var syg, holdt hun sig vågen fredag efter fredag – skaldet med bivirkninger efter kemobehandlingen – så hun kunne se ’Vild med dans’. Det varmede hende at se den glæde, dansen kan give.

Sammen med den professionelle danser Michael Olesen, skal hun fredag aften danse cha cha cha til 'I came here for love' med Sigala & Ella Eyre.

Elly Nissen og Steen Lund

61-årige Elly Nissen arbejder som rådgiver i Sydbank og har to døtre, der bor i Norge og Australien. Dem har hun været nødt til at undvære gennem hele sit kræftforløb, da corona-pandemien har holdt dem adskilt siden 2019.

Men selvom de ikke ses fysisk, er de tætte.

Elly Nissen fik brystkræft stadie to i slutningen af januar 2020. Hun blev hurtigt opereret - kun tre dage efter hun var blevet diagnosticeret. Og tre måneder senere modtog hun sin sidste strålebehandling.

I dag – lidt over et år efter - tager hun piller og går til kontrol.

Knæk Cancer 2021

'Knæk Cancer' løber i hele uge 43 og er et samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse.

I løbet af ugen vil der være fokus på kræft i flere af TV 2s programmer.

Det hele kulminerer med 'Knæk Cancer'-indsamlingsshowet, der sendes klokken 19.45 lørdag 30. oktober.

Du kan følge 'Knæk Cancer' på TV 2, TV2.DK, Facebook og Instagram.

Læs her, hvordan du kan støtte indsamlingen.

Det er Ellys datter, der har meldt sin mor til ’Vild med dans’ på grund af hendes store danseglæde, og fordi hun trofast har fulgt sine to døtre til dans i diverse dansehaller på Fyn og i Jylland, da de var børn.

Sammen med den professionelle danser Steen Lund skal hun fredag aften danse en vals til 'Tennessee Waltz' med Eva Cassidy.

Tonny Ottosen og Malene Østergaard

Det er fem et halvt år siden, at 58-årige Tonny Ottosen fik konstateret kræft. Han havde kræft i bugspytkirtlen.

Han har to døtre og en kone og arbejder som driftskoordinator i affaldsbranchen. Selv da han blev syg, insisterede han på at gå på arbejde, og han har oplevet en arbejdsplads, der har støttet ham hele vejen og troet på ham.

Da Tonny blev syg, kom han hurtigt gennem en vellykket operation. Derefter fik han forebyggende kemo i et halvt år og gik til scanning hver tredje måned.

Men der gik ikke lang tid, før kræften var tilbage og havde spredt sig til lever og lunger.

Herefter fik Tonny Ottosen at vide, at han var terminalt syg. Han fik livsforlængende kemo, og han tog overraskende godt i mod det.

Det er nu to år siden. I dag går Tonny til kontrolscanning, hvor lægerne holder øje med en lille kræftknude i leveren. Men det ser ikke ud til, at den udvikler sig. Og Tonny har det godt.

Han ser i dag livet som en fest og har lovet sig selv at nyde hvert eneste minut, han får foræret.

Sammen med den professionelle danser Malene Østergaard skal han fredag aften danse jive til 'Johnny B. Goode' med Chuck Berry.

Se 'Vild med dans - Knæk Cancer' fredag klokken 20 på TV 2 PLAY.