Vild med dans

- Vi var lidt kede af det, siger tv-vært efter at have blottet hjertet på dansegulvet

Micki Cheng og Jenna Bagge følte sig overdynget af kærlighed fra seerne fredag aften. Og det betød ekstra meget efter dommernes bedømmelse.

- Jeg føler, at man bare åbner op og siger "værsgo".

Sådan sagde tv-vært og kogebogsforfatter Micki Cheng fredag aften, inden han gik på gulvet i 'Vild med dans'. Og det han åbnede op for var sit allerinderste.

Nemlig en personlig historie om hvordan han er nået til et punkt i sit liv, hvor han frem for at søge andres accept har lært, at det er accepten af sig selv, der er den vigtigste.

Dog blev den sårbare historie ikke honoreret med høje point fra dommerbordet, hvilket gjorde ondt.

Både på Micki Cheng og Jenna Bagge.

Hårdt at have blottet hjertet

Parret havnede nederst på dommernes karakterskala med 23 point, mens de højeste karakterer, der blev givet fredag aften, var de 44 point, der gik til svømmer Pernille Blume og Morten Kjeldgaard.

- Jeg vil godt indrømme og sige, at vi var måske lidt kede af det – lidt skuffede over de point vi fik. Fordi vi følte virkelig, vi dansede den dans, vi ønskede at danse, sagde Micki Cheng.

- Det var lidt hårdt at have blottet sit hjerte og så få nogle ikke så høje point, fortsatte Jenna Bagge.

Sådan fordelte pointene sig:

Pernille og Morten: 44

Jimilian og Asta:  43

Michelle og Mads: 38

Mascha og Thomas: 37

Lise og Silas: 36

Michael og Karina:  27

Micki og Jenna: 23

Danseren følte også, at hun havde noget på spil, fordi Micki Cheng havde vist hende den tillid, at hun måtte omsætte hans historie til en dans.

- Så det blev også lidt sårbart for mig, fordi vi er meget tætte, og jeg vil mega gerne have, at han bliver mødt med en masse kærlighed, når han nu kommer ud med så sårbart et budskab, sagde danseren.

Det blev også lidt sårbart for mig, fordi vi er meget tætte

Jenna Bagge

Derfor betød det også ekstra meget for parret, at seerne stemte dem direkte videre til næste uges 'Vild med dans'. Trods en bundplacering. Og så endda for anden uge i træk.

- Jeg synes, det er virkelig smukt, at der har været nogen derhjemme, der har kunnet se, hvad det var, vi prøvede at vise, og som måske også har forstået din sårbarhed og din kamp, sagde Jenna Bagge til sin partner.

Micki Cheng og Jenna Bagge dansede moderne dans i syvende program af 'Vild med dans' 2021. Video: Alberte Flarup Mikkelsen

Selv var Micki Cheng også meget rørt over aftenens udfald.

- Det føles som en kæmpe kærlighedskrammer fra seerne. Fuldstændig overdynget med kærlighed. Det er så fedt, sagde han.

Kæmpede mod sig selv

Parrets moderne dans var en fortolkning af Micki Chengs egen historie om at vokse op og være anderledes.

Både fordi han med egne ord altid har været "en tyk dreng", der oven i det er asiatisk af udseende.

Men også fordi han gennem livet har brugt meget energi på at søge accept blandt andet fra sin familie, både da han sprang ud som homoseksuel og valgte at gå all in på at få en karriere i tv-branchen.

I dansen var historien symboliseret ved en koreografi med mange kampe mellem ham og Jenna Bagge.

Micki Cheng tolkede selv trinnene som om, at han faktisk dansede mod sig selv – og til sidst fandt fred med at være god nok, som den han er.

Har fået et selvtillidsboost

Tv-værten lægger ikke skjul på, at de mange uger i 'Vild med dans' også har haft betydning for, at han er længere i den proces, end han måske nogensinde har været.

- Jeg tror ikke nogensinde, jeg kommer dertil, hvor jeg hviler 100 procent i sig selv og kan være fuldstændig ligeglad med andre, lød det fra Micki Cheng.

- Men den rejse, jeg har været på med Jenna i 'Vild med dans' og med alle de søde folk, der har skrevet til os efter vores danse, har helt klart været med til at give et kæmpe selvtillidsboost, fortsatte han.

Tv-værten sluttede da også dansen af med at give Jenna Bagge et meget langt kram. Faktisk bar han hende nærmest hen til dommerbordet.

Og det var der en grund til.

- Jeg synes, vi gik ind og leverede lige præcis det, vi havde lovet hinanden. Så det var jo bare en kæmpe forløsning. Det var alt det, vi har været igennem i dansen og hele ugen, der kom ud, sagde han.

Se eller gense 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.