69-årig bejler følte sig ydmyget - kort efter tog hun konsekvensen

Spoiler alert: I denne artikel fortæller Mary-Ann Hansen fra 'Landmand søger kærlighed' om en episode, som vises i aftenens program.

Mary-Ann Hansen fra årets ‘Landmand søger kærlighed’ var ikke i tvivl. Den 69-årige kvinde skulle levere en svær besked, og det skulle gå hurtigt.

Hun havde grublet i nogle dage, men nu skulle det være.

Derfor afbrød hun med det samme, da den 74-årige landmand Svend Erik Paulsen indledte den tale, der skulle have endt med, at han sendte en af sine tre bejlere hjem fra gården i Sønderjylland.

- Men Svend, det får du ikke lov til at bestemme. Jeg har bestemt, at jeg tager hjem, sagde Mary-Ann Hansen.

Episoden er med i 'Landmand søger kærlighed' tirsdag aften på TV 2, men udspillede sig for cirka tre måneder siden, da programmet blev optaget.

- Jeg har meget brug for at blive set, hørt og lagt mærke til, uddybede Mary-Ann Hansen i programmet, og forklarede at hun udelukkende gjorde det for at passe på sig selv. Svend Erik Paulsen gav hende ikke det, hun søgte i en partner.

Til det svarede landmanden, at han godt kunne forstå hende, og at hun skulle følge sin mavefornemmelse. Og han er i dag ked af, at hun følte sig overset.

Men for at forstå, hvordan det endte der - og hvorfor Mary-Ann Hansen tog det store valg -, må vi spole tiden endnu længere tilbage.

Nemlig til en episode fra tiende afsnit af programmet, hvor en indkøbstur gik helt galt.

En udflugt gik galt

Trofaste seere af 'Landmand søger kærlighed' vil måske kunne huske det: Svend Erik Paulsen havde inviteret sine tre bejlere på udflugt til Tyskland, hvor de skulle shoppe slik, pølser og alkohol i en grænsehandel.

Hvad man ikke ser på tv er, at det allerede på køreturen derned begyndte det at gå skævt i gruppen, som udover Svend Erik Paulsen og Mary-Ann også bestod af de to øvrige bejlere Ilse Hartmann og Lise Nørgård.

De kørte forkert flere gange, hvilket havde presset stemningen i bilen, og da de endelig ankom til det rigtige sted, blev gruppen hurtigt delt i to.

Sådan beskriver Mary-Ann Hansen situationen til TV 2. Svend Erik Paulsen bekræfter forløbet, men husker ikke stemningen som presset.

Mens Mary-Ann Hansen og Lise Nørgård kiggede sig omkring i butikken, forsvandt Svend Erik Paulsen og Ilse Hartmann.

I det, som Mary-Ann Hansen husker som omkring 20 minutter, gik hun og Lise Nørgård rundt og ledte efter de andre.

- Vi gik og ledte og kaldte, og det var vældig ydmygende, siger hun.

De to kvinder endte med at købe ind alene, og de fandt først Svend Erik Paulsen og Ilse Hartmann ude på parkeringspladsen. Det viste sig, at de to havde købt ind, betalt og forladt butikken sammen. Uden at tjekke ind hos de øvrige kvinder.

- Det sendte desværre et ret tydeligt signal til os andre, siger Mary-Ann Hansen.

Det blev begyndelsen på enden af hendes deltagelse i ‘Landmand søger kærlighed’.

Svend Erik Poulsen fortæller, at han var forundret over kvindernes opfattelse af indkøbsturen. For ham handlede det ikke om at favorisere en af bejlerne.

- Jeg bryder mig ikke om at gå og ose i butikker og får det altid hurtigt overstået. Det var egentlig også bare det, der skete, siger han.

Ligegyldig og overset - og begyndte at trække sig

Mary-Ann Hansen var ikke vred på Svend Erik Paulsen, men dynamikken i gruppen fik hende til at føle sig overset og ligegyldig. På turen til Tyskland blev de følelser sat på spidsen.

- Jeg havde en forventning om, at Svend ville tage hånd om os alle tre. Det kunne have været en sjov samarbejdsøvelse at se, hvordan vi var, når vi købte ind sammen. Men det virkede Svend helt uinteresseret i, siger Mary-Ann Hansen.

Hun understreger, at det ikke handler om, at hun ikke selv kan købe ind eller har brug for hjælp til at træffe beslutninger.

- Jeg handler altid ind selv, men det er jo netop det, jeg er træt af. Jeg længes efter tosomhed og at være sammen om ting, og derfor bliver den situation ekstra ensom, siger Mary-Ann Hansen.

Efter udflugten var Mary-Ann Hansen ked af det, hvilket hun ikke kunne undgå at udtrykke, da programmets tilrettelæggere spurgte hende foran kameraet.

Men hun fortalte det ikke til Svend Erik Paulsen. Fra det øjeblik, hun fandt dem på parkeringspladsen, begyndte hun dog at trække sig.

Fra at fremstå både åben og sjov, begyndte hun i stedet at holde sig i baggrunden. Observerede. Og sagde kun noget, når det var nødvendigt.

- Jeg har brug for at blive lagt mærke til og blive set og hørt. Så da Svend ikke kunne give mig det, begyndte jeg at gå ind i mig selv, siger Mary-Ann Hansen.

Selvdestruktive tanker

Efter udflugten begyndte Mary-Ann Hansen at bebrejde sig selv, at Svend Erik Paulsen ikke havde udvist større interesse for hende.

- Havde jeg sagt noget forkert? Eller gjort noget forkert? Jeg vendte det indad og fik skyldfølelse, siger Mary-Ann Hansen.

De følelser blev afgørende for hendes endelige beslutning. For den selvbebrejdende tankegang kunne Mary-Ann Hansen genkende fra dårlige oplevelser tidligere i livet. Nogle helt tilbage fra folkeskolen, hvor hun bebrejdede sig selv, at hun blev holdt udenfor.

- Det gør, at jeg føler mig forkert, og det vil jeg ikke bruge mit liv på, siger hun.

Mary-Ann Hansen har for længe siden lovet sig selv, at hun kun skal omgive sig med mennesker, som værdsætter hende og gør hende tryg.

- Jeg skal være sammen med folk, som ser mig og vil mig. Det andet er usundt for mig. Man bliver træt og tung af selvbebrejdelse og usikkerhed, siger hun.

Hun tilføjer, at hun selv forsøger at være et "ordentligt" og "opmærksomt" menneske, der "møder folk i øjenhøjde", og at hun også forventer at blive behandlet sådan selv.

Hun ved godt, at hun ikke kunne læse Svend Erik Paulsens tanker, og at der er en chance for, at hun har tolket hans signaler forkert.

- Men det ændrer ikke på, at jeg følte mig ligegyldig. Derfor var jeg nødt til at tage beslutningen for mig selv. Det havde egentlig ikke noget med Svend at gøre, siger hun.

Da vi spørger Svend Erik Paulsen, hvad han tænker om forløbet, siger han, at han godt forstår hendes følelse.

- Jeg kan rigtig godt lide hende, og jeg er glad for at have lært hende at kende. Men hun har jo nok haft ret i, at mit fokus var mest et andet sted. Det kan jeg nok ikke fornægte, siger han.

I dag tænker Mary-Ann Hansen tilbage på tiden på Svend Erik Paulsens gård som en fantastisk oplevelse, hun ikke ville have været foruden.

- Men havde jeg ikke sat min grænse, havde jeg måske haft det anderledes med det.

Se 'Landmand søger kærlighed' tirsdag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2.