Underholdning

Hvad skete der med Brittany Murphy? Ny dokumentar sætter hendes død under lup

Blot fem måneder efter stjernens pludselige dødsfald blev hendes mand fundet død samme sted og af samme årsag.

Hun blev fundet derhjemme af sin mor. Livløs på badeværelset.

Brittany Murphy blev erklæret død en decembermorgen i 2009, og nyheden ramte som et chok i både Hollywood og resten af verden. Rygterne begyndte med ét at svirre. Både om stjernens liv, parforhold, og hvad der i sidste ende kostede hende livet.

For hvad skete der egentlig med skuespilleren, og hvorfor døde hun på tragisk vis? En ny dokumentar, som i denne uge har premiere på HBO Max, dykker nu ned i, hvad der skete med Hollywoodstjernen, og sætter blandt andet Brittany Murphys ægteskab under lup.

Blå bog: Brittany Murphy

Født i 1977 i Atlanta, død i 2009 i Los Angeles - 32 år gammel.

Fik sit gennembrud med 'Clueless' i 1995. Blev senere kendt for filmene 'Girl, Interrupted' (1999), '8 Mile' (2002) og 'Just Married' (2003).

Efter sin død medvirkede hun i to film posthumt: 'Abandoned' fra 2010 og 'Something Wicked' fra 2014.

Har dannet par med skuespillerkollegaen Ashton Kutcher og agenten Jeff Kwatinetz. Blev i 2007 gift med den britiske manuskriptforfatter Simon Monjack.

Et hårdt liv i rampelyset

Retsmedicinere fastslog dengang, at en kombination af lungebetændelse og blodmangel med et dertilhørende giftigt indtag af receptpligtig medicin var årsagen til den blot 32-årige skuespillers død. Men det fik ikke rygterne om både drab og anoreksi til at forsvinde.

Brittany Murphy fik sit gennembrud i 1995 med den succesrige teenagefilm 'Clueless', hvor hun spillede rollen som Tai - den kiksede pige, som hovedrollen Cher (Alicia Silverstone) tager under sine vinger. Efterfølgende fulgte en række andre filmroller, blandt andet i 'Girl, Interrupted', 'Sin City' og '8 Mile'.

Men skuespillerens talent og filmmedvirken var ikke det eneste, som fik opmærksomhed i de tabloide medier, da hendes karriere var på sit højeste.

Historier om blandt andet anoreksi og stofmisbrug omgav også den unge stjerne, der flere gange var ude at forsvare sig og forsøge at mane rygterne i jorden.

Også historier om forliste forhold til blandt andre skuespilleren Ashton Kutcher og produceren Jeff Kwatinetz fik spalteplads, og da hun i 2006 begyndte at danne par med Simon Monjack - en syv år ældre britisk manuskriptforfatter med økonomiske problemer - fulgte presseopmærksomheden med.

Ægteskabet, som blev indgået mellem de to allerede året efter deres møde, bliver af flere familiemedlemmer og venner beskrevet som giftigt i den nye dokumentar. Noget, som der også var snak om i medierne, allerede da parret fandt sammen.

Ægtemand fik rygterne til at spire

Mediernes opmærksomhed på parret blev heller ikke mindre efter skuespillerens død.

Hendes ægtemand inviterede i dagene efter dødsfaldet både kameraer og pressen indenfor i deres hjem og fremviste blandt andet badeværelset, hvor Brittany Murphy var faldet om.

Fem måneder senere var det ham selv, der 40 år gammel faldt om på selvsamme badeværelse. Død af lungebetændelse og blodmangel, præcis som sin afdøde hustru.

Dokumentar vil hylde hendes talent

Dokumentaren, som har fået navnet ‘What Happened, Brittany Murphy?’, er instrueret af den Emmy-nominerede Cynthia Hill, der også står bag dokumentaren ‘Private Violence’ - en dokumentar om vold i nære relationer.

I en beskrivelse af dokumentaren lyder det fra instruktøren ifølge mediet People, at intentionen med dokumentaren ikke kun er at sætte fokus på mystikken omkring skuespillerens død, men også på hendes talent, og hvor vellidt hun var som menneske.

Dokumentaren får premiere på den amerikanske streamingtjeneste HBO Max 14. oktober. En tjeneste, som kommer til Danmark 26. oktober og erstatter HBO Nordic.

Se traileren til dokumentaren her: