Underholdning

David Bowie udgiver ny musik efter sin død – se andre eksempler her

Den afdøde musiker udgiver et album, han indspillede i 2001. Her er fire nyere eksempler på musikere, som har udgivet musik efter deres død.

Selvom musikere går bort, betyder det ikke, at de ikke kan velsigne fans med ny musik.

En lang række kunstnere har gennem tiden udgivet musik efter deres død, og særligt inden for de seneste år er det ikke unormalt, at døde musikere bliver aktuelle igen.

De store kunstnere har typisk et bredt bagkatalog af sange, som ikke blev udgivet i kunstnerens levetid. Og det kan være en guldgrube for pladeselskaberne, ligesom det kan være guld for fansene, der stadig kan nyde ny musik fra deres idoler.

Det britiske ikon David Bowie er den seneste i rækken af døde musikere, som udgiver ny musik.

Han indspillede albummet 'Toy' i 2001, og nu bliver albummet udgivet til november – 20 år efter indspilningen og 5 år efter Bowies død. Albummet blev egentlig lækket i 2011, men får nu en officiel udgivelse.

Til 'Toy' indspillede Bowie blandt andet nye versioner af sine tidligere numre, og på musikerens Youtube-kanal er sløret allerede løftet for en af de sange – 'You've Got a Habit of Leaving'.

Her er nogle nyere eksempler på de musikere, som David Bowie nu bliver en del af med posthume musikudgivelser:

Mac Miller, 'Circles'

I september 2018 gik den amerikanske rapper Mac Miller bort som følge af en overdosis. Miller blev 26.

Op til sin død arbejde rapperen på albummet 'Circles', som udkom i 2020 og fik stor ros.

Prince, 'Welcome 2 America'

Ligesom David Bowie gik den amerikanske musiker Prince bort i 2016 som følge af en overdosis af det smertestillende stof fentanyl.

I 2010 indspillede han albummet 'Welcome 2 America', men det er først nået verdens ører i 2021, altså fem år efter sangerens død.

Pop Smoke, 'Shoot for the Stars, Aim for the Moon' og 'Faith'

Den amerikanske rapper Pop Smoke havde kun lige taget hul på sin karriere, da han blev dræbt i et skyderi i 2020. Han blev blot 20 år gammel.

Der er blevet udgivet to albums i rapperens navn siden hans død, og særligt det første, 'Shoot for the Stars, Aim for the Moon', var en stor succes og indtog efter udgivelsen førstepladsen på Billboards liste over de 200 mest populære albums.

Avicii, 'Tim'

Den svenske dj Avicii gik bort i 2018 som følge af selvmord. Den 28-årige efterlod en række sange, noter og samtaler over e-mail og sms, som venner og familie samlede sammen til det posthume album 'Tim'.

Navnet kommer af svenskeren eget navn, Tim Bergling, og albummet blev udgivet i 2019.