Natholdet

Anders Breinholt stopper som vært på 'Natholdet'

Der ligger nye programmer og venter forude for værten, der mere end noget andet er blevet synonymet med det program, han nu forlader.

En epoke i dansk tv-historie er slut.

Efter 11 år klædt i et mørkeblåt jakkesæt med det ikoniske røde ’N’ på brystet har Anders Breinholt officielt indledt sin sidste sæson som vært for 'Natholdet'.

- Man skal stoppe, mens legen er god. Og det er den nu. Det har været de bedste 11 år af mit arbejdsliv, siger Anders Breinholt.

I mere end et årti har det sene og satiriske underholdningsprogram taget den danske tv-verden under kærlig behandling.

Siden 2010 har Anders Breinholt hvert år lavet Natholdet fire dage om ugen fordelt på to sæsoner med hver især ti uger.

Det har betydet over 900 afsnit af Anders Breinholt, der sammen med skiftende medværter har kigget på skæve personligheder og sjove øjeblikke fra især regionalkanalerne.

Men på trods af en altoverskyggende kærlighed for programmet slipper han altså tøjlerne efter den kommende 23. og sidste sæson som vært.

Laaang ferie

Tanken har rumsteret i noget tid, så derfor besluttede Anders Breinholt sig for at trække en streg i sandet.

For ham er tiden ganske enkelt inde til kaste sig ud i noget nyt og prøve nogle andre sider af sig selv af i nogle helt andre programmer. Han vil lave noget andet. Men hvad det præcis er, ligger ikke fast endnu.

- Efter 24. december skal jeg lige have sovet rusen ud efter Natholdets julekalender. Men derefter venter der en laaang ferie for mig og min familie, inden jeg sætter mig ned og finder ud af, hvad der så skal ske, fortæller Anders Breinholt.

'Natholdet' for alle

Nemt er det dog ikke. Sådan at slippe de tøjler, der i den anden ende er spændt fast til ens eget tv-kærlighedsbarn.

- Spørgsmålet er jo så, om jeg kan fungere uden 'Natholdet' i mit liv. Men 'Natholdet' kan snildt fungere uden mig, siger Anders Breinholt.

Natholdets lange levetid har nemlig gjort, at den faste seerskare nu rummer folk i alle aldre og målgrupper. Og Anders Breinholt er stolt over programmets evne til hele tiden at tiltrække nye seere.

Stay tuned for more news

Selvom 'Natholdet' og Anders Breinholt med tiden er blevet synonymer for hinanden, så er værtens afsked ikke lig med, at programmet også stopper.

Tidligere har Anders Breinholt været væk fra programmet. Det var i sæson ni, hvor værtstjansen på skift blev varetaget af en kendt komiker, mens Anders Breinholt lavede programmet ’Breinholt & Venner’.

Men allerede sæsonen efter sad han atter i stolen bag skrivebordet.

Der må da hellere end gerne komme en anden og sætte sig i stolen, når han om ti uger definitivt rejser sig fra den.

- Jeg ville blive fyldt med stolthed, hvis en anden talentfuld vært skulle have mod på at køre programmet videre og måske gøre det på sin helt egen facon. Borgmesterkæden giver jeg gladeligt videre, siger Anders Breinholt.

Men hvem en eventuel modtager af en kæde kunne ende med at blive, vil Anders Breinholt helst ikke snakke om. Endnu.

- Som jeg siger i sæsonens første afsnit af Natholdet: ”Stay tuned for more news”.

Se det første afsnit af den sidste sæson med Anders Breinholt som vært lige her på TV 2 PLAY.