Landmand søger kærlighed

Landmand fik nyt liv efter stor sorg

Det var vigtigt for Svend Erik Paulsen fra 'Landsmand søger kærlighed' ikke at gå i stå, efter han mistede sin kone.

Hvis alt var gået efter planen, ville 73-årige Svend Erik Paulsen fejre guldbryllup med konen Alice til næste år.

- Det ville have været en sjov fest. Med middag og dans og hygge hele natten, siger han.

Men sådan gik det ikke. For kort inden parrets sølvbryllup fik Alice konstateret kræft i æggestokkene, og i 2009 døde hun af det. Efter 37 år med Alice blev Svend Erik Paulsen enkemand.

I dag kan seerne følge ham i jagten på den nye store kærlighed i 'Landmand søger kærlighed'.

Han håber at møde en kvinde, der vil flytte ind og skabe nyt liv i gården, hvor hans børn er vokset op, og hvor han levede størstedelen af sin tid med Alice.

- Vi havde et godt ægteskab, og vi kunne være blevet ved. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Men Alice var medtaget til sidst, det var ikke sjovt. Hverken for hende eller for os. 12 år med sygdom er hårdt, siger Svend Erik Paulsen.

Livet skal leves

I tiden efter Alices død slog vennerne ring om ham, og der har aldrig været så meget liv på gården som i det år, han blev alene.

- Der var folk ovre med småkager og drikke kaffe og hele tiden. Vi fik talt om, hvordan jeg havde det, og jeg tror, at det var den støtte, der gjorde, at jeg turde sige højt, at jeg ikke havde tænkt mig at være alene, siger han.

Svend Erik Paulsen fortalte både sine venner og sine børn, at de kunne forvente, at han inden længe ville begynde at lede efter en ny kvinde at dele hverdagen med.

- Vi har kun en enkeltbillet her i livet, og når døden rammer, bliver man bevidst om, at man skal gøre det, der gør en glad. Også hvis det er ens kone, der dør, og det, der gør en glad, er kærlighed og nærhed, siger han.

Det var også vigtigt for ham, at han ikke skulle blive en byrde for sine børn.

- Det rigtig slemme ville være, hvis mine børn frygtede, at deres gamle far sad og var ensom. Så hellere ud og leve livet. Det gode i livet, det skal man ikke sige nej til, siger han.

Svend Erik Paulsen talte ikke med Alice om, at han en dag skulle date igen. Men han er sikker på, at hun ville være glad for at vide, at han ikke er gået i stå.

- Hvis det havde været mig, der ikke var her længere, ville jeg også ønske, at Alice gjorde alt, hvad hun kunne for at få et godt liv, siger han.

Han gør sig umage for at leve op til det ideal. Han har boet med en kvinde i seks år. Han har datet online. Han er gået til dansefester. Og han blev glad, da han fandt ud af, at hans børnebørn havde meldt ham til 'Landmand søger kærlighed'.

- Mine venner siger allesammen, at jeg er modig, men jeg har det sådan, at hvis ikke man under sig selv den slags, er man allerede halvt i graven.

Bruger sit ægteskab i nye relationer

Selv om Svend Erik Paulsen nyder at date, er det vigtigt for ham, at Alice aldrig bliver et tabu, og hvis nogen spørger, har han intet problem med at tale om hverken døden, kemoen, savnet eller de knuste drømme. Men egentlig er det slet ikke der, hans fokus er.

- Hvis folk spørger svarer jeg altid ærligt. Men jeg klynker ikke, og jeg vil meget hellere tale om de ting, der var gode, end at det er hårdt, hun ikke er her. At hun var en god mor, og at vi havde det godt sammen.

Svend Erik Paulsen er faktisk overbevist om, at hans lange samliv med Alice gør det nemmere for ham at indgå i forhold til kvinder i dag. Han ser nemlig sit ægteskab som en positiv erfaring, der giver ham mulighed for at tage det gode med videre og lære af det svære.

- Jeg er meget opsat på at gå på kompromis og ikke holde fast på mine egne særheder. Derudover ved jeg, hvor vigtigt det er at sige det højt, hvis jeg elsker nogen. Det er ikke nok at tænke et kompliment, for man ved aldrig, hvornår det er for sent at give det.

Men før Svend Erik Paulsen når dertil i 'Landmand søger kærlighed', skal han lære kvinderne at kende. I den her uge kan seerne følge med, når han skal speeddate sine fem udvalgte bejlere og bagefter invitere fire af dem med på gruppedate.

Se hvordan Svend Erik Paulsen klarer speeddating i 'Landmand søger kærlighed' tirsdag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.