Landmand søger kærlighed

Ét spørgsmål kan skille 26-årig landmands bejlere fra

Landmanden Maxine Sørensen ved, at hendes store drømme kan skræmme en potentiel kæreste væk. Men det er et offer, hun er villig til at bringe.

- Hvor ser du dig selv om fem år?

Spørgsmålet lyder måske som et, der kunne falde under en jobsamtale. Men det faldt under en date i 'Landmand søger kærlighed'.

Jeg har skubbet "de rigtige" væk ved at være så åben og ærlig

Maxine Sørensen, medvirkende i 'Landmand søger kærlighed'

26-årige Maxine Sørensen, årets kvindelige landmand, sad for første gang overfor sin bejler Mikkel. Og da han ikke helt forstod, hvad hun mente med spørgsmålet, gentog Maxine:

- Jeg ved ikke, hvor travlt du har, men jeg har cirka fem år. Så skal jeg helst gerne have stablet en familie på benene, sagde hun.

Underforstået: Hvis ikke han havde samme drøm, så spildte de hinandens tid.

Og det er ikke første gang, at den unge landmand har stillet det spørgsmål på en date.

Hendes såkaldte fem-års-plan fik sit navn, da hun i 2020 fyldte 25 år og besluttede, at hun, inden hun bliver 30 år, i hvert fald har fået sit første barn.

Det er nemlig én ting, hun ikke vil gå på kompromis med i sin søgen efter en partner. Og bag det ligger der en anden grund, end hvad man ser på tv-skærmen.

Et barn fra landet

Når Maxine Sørensen tænker tilbage, så har hun nærmest altid følt en drift for at være mor. Gerne ung mor.

Siden sine teenageår har hun forestillet sig livet med et barn. Et liv, som i høj grad er synonym med det liv på landet, hun selv har haft.

- Børn skal røre sig og ikke være bange for at få nogle knubs og klatre i træer. De skal kende lugten af kolort og vide, hvor fødevarerne kommer fra, siger hun.

Hun husker selv, hvordan hun som lille kørte afsted ud over sine forældres mange hektar jord for at spise frokost i en solplet. Eller samlede familien for at skabe lidt hygge, når marken skulle ryddes for sten inden høsten.

Det er det, hun vil give sit eget barn en dag.

Men det er samtidig årsagen til, at hun har følt det nødvendigt at sætte den skarpe deadline for sig selv.

To drømme, der clasher

Drømmen om familie kolliderer nemlig med den anden drøm, som Maxine Sørensen har haft siden barndommen.

En drøm, som faktisk i mange år har fyldt langt mere hos hende end den om kernefamilien.

Indenfor overskuelig fremtid er det nemlig hendes navn, der skal stå på skødet til familiegården i Hornsherred nær Roskilde.

- Jeg vil være fjerde generation i familien, som overtager. Der er så mange minder i den gård, siger hun.

For en landmand er det at blive gårdejer den ultimative ambition. Og det, der kræver mest dedikation og hårdt arbejde at opnå, ifølge Maxine Sørensen.

Det generationsskifte, som hun skal igennem, tager sammenlagt omkring ti år og forudsætter – udover uddannelsen til landmand – også uddannelse indenfor ledelse og økonomi. Ellers får hun ikke lov til at hæfte for de mindst 25 millioner kroner, gården er værd.

- For mange, som ikke er i landbruget, er det svært at forstå, at man vil påtage sig et så stort arbejde. Det er mange penge, men man skal huske, at det også er et levebrød. Det er ikke bare et hus, men en virksomhed, siger hun.

Vil kunne være der til de store øjeblikke

Maxine Sørensen har i dag gennemført alle de nødvendige uddannelser. Nu arbejder hun fuldtid som fodermester på et landbrug i Nordsjælland.

Hun ved dog, at så snart hun for alvor bliver "herre i eget hus", så bliver det svært at være den spædbarnsmor, hun gerne vil være.

Det er netop årsagen til, at hun satte sin deadline til fem år.

Inden for den tidshorisont vil hun sandsynligvis gå i gang med det store generationsskifte. Og inden da skal hun altså have realiseret drømmen om børn.

- Jeg vil gerne have mine børn, inden jeg overtager 100 procent, så der er ro og tid til det hele. Det er vigtigt for mig at være der til det første ord og første skridt, siger hun.

I de fleste erhverv er det muligt at tage barselsorlov og sætte karrieren til side til fordel for pasning og bleskifte. Eller at få sin mand til tage en del af barslen. Den mulighed føler Maxine Sørensen ikke, at hun har, når hun bliver gårdejer.

- Det at have sin egen gård og arbejde i landbruget er ikke et "8 til 16-job". Det er også at stå op klokken 3 om natten og ikke komme i seng før efter klokken 11. Det er en livsstil, siger hun og tilføjer:

- Lige nu har jeg ikke børn, men har så til gengæld 120 køer som forlanger, at jeg er der for dem.

Ikke bange for at være kompromisløs

Inden 'Landmand søger kærlighed' var det ikke lykkedes Maxine Sørensen at møde den mand, som vil det samme som hende.

- Jeg har selv fokuseret ekstremt meget på min karriere i mange år og ikke så meget på dating. Pludselig var mine veninder og kammerater et sted, hvor de købte hus og skabte familie. Det er der, jeg gerne vil hen nu, siger hun.

Hun ved, at hun kan virke kompromisløs, når hun stiller sine bejlere spørgsmålet: "Hvor er du om fem år?". Og at det kan virke intimiderende, at hun er så målrettet.

Men hun føler, at det vil være at holde en potentiel kæreste for nar, hvis ikke hun fortæller om planen.

- Jeg har skubbet "de rigtige" væk ved at være så åben og ærlig. Dem, som ikke har været klar. På den måde har det faktisk gjort det nemmere, siger hun.

Vil ikke stresse

Maxine Sørensen er heller ikke nervøs for, at hendes fokus på fælles drømme står i vejen for at mærke, om der er ægte kemi med bejlerne.

Jeg er nødt til at holde fast på, at det her er min drøm

Maxine Sørensen, medvirkende i 'Landmand søger kærlighed'

- Man kan sagtens finde en sød fyr, men hvis man ikke vil det samme sted hen, så kan man være nok så forelsket, men der vil hele tiden være steder, hvor man løber hovedet mod en mur. Jeg er nødt til at holde fast på, at det her er min drøm.

Til spørgsmålet om hvorvidt det stresser hende at havde sat en så fast deadline for sig selv, lyder svaret:

- Nej, egentlig ikke. Jeg er indforstået med, at det ikke er sikkert, at jeg finder manden, der vil det samme, når jeg har den livsstil, jeg har, siger hun.

Hvis ikke hun gør det, så vil hun forsøge at realisere sin drøm ved at adoptere et barn i Danmark.

En kernefamilie kan se ud på mange måder, som hun siger.

Se hvordan Maxine Sørensens dates går i 'Landmand søger kærlighed' tirsdag klokken 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.