Vild med dans

Her er deltagerne i 'Vild med dans' 2021

Se listen over hvilke kendte danskere, der skal på gulvet i år. Listen opdateres løbende.

10. september er der premiere på 18. sæson af ‘Vild med dans’.

I 2020 vandt skuespilleren Merete Mærkedahl trofæet sammen med danser Thomas Evers Poulsen, men nu står en ny række kendte danskere klar.

Fredag efter fredag henover efteråret skal de 12 nydansere i samarbejde med en professionel danser dyste i alt fra paso doble til vals.

Til sidst findes vinderen af 'Vild med dans' 2021.

Årets deltagere offentliggøres løbende.

Du kan lære deltagerne bedre at kende på listen nedenfor.

Freja Kirk, 34 år, sanger og sangskriver

Freja Kirk debuterede med albummet 'Monophobia' i 2014 og fulgte op med sit andet album ‘Pussyfied’ i 2019.

Siden er hun blevet kendt for at gøre op med stereotype forestillinger om køn. Og i 2019 blev hun kåret til Årets Musiker ved Danish Rainbow Awards.

Begrundelsen lød, at hun var "en synlig LGBT-person og et forbillede, der inspirerer på de sociale medier, gennem musikken og i pressen".

Privat danner hun par med skuespiller Sus Wilkins.

Hun bliver den første kvinde, der skal danse med en kvindelig partner i ‘Vild med dans’.

Rasmus Kolbe, 29 år, youtuber

Rasmus Kolbe, der er bedre kendt som Lakserytteren, er youtuber og børnebogsforfatter.

Med mere end en million følgere på tværs af sine sociale platforme har han godt fat i det unge publikum.

Han er særligt stor på Youtube, Snapchat og TikTok, hvor han gennem videoer blandt andet motiverer sine følgere til at tegne og være kreative.

Den 29-årige youtuber har også udgivet en børnebog, som er fyldt med tegneopgaver og en fantasyroman, som han har skrevet i et samarbejde med hundredvis af børn, der følger ham på de sociale medier.

Michelle Kristensen, 37 år, sundhedsekspert

Michelle Kristensen er kendt for sine sunde råd i 'Go' morgen Danmark'.

Den 37-årige kost- og ernæringsvejleder er stifteren bag platformen 'MK', som både står for motion og kost samt Michelle Kristensens eget navn.

Virksomheden stiftede hun i 2010 med det formål at inspirere mennesker til at leve sundt.

Siden har hun i samarbejde med sit team vejledt mere end 100.000 mennesker omkring sunde vaner igennem bootcamps, opskrifter, kostplaner, bøger og foredrag.

Michelle Kristensen er uddannet inden for idræt og human ernæring og har også været kost- og motionsvejleder i DR-programmet 'Fede forhold'.

Jannie Faurschou, 71 år, skuespiller

Jannie Faurschou er kendt fra både film, tv-serier, revy og teatre og har ad flere omgange optrådt på Det Kongelige Teater.

Hun blev uddannet skuespiller på skuespillerskolen ved Odense Teater i 1974 og har siden optrådt på en lang række forskellige teatre.

Den 71-årige skuespiller har også masser af erfaring fra skærmen, da hun har spillet roller i en lang række film og tv-serier.

Nogle vil kende hende fra børnefilm som 'Busters verden' og 'Snøvsen', mens hun også har haft roller i tv-serier som 1990'ernes 'Hjem til fem' og i dramaserier som 'Borgen' og 'Gidselstagningen'.

For sine præstationer har hun blandt andet modtaget Lauritzen-prisen, Reumert-prisen og en Bodilpris.

Lise Rønne, 42 år, tv-vært

Lise Rønne har gennem karrieren været vært på en række store underholdningsprogrammer.

Hun var den allerførste ‘X Factor’-vært, da programmet fik dansk premiere i 2008.

Siden var hun vært i 2009, 2011 og 2012.

Derudover har hun også haft værtsroller på en række andre programmer som 'Boogie', 'Aftenshowet', Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest.

De seneste år har hun dog med egne ord "viet sit arbejdsliv til bøgerne", da hun læser litteraturvidenskab på Københavns Universitet og har et samarbejde med boghandlen Saxo.com.

I begyndelsen af 2021 gjorde Lise Rønne dog comeback på 'X Factor'-scenen, da hun trådte til som erstatning for Melvin Kakooza, der måtte sygemeldes lige op til ‘X Factor’-sæsonens liveshows.

Abdi Ulad, 30 år, løber

Abdi Ulad er netop vendt retur fra Tokyo, hvor han gav alt, hvad han havde i maraton-disciplinen under De Olympiske Lege.

Han kom til Danmark fra Somalia sammen med sin moster, da han var 11 år gammel. Han opdagede først sit talent for at løbe, da han var 17 år.

Siden har han vundet DM i 10 kilometer utallige gange og er den bedste maratonløber i Danmark.

Han løb maraton ved De Olympiske Lege i Tokyo i sommer, hvor han fik en 23. plads ud af 106 deltagere. Han løb de 42,195 kilometer på to timer, 15 minutter og 50 sekunder, mens det olympiske guld gik til Kenyanske Eliud Kipchoge med tiden to timer, otte minutter og 38 sekunder.

Abdi Ulad deltog også ved de Olympiske lege i Brasilien i 2016.

Til daglig er han bosat i Slagelse og løber for Hvidovre AM.

Han bliver den første maratonløber, der skal på dansegulvet i 'Vild med dans'.

Michael Katz Krefeld, 55 år, forfatter

Michael Katz Krefeld er en af Danmarks mest populære krimiforfattere. Den 55-årige forfatter har over de seneste 13 år skrevet 12 bøger, som er solgt i over en million eksemplarer i mere end 20 lande.

Forfatteren er oprindeligt fra Gammel Holte nord for København, men er vokset op på den københavnske vestegn.

Krefeld seneste bog, ’Nattens udyr’, udkom i efteråret 2020 og handler om politikvinden Cecilie Mars. Året før var Krefeld aktuel med bogen ’Skytsengel’, der er sjette bind i serien om den tidligere betjent og nuværende privatdetektiv Thomas "Ravn" Ravnsholdt, der bor på sin motorbåd i Christianshavns kanal og opklarer forbrydelser sammen med sin engelske bulldog Møffe.

Udover bøger har han skrevet manuskripter til en række film og tv-serier, herunder DR-serien ’Nikolaj & Julie’ og TV 2-serien ’Hotellet’.

Micki Cheng, 32 år, tv-vært og kogebogsforfatter

Han er uddannet handelsøkonom i salg og salgsledelse, men blev for alvor kendt herhjemme, da han i 2015 deltog i DR-programmet 'Den store bagedyst'. Her nåede han helt til finalen.

Siden bagedysten har han blandt andet udgivet kogebogen 'Mickis kager'. Derudover har han været vært på ungdomskanalen DR Ultra i programmerne 'Ultras sorte kageshow' og 'Ultra Factor', der blev sendt i forbindelse med 'X Factor'.

I 2018 deltog vestjyden Rosa Kildahl i 'Vild med dans'. Micki Cheng er således den anden deltager fra 'Den store bagedyst', der skifter fondant og chokoladetemperering ud med cha-cha-cha og pasodoble.

Pernille Blume, 27 år, elitesvømmer

Pernille Blume er vokset op i Bagsværd og fik printet sit navn ind i mange danskeres bevidsthed, da hun vandt olympisk guld i 50 meter fri og bronze i 4x100 meter medley under OL i Brasilien i 2016.

Det lykkedes hende også at få en bronzemedalje i 50 meter fri med hjem fra Tokyo denne sommer.

Hun har derudover vundet flere guld- og sølvmedaljer ved VM og EM i holddiscipliner, og i 2016 blev hun Årets Sportsnavn.

Svømmeren danner par med den franske elitesvømmer og OL-vinder Florent Manaudou, og hun bor på deltid i Marseille i Frankrig.

Jacob Haugaard, 69 år, entertainer, sanger og skuespiller

Jacob Haugaard er kendt for at give danskerne et hav af gode grin.

Op gennem 80’erne var han sammen med makkeren Finn Nørbygård et af landets mest populære komikerpar.

Blandt andet har de lavet filmene 'Jydekompagniet', 'Jydekompagniet 3' og 'Den sidste rejse' samt en serie populære reklamefilm for sodavanden 'Tuborg Squash'.

Han har siden 1993 også været konferencier på Grøn Koncert og andre festivaler.

I 1994 blev han overraskende valgt ind som løsgænger i Folketinget med valgløfter som "medvind på cykelstierne" og "større julegaver til alle".

Blandt hans største hits er 'Hammer hammer fedt' og 'Haveje'. Sidstnævnte blev gjort kendt af Kim Larsen.

Jimilian Ismaili, 27 år, sanger

Jimilian Ismaili er en dansk sanger og sangskriver med albanske rødder. Han står bag sange som 'Kærlighedssangen', 'Sommer sindssyg' og 'Dejlig'. Sidstnævnte er i skrivende stund blevet afspillet mere end otte millioner gange på Spotify.

Han har blandt andet udgivet musik med den amerikanske rapper 6ix 9ine og danske navne som Skinz.

Når den intensive danseundervisning sættes i gang til efteråret, er den unge sanger netop fyldt 27 år.

Første gang han var på skærmen foran en masse seere, var da han som 12-årig deltog i MGP med sangen 'Penge' under navnet Lil'G.

Mascha Vang, 42 år, iværksætter, influencer og tv-kendis

Mascha Vang tonede for første gang frem på skærmen i 00'erne i realityprogrammerne 'Villa Medusa' og 'Paradise Hotel' og har siden medvirket i en række andre programmer som 'Fangerne på fortet' og senest 'Stjerner i trøjen'.

Den 42-årige tv-kendis har sideløbende fået skabt sig et navn som influencer og blogger. Hun er indehaver af en af Danmarks mest læste blogs, og hun skriver samtidig både model, radiovært, designer og iværksætter på CV'et.

I 2014 startede hun bloggerbureauet 'Blogly', der blev en millionforretning, som hun et par år senere solgte til konkurrenten.

Efter mange år i hovedstaden flyttede Mascha Vang til Kolding i Jylland for at bo sammen med sin mand Troels Krohn Dehli og deres sammenbragte børn.

Se 'Vild med dans' på TV 2 eller TV 2 PLAY.