Klovn

Frank er blevet tvær, og her er forklaringen

Ifølge Frank Hvam er det ikke nemt for mænd at blive gamle. Heller ikke for Frank i ’Klovn’.

Når mænd når en vis alder, sætter de sig over i et hjørne og surmuler.

Eller også lukker de sig inde på deres kontor, hvor de sidder og klipper avisklip ud resten af livet.

Mænd er nemlig ikke lige så gode til at blive gamle, som kvinder er. Det mener Frank Hvam i hvert fald.

- Mange mænd havde været bedre tjent med at falde på slagmarken 35 år gamle, siger den 50-årige komiker og skuespiller.

Og det gælder også for hovedpersonen i ’Klovn’, Frank Hvams egeninspirerede Frank.

Ham har danskerne kendt fra både serien og filmen i nu 16 år, og dermed er han selvfølgelig blevet ældre.

Og netop aldring, og særligt Franks aldring, er noget af det, Casper Christensen og Frank Hvam har arbejdet mest med i ottende sæson af ’Klovn’. Noget, som også antydes med et glimt i øjet i undertitlen på sæsonen: ’Vore bedste år’.

- Vi har moret os meget med at gøre Frank endnu mere tvær og gammel at høre på. Han er mere irriteret over alting end nogensinde, og det falder ham jo meget naturligt, siger Frank Hvam om sin karakters opførsel i den seneste sæson af serien.

Podcast-drømmen

Men Frank Hvam beroliger dog med, at Franks gnavne attitude ikke er ensbetydende med, at vores hovedperson ikke har det godt. Hans prioriteter her i livet har blot ændret sig en smule.

- Frank har det ganske udmærket. Han er kommet det sted i sit liv, hvor det han drømmer mest om er at dele ud af sin enorme livserfaring og sine meninger om alting, siger Frank Hvam.

Hvor Frank og Casper i seriens tidligere sæsoner var drevet af jagten på succes og måske mest af alt af jagten på at komme i bukserne på det modsatte køn, drømmer Frank ifølge Frank Hvam i dag mest af alt om at træde ind i det, han kalder ”de ældstes råd”.

Den drøm udmønter sig i serien til podcasten ’Franks frikvarter’, som han optager hjemme i stuen.

- Alle ældre mænd ser sig selv som en form for kommentator, det er bare ikke alle, der får lov at udkomme med det. Og det er podcasten jo et billede på, siger Frank Hvam.

Det er jo det laaaaange parforhold, vi arbejder med her

Frank Hvam

Men det er ikke Frank alene, der mærker tidens tand i ’Klovn’.

I Frank og konen Mias parforhold sætter alderen også sine spor.

Egoisterne Frank og Mia

Selvom Frank og Mias forhold igennem hele serien har været det, der spejlede alle de mest uskønne sider af det monogame, heteronormative parforhold, har Frank Hvam og Casper Christensen givet den et nøk opad i denne sæson.

Hvor der før i tiden også var øjeblikke, hvor de to ofrede sig for hinanden og viste forsonende træk, der kunne opveje al leverpostejen, er der ikke meget tilbage af det i ottende sæson.

Her er der derimod flere gange, hvor Frank og Mia rent ud sagt siger til hinanden, at det går ”utroligt dårligt” med de to.

- Det er jo det laaaaange parforhold, vi arbejder med her. Det er meget illusionsløst og uromantisk og er nok også blevet en lille smule mere egoistisk. Og det er jo i grunden trist, at mange parforhold udvikler sig sådan, siger Frank Hvam.

Igennem sæsonen er det især Frank, der har fået en mere filterløs omgang med sin kone. For eksempel når han anklager hende for, at der går for meget ”pip-pip” i den, når hun åbner munden.

Det kan da ikke udelukkes, at det en dag går galt.

Frank Hvam

Eller da han tager det lige lovlig nonchalant, da hun ikke er vendt hjem fra en tur til Afrika, og folk omkring ham tror, hun er i livsfare.

Hepper vi stadig på dem?

Ifølge Frank Hvam ser den slags forhold dog ofte grimmere ud udefra, end det føles for dem, der er i det.

Og sådan er det også for Frank og Mia, der altså godt kan leve med, at den ene gennemfører et samleje, mens den anden hører lydbog.

- Parforhold udvikler sig tit meget sært. Det er utroligt, hvad folk kan leve med på den lange bane. Mange mennesker har en exceptionel evne til at tilpasse sig. Det er jo lidt trist og koldt, men også lidt opløftende på en måde, synes vi.

Selvom kærligheden kan være svær at få øje på, forsikrer Frank Hvam, at de to stadig holder sammen.

- Lige meget hvad, der sker, er der nok ikke nogen af dem, der er i tvivl om, om de også er sammen i morgen, siger Frank Hvam og forklarer:

- Vi har ikke skrevet sæsonen for at give det indtryk, at Frank og Mia ikke elsker hinanden mere. De er ikke på katastrofekurs, siger Frank Hvam og tilføjer:

- Men det kan da ikke udelukkes, at det en dag går galt.

Hepper I som forfattere stadig på Frank og Mia som par?

- Hvis de pludselig endte i en virkelig frygtelig situation, så ville vi heppe på dem, ja.

Se hele ottende sæson af 'Klovn' på TV 2 PLAY.