GO'

Tessa lægger stemme til ikonisk tegnefilmsfigur: - Jeg kunne være hende

- Du kan være benhård, være mega sej og samtidig have store nødder, forklarer Tessa om afseksualiseringen af Lola Bunny, som hun lægger stemme til.

Du kender måske Tessa som en benhård rapper fra Københavns vestegn, men snart vil du også kunne høre hende som kaninen Lola Bunny i Space Jam II, som har premiere torsdag.

Tessa har nemlig lagt stemme til Lola Bunny i opfølgeren til 90'er klassikeren, og selvom den første film udkom et år før, hun blev født, mener hun alligevel, at de to har meget tilfælles.

- Hun er standhaftig, og hun ved, hvad hun vil, og hun er heller ikke bange for at sige det eller bede dig om at flytte dig, hvis du står i vejen, fortæller Tessa i 'Go' morgen Danmark'.

Det er første gang, at rapperen lægger stemme til en tegnefilmsfigur, men det har længe været en drøm at prøve af.

- Vi er på det samme niveau af ben (hendes udtryk for at være benhård, red.), tror jeg, og så tror jeg også, det er en lille drøm inden i mig at lave noget skuespil, lyder det.

Afseksualiseringen af Lola Bunny

Den oprindelige Lola Bunny fra 1996 har været gennem en transformation. Mavebluse og kort nederdel er blevet til et basketballsæt, og hendes store bryster er forsvundet.

Afseksualiseringen af karakteren er tidligere blevet diskuteret, og spørger man Tessa, var transformationen ikke nødvendig.

- Jeg synes godt, du kan være benhård, være mega sej og så have store nødder. Det ene udelukker ikke det andet. At sige at nu kan hun ikke være så seksuel, for nu skal hun være sporty, hænger ikke sammen, lyder det.

Det er ret sejt og ret vigtigt, at vi har en "pigefigur", som er kriger

Tessa, rapper

Til trods for Lola Bunnys nye udseende, kalder Tessa hende stadig for "ben", og rapperen mener, at hun er en vigtig figur og et forbillede.

- Jeg synes, det er ret sejt og ret vigtigt, at vi har en "pigefigur", som er kriger. Du ved, det synes jeg sætter nogle standarder for, hvad piger også kan, forklarer hun.

Oplært hos Thiesgaard

Forud for at Tessa gik i lydstudiet og gav Lola Bunny en stemme, havde hun ikke fået noget træning i at dubbe.

Men spørger man den garvede stemmeskuespiller Lars Thiesgaard, kan Tessa muligvis se frem til flere opgaver som stemmeskuespiller.

Lars Thiesgaard mener, at Tessa kan have en fremtid som stemmeskuespiller. Video: Julie Tantholdt

- Jeg tror sagtens, at der kan ligge flere roller til dig i fremtiden. Det skulle ikke undre mig, hvis der lå en superheltekvinde et eller andet sted og ventede, lyder det.

For Tessa var det ikke svært at sætte sig ind i rollen som Lola Bunny, og da hun først var kommet sig over den akavede start med skrigescener, kom hun igennem på tre timer, fortæller hun.

"Jeg synes, min stemme er meget mørk, men når jeg hører mig selv tale, synes jeg den er meget lys", forklarer Tessa om at være i studiet. Video: 'SPACE JAM: A NEW LEGACY'

Men selvom Tessa selv synes, "det lyder skidegodt", når hun rapper, var det ikke helt, som hun havde forventet at høre sin egen stemme.

- Det er ligesom at høre sin egen telefonsvarer eller en optagelse fra nogle, som har optaget dig i telefonen, du ved, forfærdeligt, fortæller hun.

Håber på flere jobs

Tessa har længe gået med en drøm om at prøve skuespil af, og derfor synes hun, at oplevelsen med at lægge stemme til Lola Bunny har været et godt første skridt.

- Det var en god smagsprøve på at finde en masse følelser frem på utrolig kort tid, lyder det.

Når jeg yder 100 procent, så synes jeg, og ved jeg, at det bliver et godt resultat

Tessa, rapper

For den unge rapper har det været vigtigt at arbejde hårdt og bevise sig selv. Hun forklarer, at når hun giver sig i kast med noget, så gør hun det 100 procent.

- Hvis du skal have nogle roller bagefter, så skal du også yde 100 procent, og når jeg yder 100 procent, så synes jeg, og ved jeg, at det bliver et godt resultat, slutter hun.

Se interviewet med Tessa i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.