GO'

Dansker spiller over for Vin Diesel i ny Hollywoodfilm – fik godt råd af Mads Mikkelsen

- Lille jantelovs-Thue har jo lyst til at gå ind og sige sin replik, og så løbe ud igen, forklarer han om mødet med Hollywood.

Da Thue Ersted Rasmussen sidste forår var til fødselsdag hos filminstruktør Ole Bornedal, tikkede en mail ind.

- Kan du ride på hest, og kan du skyde med maskingevær?

På det tidspunkt havde den 35-årige skuespiller et øjeblik glemt, at han havde været til casting til rollen som milliardærsønnen Otto, der forsøger at overtage verdensherredømmet i den nye 'Fast & Furious'-film.

I selskabet hos Ole Bornedal var også skuespiller Mads Mikkelsen, og han opfordrede Thue Ersted Rasmussen til at sige ja.

- Han havde lavet en film, hvor han også havde fået en besked om, hvorvidt han kunne spille klaver og tale fransk, og han havde sagt "Ja ja, det kan jeg godt", og så måtte han jo lære det bagefter, forklarer han i 'Go' morgen Danmark'.

Nu er jeg her, nu tager jeg noget plads

Thue Ersted Rasmussen, skuespiller

Som Mads Mikkelsen svarede han tilbage på mailen, at "ja ja, det kunne han sagtens", og så måtte han lære det bagefter, tænkte han.

Rollen faldt på plads og sidste år indspillede den danske skuespiller de sidste scener til nummer ni i rækken af 'Fast & Furious'-filmene, og fra i morgen kan man se Thue Ersted Rasmussen spille over for stjerner som Vin Diesel og Charlize Theron i de danske biografer.

Lavede regelsæt for sig selv

Thue Ersted Rasmussen var klar over, at han ville møde ind til et større filmset, end han har været vant til på danske produktioner som 'Sunday' og 'Sygeplejeskolen'.

Derfor mødte han også ind på settet, fem dage før han selv skulle indspille sin første scene for at vænne sig til at være omgivet af store stjerner som Vin Diesel, som han selv havde set i filmene som dreng.

"Der var et eller andet i mig, der sagde, at jeg var nødt til at sige det her med en eller anden accent, og da jeg så prøvede den østblokaccent dér, så tænkte jeg, at det her svinger", forklarer han om rollen. Video: Fast & Furious 9

På forhånd havde han lavet et regelsæt for sig selv for at virke professionel. Blandt andet ville han forsøge at lægge den danske jantelov lidt på hylden.

- Lille jantelovs-Thue har jo lyst til at gå ind og sige sin replik, og så løbe ud igen, men man er nødt til, når man står der i det rum, at sige: "Nu er jeg her, nu tager jeg noget plads, og nu siger jeg det på min måde, og så må det briste eller bære, lyder det.

Når du engang får tid til det, så kan du få dig en kop kaffe fra en smuk kop. Knus Thue

Brev til Vin Diesel

Inden afgang havde han blandt andet snakket med Mads og Lars Mikkelsen, som han kalder sine læremestre, og de havde givet ham nogle gode råd om at agere på den internationale scene, som han tog med til Hollywood.

- Mads sagde, at lige meget hvor store dollartegnene er på produktionen, og lige meget hvor store de mennesker, du skal spille sammen med, er, så er arbejdet foran kameraet det samme, fortæller han.

En afskedskop til Vin Diesel

Selvom Thue Ersted Rasmussen også havde en såkaldt en-til-to-regel, endte han alligevel med at blive venner med Vin Diesel.

- Jeg ved, at hver gang han møder nogen, så vil de have noget fra ham. Han skal begynde en samtale to gange, for hver gang jeg starter én, forklarer han.

Vin Diesel eller Mr. Fast & Furious, som Thue Ersted Rasmussen kalder ham, i den nyeste film i rækken. Video: Fast & Furious 9

Men de to blev alligevel venner, og da Thue Ersted Rasmussen havde brug for hjælp i en scene, var Vin Diesel der med støtte.

- Jeg havde en replik, jeg ikke helt vidste, hvordan jeg skulle få sagt, og så kom han over og sagde til mig: "You say whatever you want man. This is your role, you decide", fortæller han.

På sidste dag besluttede Thue Ersted Rasmussen sig derfor for at liste ind i Vin Diesels trailer og sætte en afskedsgave i form af en kop fra Royal Copenhagen og en lille besked.

"Når du engang får tid til det, så synes jeg, du fortjener noget afslapning, og så kan du få dig en kop kaffe fra en smuk kop. Knus Thue".

Afskedsgaven fik Vin Diesel til at afbryde settet den sidste dag for at løbe over og give Thue Ersted Rasmussen en farvelkrammer.

Se interviewet med Thue Ersted Rasmussen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.