Framing Britney Spears

Britney Spears bryder tavsheden og retter voldsomme anklager mod sin far og sit team

Britney Spears begyndte retsmødet med at anmode dommeren om, at offentligheden kunne referere fra hendes forklaring. Nu ønsker stjernen åbenhed.

- Jeg vil bare gerne have mit liv tilbage.

Sådan sagde Britney Spears, da hun natten til torsdag dansk tid mødte op i retten i Los Angeles for at udtale sig om den omdiskuterede formynderordning, hun siden 2008 har været under.

Formynderordning betyder, at hendes far, Jamie Spears, blandt andet har fuldmagt til at varetage både dele af hendes formue og karriere.

- Jeg er traumatiseret. Jeg er ikke glad. Jeg kan ikke sove. Jeg er så vred, det er vanvittigt. Og jeg er deprimeret.

Britney Spears

I en forberedt tale til retten som flere medier, der var tilstede i bygningen beskriver som 'passioneret', fortalte den detroniserede superstjerne, hvordan hun igennem en årrække har forsøgt at opretholde en glansfuld facade, mens hun i sit indre har lidt.

- Jeg er traumatiseret. Jeg er ikke glad. Jeg kan ikke sove. Jeg er så vred, det er vanvittigt. Og jeg er deprimeret.

- Min far og alle, der er involveret i denne formynderordning inklusive mit management, burde blive fængslet, lød det fra Britney Spears ifølge Independent og CNN, der var tilstede i retten.

Britneys eget ønske

Sangerinden har tidligere afholdt sig fra at tale om sagen, men gennem sin advokat er det blevet kendt, at Britney Spears har forsøgt at få fjernet sin far som formynder.

Advokaten har også tidligere udtalt, at Britney Spears er bange for sin far, og at hun ikke vil vende tilbage til scenen, så længe han råder over hendes økonomi.

Sidst Britney Spears udtalte sig i retten, var i maj 2019. Dengang var retssagen for lukkede døre, og derfor fik offentligheden ikke kendskab til hendes udtalelser.

Men denne gang har verdensstjernen selv bedt om at få lov til at tale i retten. Det fortalte advokaten, Samuel Ingham, tilbage i april i år.

#Freebritney-bevægelsen

Sagen om formynderordning er blevet vældig eksponeret. Det skyldes særligt bekymrede fans, som har fulgt sagen fra sidelinjen og ført kampagne med hashtagget #Freebritney i et forsøg på at få Britney Spears "fri" af værgeaftalen.

Og tilsyneladende har fansene haft ret i deres antagelser om, at aftalen er mod sangerindens vilje.

- Jeg mener helt oprigtigt, at denne formynderordning er voldelig. Jeg føler ikke, at jeg kan leve et fuldt liv, forklarede Britney Spears.

I retten antydede hun også, at hendes 'hold' ikke ønskede, hun fik flere børn og derfor havde tvunget hende til at få indlagt en t-stav i livmoderen.

Britney Spears forklarede også, hvordan hun hver uge blev tvunget til at deltage i psykiatrisk behandling på en klinik i Westlake i Californien, hvor hendes 'hold' angiveligt vidste, der altid lå paparazzifotografer klar til at tage lidet flatterende billeder af superstjernen.

Af samme grund anmodede stjernen retten om at ophæve den retsligt påkrævede formynderordning over hende, som hun har været begrænset af siden 2008, uden at hun igen skulle undersøges af en sundhedsfaglig.

BRITNEYS BLÅ BOG

  • Britney Jean Spears er født 2. december 1981 i Louisiana
  • Som treårig begyndte hun at få danseundervisning, og som otteårig var hun en del af TV-programmet ’Mickey Mouse Club’ sammen med blandt andre Christina Aguilera og Justin Timberlake.
  • Brød i gennem i 1999 med ’Baby One More Time’, hvor hun med rottehaler og skolepigeuniform dansede sig ind på førstepladsen af den amerikanske Billboard-hitliste.
  • Siden har hun udgivet ni albums, medvirket i seks film og været dommer i ’X Factor’.
  • Hun har solgt over 100 millioner albums.
  • Har to børn fra et tidligere ægteskab med danseren Kevin Federline.

Folk har misforstået det

Jamie Spears har tidligere svaret igen på anklagerne om, at han fastholder sin formynderrolle mod sangerindens vilje. I programmet Good Morning America sagde han for nylig:

- Jeg forstår, at enhver historie har brug for en skurk, men folk har misforstået det her, lød det fra advokat for Jamie Spears, Vivian Thoreen.

I retten læste hans advokat en udtalelse op, hvor det lød, at han er "ked af at se sin datter lide og være i så meget smerte".

- Hr. Spears elsker sin datter og savner hende meget, sagde advokaten ifølge Reuters.