Klovn

Casper og Frank om ny sæson af 'Klovn': - Vi er på toppen, men lige om lidt er vi døde

Sæson otte af 'Klovn', der har premiere 6. juni, handler om, hvad der sker, når man er fyldt 50 år og har sine bedste dage bag sig.

Da 'Klovn' begyndte, var Casper Christensen og Frank Hvam midt i trediverne. Deres karakterer i serien var på toppen af deres karriere og kun lige ved at etablere sig i det øvre middelklasseliv, der kendetegner dem i dag.

Men siden da er der gået 16 år, og seriens skabere såvel som deres karakterer i 'Klovn'-universet er blevet midaldrende herrer.

Men ifølge Frank Hvam og Casper Christensen er 'Klovn' og castet "på toppen" i ottende sæson, der har premiere 6. juni på TV 2 PLAY. Og dét er selvom de to hovedpersoner er ved at være over the hill – altså at have deres bedste dage bag sig.

- Vi er blevet ældre, og der skal også være plads til forfaldet. Så selvom der er fart på i den nye sæson, er der også plads til en erkendelse af skavankerne, siger Casper Christensen.

På mange måder er vi på toppen, men lige om lidt er vi også døde

Frank Hvam

- Man kan vel kalde det vores sensommer. Som en smuk efterårsskov med blade i mange farver, der lige om lidt også bliver til en mudret, rådden masse i skovbunden. Så det er en god blanding af tilfredshed og melankoli. På mange måder er vi på toppen, men lige om lidt er vi også døde, siger Frank Hvam.

Ny energi til gammelt univers

Ifølge de to skabere handler ottende sæson om, hvad der sker, når man er fyldt 50 år, og børnene er blevet store.

Når man egentlig har sit på det tørre, men alligevel ikke helt kan finde ro.

- Det er jo i bund og grund dét, 'Klovn' er. En ærlig serie om en mand, der har alt, men samtidig er i stand til at ødelægge det med bagateller. Det sker også i den nye sæson, siger Casper Christensen.

Men selvom ottende sæson af 'Klovn' spiller på mange af de samme temaer og garanterer et gensyn med mange af de gamle, velkendte gæstestjerner, så er der også friske pust i den nye sæson.

For eksempel stifter Frank bekendtskab med skuespilleren Dejan Čukić, som kan ses i klippet i toppen af denne artikel.

De øvrige nye gæstestjerner i årets sæson tæller blandt andre Hanne Vibeke Holst, Pilou Asbæk, Morten Messerschmidt, Kurt Ravn, Stéphanie Surrugue og Natasja Crone.

- Den nye sæson er et dejligt miks af nyt og gammelt, og det har inspireret os og givet os nye energi, siger Frank Hvam.

Se eller gense alle de tidligere sæsoner af 'Klovn' på TV 2 PLAY.