Underholdning

Rihanna og A$AP Rocky skriver sig ind i rækken af powerpar - her er de største

Marilyn Monroe og Joe DiMaggio. Jennifer Aniston og Brad Pitt. Kanye West og Kim Kardashian. Se listen over nogle af de største par gennem tiden.

I den seneste tid er to navne gået igen på internettet og i spalterne hos medier verden over.

Sanger og designer Rihanna og rapper A$AP Rocky har været det helt store samtaleemne, siden rapperen i et stort interview med det amerikanske magasin GQ bekræftede, at de danner par.

- Når du ved det, så ved du det. Hun er min eneste ene, lød det fra A$AP Rocky.

Men allerede lang tid før afsløringen havde rygterne om et kærlighedsforhold mellem verdensstjernerne floreret på bedste kendismanér.

Pardannelser jo bare sladderens dynamit

Lene Bull Christiansen, forsker i kendiskultur

"Sladderens dynamit"

For det skaber overskrifter, når kendte personer slår sig sammen – og det er ikke nyt. Det siger Lene Bull Christiansen, der er lektor ved RUC og forsker i kendiskultur.

- Det fascinerer altid, når en kendis gør noget nyt. Når de bliver et par, er det dobbelt op på nyhedsværdi. Og så er pardannelser jo bare sladderens dynamit, siger hun.

Grunden til, at kendisser ofte løber med opmærksomheden, er ifølge lektoren simpel: De er personer, som alle har en holdning til – på både godt og ondt.

Derfor er et powercouple i kendisverdenen også ofte karakteriseret ved, at begge parter i forholdet er fremtrædende i tiden.

Men hvad der præcis giver dem powerstatus, er ifølge Lene Bull Christiansen forskelligt.

- Nogle bliver store, fordi de gør en reel forskel ved at rykke på noget i samfundet, mens andre par bliver ikoner bare ved at finde sammen, siger hun.

Det nye kærestepar Rihanna og A$AP Rocky skriver sig da også ind i en lang række af kærlighedsforhold, der gennem tiden er løbet med overskrifter.

Herunder har Lene Bull Christiansen udvalgt syv af de helt store kendispar gennem tiden.

Marilyn Monroe og Joe DiMaggio

1954 – 1955

Hollywood-ikon og skuespiller Marilyn Monroe har flere store ægteskaber bag sig, og det var ifølge lektoren ikke nemt at vælge mellem dem. Alligevel er det hendes korte tid med baseballstjernen Joe DiMaggio, som Lene Bull Christiansen peger på som vigtigst.

Da de blev gift i 1954, var han en af tidens største stjerner inden for baseball, mens hun var på vej til at blive en prominent skuespiller. Derfor løb de med opmærksomheden ved nærmest hvert skridt, de tog sammen.

- Marilyn Monroe og Joe DiMaggio var med til at skabe en skabelon for, hvordan et powercouple i Hollywood skulle se ud. Succesfulde, populære og glamourøse, siger hun.

Deres ægteskab varede dog ikke længe, og efter en turbulent tid gik de fra hinanden i 1955 – efter kun ni måneder.

David Beckham og Victoria Beckham

1999 i dag

Da David Beckham og Victoria Beckham fandt sammen, var han fodboldstjerne, mens hun høstede roser på scenen som en del af gruppen Spice Girls.

Og selvom de har været i søgelyset længe, glitrer stjernestøvet stadig på de to. Som par har de nemlig formået at nytænke sig selv og hinanden fra 90’er-idoler inden for hvert sit felt til at være modeikoner i dag, lyder det fra Lene Bull Christiansen.

- De bliver ved med at være aktuelle på grund af deres pardannelse. De har løftet hinanden. Det er ikke mange andre Spice Girls eller fodboldstjerner fra dengang, som stadig gør sig gældende nu, siger lektoren.

Jennifer Aniston og Brad Pitt

2000 2005

Da skuespillerne Jennifer Aniston og Brad Pitt i 2000 blev gift, var de ifølge Lene Bull Christiansen det førende kendispar i verden.

De var begge store stjerner i tiden, men udover det anstrengte parret sig ikke meget for at puste til deres status, lyder det fra lektoren.

- De gjorde vitterligt ikke noget, som var særligt interessant udover at være sig selv. De havde bare den der kendiseffekt – og har det stadig, siger hun.

Deres brud i 2005 tiltrak også stor opmærksomhed, fordi Brad Pitt efter kort tid fandt sammen med en anden skuespiller – Angelina Jolie. Rygterne gik på, at de allerede var sammen, mens han var gift med Jennifer Aniston.

Drømmen om at se Jennifer Aniston og Brad Pitt sammen igen lever dog stadig hos flere fans, og i 2020 satte et billede af de to ved en prisuddeling internettet i kog.

Ellen DeGeneres og Portia de Rossi

2008 i dag

Talkshowvært og komiker Ellen DeGeneres og skuespiller Portia de Rossi er et af de par, som har rykket på noget i den generelle samfundsdebat. De var ifølge lektoren nogle af de første inden for mainstream underholdning, der stod åbent frem med deres homoseksualitet.

- Det blev et nybrud i den amerikanske kultur. Ellen DeGeneres introducerede her den almene amerikaner for homoseksualitet som noget almindeligt, siger hun.

Det var med til at bane vejen for en større forståelse for forhold og ægteskaber mellem personer af samme køn. Og derfor har deres samliv ifølge Lene Bull Christiansen sat et kulturelt aftryk.

Brad Pitt og Angelina Jolie

2014 – 2019

Skuespillerparret Brad Pitt og Angelina Jolie er ifølge lektoren en af de kærlighedsalliancer, som har haft stor indflydelse på verden – i bogstaveligste forstand.

Sammen kastede de sig ud i humanitært arbejde flere steder på kloden, mens de grundlagde Jolie-Pitt Foundation. En organisation, der har fokus på fattigdom og beskyttelse af naturressourcer.

- De var meget filantropiske og blev ikoniske figurer. På den måde fik de på bedste vis vendt stemningen imod dem til noget positivt, siger Lene Bull Christiansen med henvisning til den modstand, de mødte efter Brad Pitts brud med Jennifer Aniston.

Egentlig mødte parret hinanden i 2005 under indspilningen af filmen ‘Mr. and Mrs. Smith’. Men der skulle gå ni år, før parret sagde officielt “ja” til hinanden. De havde nemlig svoret, at de ikke ville blive gift, før homoseksuelle i USA havde samme mulighed for at indgå ægteskab.

I 2019 gik parret dog fra hinanden under stor mediebevågenhed. Sammen har de tre adoptivbørn og tre biologiske børn.

Kanye West og Kim Kardashian

2014 2021

De var begge verdensberømte, inden de blev gift. Kanye West for en række af toneangivende hiphopplader. Kim Kardashian for at være omdrejningspunktet i realityshowet ’Keeping Up With The Kardashians’.

Tilsammen blev de indbegrebet af det stof, som kendissladder er lavet af, lyder det fra Lene Bull Christiansen.

- Det blev den helt store PR-maskine. De skabte genial branding for hinanden. Og han var især med til at løfte realityshowet og familiebrandet til nye højder, siger hun.

Sideløbende med ægteskabet fortsatte de med deres respektive karrierer: Udgav musik, lancerede tøj, medvirkede i tv og blev to af tidens største stilikoner.

Men i 2021 begærede Kim Kardashian om skilsmisse efter længere tids turbulens i forholdet.